BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 3 dni temu #518741 przez Kiniaczek
A oto mój lewostronny słodki garb ;-) Często tak miewam :)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 dni temu #518763 przez JoannaL
Wszystkie brzuszki są śliczne te mniejsze i te większe :)
Co do snu to u mnie też jest kiepsko, nie dość że synuś ostatnio coś kiepsko sypia, to ja nie mogę się ułożyć, wierce się, kręcę i co jakiś czas muszę się przekręcać z boku na bok, tak strasznie mnie biodra bolą i drętwieją.
Chyba macica zaczyna mi lekko płuca uciskać, bo ostatnio ciężej mi się oddycha :huh:

12 lata 3 dni temu #518768 przez Sevilla
Kiniaczek, ale jaja ... takiego czegoś to ja jeszcze nie widziałam :) Super fotka :)

12 lata 3 dni temu #518918 przez joasia10015
Kiniaczek ale bossski widok :blush: NIesamowita sprawa-taki słodki ,,garb,, ;)
lalka ja mieszkam koło Pniew(nie wiem czy kojarzysz)To jest od Poznania ok.50 km.w stronę Tarnowa Podgórnego :)
Dziewczyny ogólnie słodkie brzuszki-mój już widoczny (z reszta widziałyscie tydzien temu)a dzis zmierzyłam u mamy i miałam ok.80 cm na wysokosci pępka ;) Jutro jadę do GINA i już zaczynam sie martwic-czy wszystko z malenstwem ok. :dry: :( :unsure:
Ha,ha JoannaL mi sie ciężej oddycha od dawna,i czesto łapię zadyszki(dzis weszlam po schodach do mojej mamy-na drugie piętro -to już w połowie musiałąm sie zatrzymac :blink: :silly: )więc nasze macice nieżle sie ,,rozgościły ,, :blink:
A tak przy okazji JoannaL chyba młodziutka jestes-tak po fotce wnosze,a przy okazji śliczny synuś :blush:
Co do spania to u mnie różnie-wczoraj padłam z synem,obudzialam sie o 2;30 i sama nie wiedziałam o co kaman :silly: Ale kiedy jestem sama (w sensie kiedy mąż wyjezdza do pracy)to chodzę pożno spac-a spie z synkiem do ok.9;30 :laugh:
Kiniaczek ja słyszałam duzo negatywnych opini o Polnej(że to wylęgarnia,że podchodza do kobiet bardzo chłodno-że to taka ,,masówka,,)ale w sumie o każdym szpitalu słyszałam negatywne jak i pozytywne opinie i jakos przemawia do mnie ten sprzet dla dzieci i to że mój lekarz tam prauje :blink: Ale oczywiscie czekam na relacje z porodu :blink:
Hmmmm zjadlabym cos......jakąs bita smietanke :silly: z truskawkami :blink: Ostatnio kupiłam truskawki w biedronie (wiem,wiem sama chemia)ale powąchałam i tak mi zapachniało...szok...i zjdłam-mmmmm :blink: :blush:

12 lata 3 dni temu #518972 przez aleksiaa88
Muszę się pochwalić czułam dzisiaj jak w dole brzucha robaczek mi się rusza, jakby się tak wiercił cudowne uczucie teraz to już jestem pewna, że dzidzia przypomniała o sobie :lol:

12 lata 3 dni temu #518981 przez tysiiiak
ja tez od wczoraj czuje jak malenstwo fikolki strzela w brzuszku ;p ;DDD

12 lata 2 dni temu #519261 przez MoNiaaa
dziewczyny sliczne brzuszki :)

http

]

12 lata 2 dni temu #519270 przez lania
Gratuluję ruchów :lol: , no i piękne brzusinki :lol:

Ja chyba lepiej ze stawami, wczoraj bardziej dokuczała mi głowa, postanowiłam nawet sie dotlenić i w pełni ubrana, zaszalikowana wyszłam postać na balkonie... jakieś trzy minuty,ale jest ;) ;) ;) ;)

Oliwia pomknęła do szkoły a ja zaraz muszę sobie jakieś śniadanko zrobić...sama...od dawna, mąż mi do tej pory podawał wszystko, ale od dziś pierwsze zmiany (dobrze,że już lepiej chodzę :woohoo: )

Dziś wizyta o 14 40, obejrzymy sobie raczej tylko szyjkę, tamtą stroną już Igorka nie widać :side:

12 lata 2 dni temu #519289 przez ewela86
Dzień dobry dziewczynki:)

ja od 15 minut w pracy i już sprawdzam co na forum słychać:) chyba nie zostanę pracownicą roku... :silly: :silly:

ja jutro na 17 na usg. już się nie mogę doczekać ale troszkę się boję czy wszystko ok, ale to chyba normalne...

a co do ruchów to u mnie z pewnością nie siedzi wiercipięta. czasami to się zastanawiam czy ja te ruchy czułam czy tylko mi się wydawało...

12 lata 2 dni temu #519306 przez Sevilla
Witam dziewczynki :)
U mnie kiepsko ze zdrowiem, żadnej poprawy, jutro wizyta kontrolna i coś czuje, że przedłuży mi zwolnienie i dostanę antybiotyk. Leżę już 5 dzień, a katar jak był tak jest tylko dla odmiany zielony, taka sama wydzielina przy kaszlu ... tragedia ....

co do ruchów czuje je już od 2,5 tygodnia, są coraz częstsze i silniejsze. W sumie fajna sprawa, bo wiem, że tam wszystko ok, ale jak próbuje zasnąć a mały zaczyna się wiercić raz jedną, raz w drugą albo mnie szturchnie to sobie myślę też znalazł sobie porę dnia :P

12 lata 2 dni temu #519312 przez ewela86
Sevilla współczuję i życzę szybkiego powrotu do zdrowia! Lepiej żeby Ci jeszcze dał to zwolnienie... Lepiej nie ryzykować. Odpoczywaj w łóżeczki i kuruj się.

12 lata 2 dni temu #519325 przez lalka
dzień dobry!!!!
Sevilla katar jak się robi zielony to znak,że zaczyna przechodzić!!!
co do spania noc ok,ale miałam taki sen,że szkoda mojej relacji...obudziłam się w nocy i pierwsze co to spr.czy syn u siebie śpi tzn.czy w ogóle tam jest...brrr wstrętny sen i wcale nie związany z ciążą!!!

a u mnie znowu uczulenie.....powieki spuchnięte..czerwone pomarszczone..czoło to samo!!!!ale przypomniał mi się sposób z młodości...ugotuję krochmal i się nim posmaruję....czy pomoże????zobaczymy!!!!
wystraszyłam się...bo dzidzia zwolniła..ruchy zmalały chyba o 50%!!!byle do środy!!!!

12 lata 2 dni temu #519326 przez lania
Sevilla, zdrowiej szybko...no niestety nasze chorowanie teraz to dłużej trwa, nie możemy sobie cudów aplikować i dlatego tak się ciągnie. Oby Ci coś sensownego przypisali ileż ile się da :blink:

Jakiś czas temu był temat butelek, ale byłam trochę nieobecna, pamiętam że polecałyście zestawy startowe, ale aż tyle tych butelek potrzeba? Ja Oliwkę karmiłam piersią to butelkę używałam tylko latem do herbatki, zresztą ona była śmiertelnie obrażona na każdy smoczek. W tych startowych to przynajmniej 4 butle, a dwie nie wystarczą???

12 lata 2 dni temu #519327 przez lalka
ewela czyli normalna jesteś jak zaczynasz dzień od forum!!!!ja po kawie w piżamce i na forum!!!!!

12 lata 2 dni temu #519334 przez lania
lalka napisał:

dzień dobry!!!!
...brrr wstrętny sen i wcale nie związany z ciążą!!!

masakra z tymi snami, ja ostatnio znów płakałam po jednym takim, ale on byłz ciążą związany...brrrr

z tymi ruchami to na prawdę różnie jest,na razie to chyba wystarczy,że codziennie coś poczujemy

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka