BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

10 lata 10 miesiąc temu #836897 przez ewela86
Olka foch przez duże F!!! Masakra jakaś...

alex ja też się boję ją zostawić na łóżki nawet jak śpi, bo to straszna wiercipięta jest. nie usiedzi ani chwili w jednym miejscu :P no mam nadzieje że przejdzie :huh: kiedyś w końcu musi sie przekonać :dry: ale u nas tak jak u olgi słoiczki cały czas w gotowości, bo te jeszcze jakoś przełknie a przecież musi coś jeść prócz mleka i kaszek :ohmy:

olga ja nawet wolałabym aqua aerobik ale niestety za daleko mam :( miałam ćwiczyć w domu ale u mnie z konsekwencją kiepsko :angry: stwierdziłam że zajęcia w grupie i to płatne będą jakąś mobilizacją... Rozumiem Cię doskonale! Wprawdzie na zajęciach jedyne o czym myślałam to: "kiedy to się skończy??!!", ale oczywiście jak tylko wsiadłam do samochodu dopadł mnie głód GIGANT :ohmy: walczę z nim do tej pory :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #836904 przez ewela86

10 lata 10 miesiąc temu #836907 przez tysiiiak
Ja dalej nie mogę się zmobilizować do powrotu do ćwiczeń :( len smierdzacy ze mnie :P

Do lidla nie dotarlam bo z tak mam daleko może M. jutro po pracy wejdzie :) bardziej mi na jednej zabawie zależy niż na ubrankach :)

Jutro coś więcej popisze albo jak dorwe się.do lapka bo padam. To usypianie wykonczy mnie psychiczznie :/ Uciekam się wtulic.w eMka :)

10 lata 10 miesiąc temu #836987 przez paninka87
Hejka!
Chciałam coś wczoraj naskrobać, ale wieczór tak szybko minął że padłam nawet nie wiem kiedy... byliśmy w Tesco i zaopatrzyłam się w Tescowe pampersy zobaczymy jak się sprawdzą. Od 13 dużo promocji na art. dziecięce.
Dziś u nas pochmurno i lekko kropi ;)
Nie kojarzę w ogóle jak Blanka znalazła się w nocy ze mną w łóżku.. ale spała bardzo dobrze :blink: :silly:

10 lata 10 miesiąc temu #836995 przez tysiiiak
Ja za to bardzo dobrze pamiętam jak Kuba znalazł się u nas w łóżku przed 6 :P Zachcialo się bawić chłopakowi o 5.30 i wkońcu wziełam go do nas. Pogadał trochę z eMkiem i zasnął :)

Na 11.45 idę z nim do pediatry bo coś ostatnio pokasłuje ale niewiem czy to od śliny czy udaje czy co ale warto zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu #837034 przez Olka!
Olga chodziłam kiedyś na aqua aerobic suppper sprawa, człowiek nie czuje tak zmęczenia, podobno stawy nie dostają tak popalić no i niby lepiej, zdrowiej niż taki zwykły!

Ja z ćwiczeń to tylko dźwiganie ptasiego mleczka do buzi hahaha jestem grubsza niż krótko po porodzie. wrrrr

Też wczoraj zaliczyłam lidla ale tylu ludzi w jednym miejscu to ja już dawno nie widział, nie mogłam się dostać do kosza z bodziunami i wyszłam wściekła podjadę wieczorem to może będzie coś jeszcze

10 lata 10 miesiąc temu #837040 przez Olga60
Olka u mnie dokładnie tak samo! Po porodzie byłam szczuplejsza niż teraz :cheer: :ohmy: w ciąży przed porodem tyle ważyłam (62kg!). Dlatego ciągle PRÓBUJĘ coś robić, bo jak się zapuszczę to będzie z roku na rok coraz gorzej. W zeszłym tyg zrobiłam sobie szczegółowe badanie krwi i wszystkie wyniki piękne oprócz cholesterolu, czyli żarcie i brak ruchu :angry: :P

10 lata 10 miesiąc temu #837178 przez tysiiiak
Byliśmy u pediatry. Osłuchowo Kubulek czysto ale ma leciutko zaczerwienione gardełko, pewnie od tych płaczów przed snem :dry: Czasem mu taka woda z nosa leci ale pewnie od ząbków i jakby się pogorszyło to nasivin i infalacje z soli fizj. a tak to wit c i wapno ;)
Wziełam też skierowanie na usg jamy brzusznej bo jak miał 2 msce i tą żółtaczke to na usg wyszło że ma nieznacznie powiększoną śledzionę i mieliśmy to skontrolować za kilka miesięcy więc idziemy 24 lutego ;) Mam nadzieje że jest ok ;) 28 lutego tez kardiolog nas jeszcze czeka.
Najlepsze jest to że tłuścioch przez miesiąc przybrał pół kilo :cheer: i waży teraz 8800 :P
A i dowiedziałam się, że jak dziecko jest w żłobku to ma za darmo szczepienie na ospę.

Też waże wiecej niż zaraz po porodzie :dry: bleeeeeeeeeee

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #837197 przez pauluska
Olga, Tysiak to macierzyństwo nam nie służy hahah :D ja ciągle 7 kg sprzed ciąży już mi się znudziło nawet gadanie o tym ehhh wczoraj poćwiczyłam 15 min myślałam że umrę kondycja zerowaaaaaaaaaaaa a tu wiosna za moment tyle ciuchów w szafie a ja się w nic nie mieszczę :( :D ale od gadania nic się nie zrobi niestety :P

Była u mnie koleżanka z synkiem dzieciaczki się pobawiły ale teraz Iga ma problem z zaśnięciem :/

Alex my mamy microlife w aptece zachwalali kosztował 109 zł więc cena ok wcześniejszy prawie 200 zł a źle mierzył

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #837256 przez anek
lili91 napisał:

Mam pytanie do Was.
Ostatnio robilam malej morfologie. Niby wszystko jest ok ale doktorka kazala nam kupic jakis zespol witamin zawierajacych witamine D, ktora bierzemy.
Czy Wy moze kupowalyscie cos takiego?Polecacie cos?

np.cebion multi.
wczesniej miałam samą wit c a teraz kupiłam multi.

Tysiiak to ładnie Kubula przybiera,mały pączus:)

Mi tez macierzynstwo nie słuzy :( niby waga taka sama ale budowa ciała i ogolnie ciało okropne.brzuch wisi, cycki szkoda gadac.Przed ciązą wazyłam 54 i teraz to samo a w spodnie sie ledwo mieszcze.

Moja kolezanka prowadzi agua aerobik i juz sie wybieram od stycznia i jakos nie po drodze mi :silly: albo praca,albo lenistwo.dziewczyny bardzo sobie chwala te ćwiczenia.podobno nie ma zakwasów i ładnie schodzi celulit no i człowiek tak sie nie mećzy.

Dzisiaj u nas poprzestawiany dzien.Lena jak zawsze wstaje o 6 to dzisiaj 7:30 :laugh: i dopiero teraz druga drzemka.

10 lata 10 miesiąc temu #837276 przez Alex_87
Pauluska a jaki dokładnie masz model? bo na ceneo mają dobre opinie, ale tam jest kilka i nie wiem który wybrać ;)

a ja za to schudłam, ważę teraz 56kg, czyli jeszcze zostały mi 2kg, a myślałam, że jednak mi coś zostanie :/ chociaż może i lepiej bo jak zaciąże to znowu mi przybędzie ;) za to Zuzka waży 10kg, tak mi się coś wydawało, że przytyła bo czuje w rękach ;)

achhh aqua aerobic....a basen 5 min od domu, no ale przecież czasu nie ma co nie ;)

10 lata 10 miesiąc temu #837312 przez paninka87
Podziwiam Wasza determinacje do cwiczen.
Ide zaraz do kumpeli farbowac wlosy pierwszy raz u niej bo moja fryzjerka w ciąży. Troche mam obawy.... farbe sama wybralam mam nadzieje ze nie wroce ruda albo co gorsza zielona :laugh:

10 lata 10 miesiąc temu #837324 przez ewela86
Ja to przed ciaza wazylam 62 :ohmy: :ohmy: teraz 64 niby nie duzo zostalo.ale ja widze roznice. Kazdy sie smieje ze nie mam z czego ale ja wiem swoje. Moje marzenie to zgubic brzuszek i boczki :( na reszte nie mam co narzekac...

Wlasnie wpierdzielilam prawie pol czekolady :angry: :angry: :angry:

Zamowilam spiworek do wozka.

10 lata 10 miesiąc temu #837349 przez Daarikaa
hej

Ja mam termometr bezdotykowy taki sam jaki pokazywala Ewela i ja jestem meeega niezadowolona chyba jakis bubel mi sie trafil, on sie myli nawet o 1 caly stopien masakra wiec mierze pod paszka zwyklym elektronicznym

Ale dzis Klaudia ma mega zly humor, ciagle krzyczy z placzem, jak tylko cos nie po jej mysli to wrzask w nieboglosy a nie daj boze jak wyjde na sekunde z pokoju i ona akurat to zauwazy - to juz jest totalny armagedon.... Czy Wasze szkraby tez przechodza lub przechodzily taki okres, bo u mnie az ciezko z cierpliwoscia :(

10 lata 10 miesiąc temu #837384 przez lili91
Hej.

Ja przed ciaza wazylam 44 kg na ostatniej wiźcie 56 kg. Jak wrocilam ze szpitala po porodzie juz mialam 9 kg mniej, a teraz waze 45 kg i bardzo bym chciala przytyc tak chociaz do 50 kg.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka