BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 2 dni temu #519354 przez lalka
myślałam ,że jak maluch już tak wali to,że zostanie do końca!!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 dni temu #519356 przez ewela86
lalka to mnie pocieszyłaś bo miałam lekkie wyrzuty sumienia ale szybko mi przeszło...
ja też się martwię o te ruchy, chociaż nie wiem jaka jest norma i jak powinno być bo nie jestem doświadczoną mamusią, ale z waszych opisów wnioskuję że powinny być częstsze :unsure: :unsure:

lania z tymi butelkami to podobnie jak z ruchami. NIE MAM POJĘCIA ile ich powinno być dlatego zdaję się na wasze nieocenione porady :)

12 lata 2 dni temu #519374 przez lalka
ewela gin mi mówił,że nasze dzidzie więcej jeszcze śpią(w trakcie snu nabierają masy)niż się ruszają,ale z dnia na dzień będzie coraz lepiej tzn częstsze..mocniejsze

moja dzidzia przez ostatni tydzień to tak mi się dawała we znaki,że nie mogłam za nią nadążyć.....a teraz?????nie wiem co o tym myśleć,ale w środę idę do gina to się spytam!!!!

12 lata 2 dni temu #519376 przez Sevilla
Lalka może faktycznie masz rację, bo jest go znacznie mniej i jest gęsty ... a jakie możemy brać leki przeciwbólowe, bo głowa mi pęka nie miłosiernie ...

12 lata 2 dni temu #519384 przez Sysia
witam :)

Co do ruchów to wyczytałam,że regularne ruchy muszą być w 27tyg gdy w tedy nie czujesz 10 ruchów na godzinę to trzeba się skontaktować z lekarzem taka jest norma ponoć a w naszych tyg teraz to dzidzi raz sie ruszy raz nie. ja tez sie martwie ale tak sobie to tlumacze :)...

Ładne brzuszki :).

Miłego dnia :)

12 lata 2 dni temu #519387 przez ewela86
lalka dzięki za otuchę. jutro się wszystkiego dowiem i mam nadzieję że będę spokojniejsza.

sevilla z tego co wiem to tylko paracetamol, jeśli to konieczne.

12 lata 2 dni temu #519394 przez lalka
ja brałam appap!!!chociaż mówił,że paracetamol też...ale apap jakoś bardziej mnie przekonał!!!

12 lata 2 dni temu #519405 przez ewela86
a składnikiem apapu jest właśnie paracetamol...

12 lata 2 dni temu #519408 przez Kiniaczek
Hej dziewczynki ;-)
Ja po badaniach, zjadlam śniadanko i lece w miacho:) musze odwiedzić bank i pobuszuje troche po lumpach:)
Sevilla wracaj bidulko do zdrowia :*
Ewela86 ja jutro też mam wizytę tyle że o 16

A co do ruchów to u mnie też zróżnicowane w jeden dzień wali straszliwie a w drugi chyba odpoczywa bo się dzień wcześniej zmęczył:)

Lecę i zawitam jak wróce:*

12 lata 2 dni temu #519416 przez lalka
wiem ewela tylko przed ciążą właśnie appap wcale ale to wcale mi nie pomagał...więc wydaje mi się,że jest b.słaby!!!!a teraz mi pomaga!!!!

12 lata 2 dni temu #519417 przez Urszula
Witam!

Bardzo ładne brzuszki :) My z Elizią zaraz wybieramy się do Baby Centre ale jak wrócę wstawię jakieś foty :)

Sevilla szybkiego powrotu do zdrowia!!!!

ewela86 co do ruchów w pierwszej ciązy nie czułam ich jakoś dynamicznie a juz napewno poczułam je późno. W obecnej bardzo szybko i mam wrażenie, że Dzidziuś odstawia niezłą gimnastykę a ja w tym czasie cierpię na dziwne mdłości i zgagę :dry: czaem nawet jest mi dziwnie duszno i słabo...ciągle jestem bardzo aktywna ale teraz częściej muszę uśiąść sobie z powodu tych duszności :dry:

Miłego dnia!!!

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

12 lata 2 dni temu #519421 przez Sylwia26081982
Hej dziewczyny

lania jak bedziesz karmiła piersią to dwie butle to aż świat :) Dziecko karmione piersia nie potrzebuje butli, bo pokarm mamusi wystarcza za wszystko. Ale jak cos pojdzie nie tak i bedzie niemozliwe karmienie to z 4 butle to minimum, choc wiadomo mozna myc na bierząco i tez sie przezyje. Ja mam teraz 4 dla synka ale on tylko soczki pije, z tym ze dwie zawsze mam ruchome a dwie w zmywarce ... dlatego 4 dla mnie sa ok :)

Zdrówka laseczki!!

Co do ruchów ja tez jakos od wczoraj mniej czuje, a jeszcze do wczoraj to sie nadziwic nie moglam i myslalam, keidy ta dzidzia odpoczywa:D

12 lata 2 dni temu #519423 przez lalka
przed ciążą śmiałam się ,że apap to jest chyba tylko dla ciężarnych!!!!!no i się nie myliłam ....w moim przypadku

12 lata 2 dni temu #519425 przez Sevilla
Dzięki dziewczynki :)

U mnie też bywa różnie z ruchami, wcześniej to było raz dziennie, teraz to parę razy dziennie. Sprzeda serie szturchnięć i chyba kładzie się spać, potem znów powtórka z rozrywki i tak w kółko ...

Urszula dzięki :)

Ja wizytę mam dopiero w czwartek, jutro jadę na badania krwi i do ZUS'u zawieźć zwolnienie ...

12 lata 2 dni temu #519444 przez lalka
Ulka ja mam tak samo jak u Ciebie też jest mi duszno..słabo i muszę siadać!!tylko z tą aktywnością jest gorzej od czasu kiedy poszłam na L4!!!!trudno aktywnością nazwać prace domowe!!!!
mi dzidzia też chyba uciska na płuca..bo wieczorem to mam świsty jak u astmatyka...aż M się śmieje,że ja chyba tak specjalnie!!!!a mi naprawdę cięzko złapać powietrze!!!jak idziemy do mamy na 3 piętro to ja na mecie jestem w 5 minut po finiszu

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka