BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 2 dni temu #519668 przez lalka
joasia ja zmieniłam witaminy tylko dlatego,że myślałam ,że mnie uczulają...ale jak widać to nie od witamin!!!nic nie słyszałam na temat zmiany witamin..ale jak się spytasz gina to podziel się info!!
ja mdłości nie mam ..tylko czasami jak coś zjem..nawet maleńką ilość to mam takie uczucie jakby mój żołądek już nie przyjmował jedzenia i wypychał je z powrotem!!!głupie uczucie

trzymam kciuki za wizytę...oczywiście pochwal się co i jak joasiu!!ja idę w środę..i znowu to golenie!!!!
a teraz póki co idę umyć to coś co kiedyś było buźka...krochmalem...może zadziała tak jak wcześniej

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 dni temu #519671 przez Sylwia26081982
joasia ja jem od 12-go tygodnia caly czas te same, mam takie dwie paczuszki że starczaja na 4 miesiące, więc juz mi sie konczą ale dokupuje to samo, czyli żelazo i witaminy dla kobiet w ciązy,

Ja w sierpniu skończyłam 30-stke dlatego jak ktos ma 24 , 25 to jest młodziusieńki dla mnie :)

Wpadne później bo ciekawa jestem jak wasze badania :)

12 lata 2 dni temu - 12 lata 2 dni temu #519679 przez Kiniaczek
Ja od początku jem jedne witaminy i raczej zmieniać nie zamierzam... w moim przypadku to Centrum Materna DHA

Co do wyprawki to jakby byla dziewczynka moalambym wszystko po chrześnicy:) ale że w brzuszku raczej siedzi syn to trochę słabo... ale odziedzicze jakieś tam leżaczki krzesełka bujaczki i jakieś tam drobne pierdoły. Buteleczki pieluszki i wszystkie inne gadżety muszę dokupić jak i również kolekcję ubrań:)

Ja w czerwcu kończę 30-stke także śmieje sie że urodzę jeszcze przed:)

12 lata 2 dni temu #519682 przez ewela86
joasia mnie właśnie taraz strasznie muli, ale to raczej powód ciasteczek francuzkich z nadzieniem morelowym, które zjadłam zamiast 2 śniadania w pracy :blush:
a co do witaminek to ja od początku łykam femibion, najpierw 1 a od 12 tc 2.
ja dzisiaj obiecałam mężowi zupę ogórkową na obiad, i chyba sobie też podpasowałam bo mam ochotę na kwaśne:)

12 lata 2 dni temu #519695 przez tysiiiak
Hej dziewczynki :)
chyba jakiś katarek mnie lapie :( nocka oki :) tylko coraz ciezej znalezc mi pozycje do spania i to troche wkurza :angry:

co do witamin to na samym poczatku bralam sam kwas foliowy, od 3 msca falvit mama a teraz mam
feminovit +DHA tak wiec zmiennie bo akurat nie bylo w aptece falvitu...

kurde jaka ja mloda jestem :O jak urodze to nawet nie skoncze jeszcze 22 lat :P

ja do 15 odliczam dni :D jeszcze kapka ponad tydzień :)

wczoraj maleństwo tak kopalo ze chcialam tatusiowi pokazac i oczywiscie jak przylozyl reke to koniec z kopania :( i moj M. oczywiscie zaczal sie smiac ze mi pewnie w brzuchu burczy ;p

co do mdłości to ja praktycznie nie mialam ich wogole, czasem mnie odrzucil zapach jedynie wiec ja niewiem o czym mowicie ;p

12 lata 2 dni temu #519706 przez Sevilla
Ja cały czas biorę femibion natal, do 12tc - 1, a teraz 2 :)

Dziś przyszła paczka z leginsami ciążowymi i poprawiło mi to humorek, szkoda tylko, że nie zabrało kataru hihi :) A leginsy super, bo termoaktywne, więc w dupsko mi nie będzie zimno, jak wyjdę na dwór :)

Co do wyposażenia mojego dziecięcia, to odkupujemy łóżeczko, babcia chce fundnąć wózek pierwszemu wnukowi, trochę mam dostać od rodzinki, a resztę będę kompletować :)

a latek mam 24 :)

12 lata 2 dni temu #519822 przez tysiiiak
My dla maleństwa dostaniemy jakies ciuszki jedynie a i lezaczek a tak to trza kupowac. Licze na tesciow ze kupia wozek zgodnie z tradycja. Innym swoim wnukom kupowali wiec czemu my mamy byc gorsi :P niech chociaz do czegos sie przydadza ;)

kurcze przez ten brzuch niektore bluzki mi sie ciagle podwijaja :P

Wlasnie zajadam sie pysznymi lodami :D Wam tez zycze czegos dobrego do jedzonka :D

12 lata 2 dni temu #519832 przez Sevilla
tysiiiak napisał:

kurcze przez ten brzuch niektore bluzki mi sie ciagle podwijaja :P

Dlatego ja uwielbiam spodnie z pasem ciążowym, bo na nim wszystkie bluzki się zatrzymują, mnie bardziej trapi coraz mniejszy ich wybór i wiem, że przede mną jeszcze kupno jakiś tuniki, ewentualnie zainwestowanie w dwie bluzki ciążowe :) Jeszcze zostaje dres mojego misiaka :)

12 lata 2 dni temu #519839 przez Sevilla
haha znalazłam sposób na przesuszoną śluzówkę nosa :) Jak na razie działa. Róg chusteczki nasączyłam roztworem soli morskiej i wetknęłam w dziurkę od nosa, ale ulga ...

12 lata 2 dni temu #519889 przez tweety
HEJ,

jak odpoczywam na nartach. znajomi jezdza a ja spaceruje. ale pogoda dopisuje wiec urlop super.

U mnie waga 66 kg, w pasie 93 cm wiec od 2 tygodni przybylo mi 4 cm. chyba to niezla srednia i znaczy, ze Kacper porzadnie rosnie.

12 lata 2 dni temu #519893 przez ewela86
Ja już mam takie jedne jeansy z pasem ciążowym i bardzo je lubię a tak to leginsy i tuniki zacieram... Ale niedługo tzreba będzię uzupełnić garderobę:)

12 lata 2 dni temu #519894 przez ewela86
tweety - zazdroszczę takiego wypoczynku!!!!

12 lata 2 dni temu #519903 przez Kiniaczek
Ja też mam 2 pary z pasem i życia sobie bez nich nie wyobrażam:) póki co jeszcze się w nie mieszczę, ale jak długo to nie wie nikt:)

Tweety udanego odpoczynku ;-)

12 lata 2 dni temu #519917 przez JoannaL
Odnośnie bluzek ciążowych a zwłaszcza takich na wiosnę to mam sporo (kilka szt odziedziczyłam po siostrze) na tą zimową porę tylko ze 4szt. Ze spodniami jest o wiele gorzej, mam tylko 2pary spodni w które się mieszczę, w tym jedne to takie ala dresy, dosyć wysokie i myślę że może do końca ciąży mi posłużą. Muszę zakupić sobie jakieś ciążówki i to koniecznie bo w leginsach nie za bardzo lubię chodzić

12 lata 2 dni temu #519918 przez Kiniaczek
Ewela86 ja od jakiegoś czasu mam faze na kiszone ogórki mniammmmmmmmmmmmmmmmmmm :-)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka