BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 1 dzień temu #520984 przez ewela86
lalka no to wandzia daje ci popalić, jakaś chyba laska się szykuje, że tak mamusi urodę podbiera... a tak na marginesie Wandzia na świetne imię:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 dzień temu #520985 przez Kiniaczek
Hej Dziewczynki:)

U mnie też sypie śniegiem :)
Własnie zjedliśmy z brzuchem śniadanie i chwile leżakujemy:) Potem trzeba sie zabrać za ogarnianie siebie ;-) bo dziś wizyta... Stresik jest... adrenalinka też, a maluszek jakiś dziś spokojny ! Mam nadzieje że nie będzie nieśmiały jak na poprzedniej wizycie i juz pokaże dokładnie co tam skrywa między nózkami:)

Joasia nic się nie stresuj :kiss:

Sevilla zdrowiej nam szybko :)

Lalka ja uczulenie mam ale na brzuchu piersiach i chyba na plecach nawet.... znam ten ból :ohmy:

12 lata 1 dzień temu #520992 przez ewela86
Kiniaczek ja też mam dzisiaj wizytę, tzn usg i również mam nadzieję że maleństwo się ujawni... już się nie mogę doczekać a do 17 jeszcze tyle czasu...
Mam nadzieję że zleci bo jeszcze zamierzamy z M. połazić po sklepach z akcesoriami dla dzieci...

12 lata 1 dzień temu #521031 przez Kiniaczek
ewela86 napisał:

Kiniaczek ja też mam dzisiaj wizytę, tzn usg i również mam nadzieję że maleństwo się ujawni... już się nie mogę doczekać a do 17 jeszcze tyle czasu...
Mam nadzieję że zleci bo jeszcze zamierzamy z M. połazić po sklepach z akcesoriami dla dzieci...

Ja mam o 16:) ale znajac lekarza to zapewne się spóźni i wejde pewnie o 17 równo z Tobą:)

Trzymam kciuki

A i niech te nasze maluszki bedą łaskawe i ujawnią nam ten słodki rąbek tajemnicy:)

12 lata 1 dzień temu #521034 przez Sevilla
Ula, co do taniny wiem :) Herbatkę robię sobie słabą, jedna torebka starcza mi na 4 razy :)

Dziś jest trochę lepiej, oprócz faktu, że mam katar i kaszel :/ Choć dziś świat troszkę nabrał kolorów i stał się wyraźniejszy :)

W sumie to już nie mogę się doczekać czwartkowej wizyty :) I odkryłam zalety chodzenia prywatnie do ginekologa. Nawet o 20 odbierze telefon. Musiałam się go poradzić, czy mogę paracetamol, gdyż biorę leki przeciwzakrzepowe, a wyczytałam w ulotce, że paracetamol zwiększa ich działanie.

12 lata 1 dzień temu #521046 przez Sevilla
Kiniaczek napisał:

A i niech te nasze maluszki bedą łaskawe i ujawnią nam ten słodki rąbek tajemnicy:)

Ja jeszcze siedzę na 28dni.pl, i tam laska jest w 30tc i nadal nie wie, co będzie, bo albo ruchliwe, albo zaciska nóżki. Wypowiadała się, że nawet lekarz jest już sfrustrowany :)

12 lata 1 dzień temu #521062 przez ewela86
Też bym była z niecierpliwiona, jeśli bym w 30 tc nie znała płci... Z drugiej strony fajna taka niespodzianka ale ja jednak wolę wiedzieć!

12 lata 1 dzień temu #521063 przez Kiniaczek
Sevilla napisał:

Ja jeszcze siedzę na 28dni.pl, i tam laska jest w 30tc i nadal nie wie, co będzie, bo albo ruchliwe, albo zaciska nóżki. Wypowiadała się, że nawet lekarz jest już sfrustrowany :)

Ani mi nawet nie mów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

12 lata 1 dzień temu #521067 przez Sevilla
Kiniaczek ja się ostatnio śmiałam z sama z siebie, bo mówię do synusia po imieniu, a jak mu zniknie to co ma między nogami??

12 lata 1 dzień temu #521073 przez Sylwia26081982
Witam się o poranku :) :kiss:

Ula slicznie wyglądasz, i w zyciu nie dałabym Ci 37 lat :ohmy:

Joasia wiem co czujesz, ja mam synka i jak jeszcze nie znałam płci to myslalam sobie ze chciałabym coreczke ale jak bedzie takie slodki synus jakiego juz mam to tez bedzie suuuper:) Mój T od początku mowil ze bedzie Ksiezniczka , no i tak po smakach i porownaniu do poprzedniej ciazy sama tak twierdzilam ale w podswiadomosci myslalam ze jednak synek zeby sie bardzo nie rozczarowac :) Ale okazało sie ze córeczka, więc bardzo sie ucieszyliśmy, jak urodze to wam jeszcze potwierdze :)

Zdrowiejcie dziewczyny.

Moje malenstwo jest bardzo ruchliwe, chodze na język do szkoly i prawie cały czas dawalo znac o sobie, patrzylam tak po ludziach i myslalam, "nawet nie wiecie jakie to fajne uczucie " :D:D

12 lata 1 dzień temu #521089 przez Kiniaczek
Sevilla napisał:

Kiniaczek ja się ostatnio śmiałam z sama z siebie, bo mówię do synusia po imieniu, a jak mu zniknie to co ma między nogami??

No to by dopiero był jaja:) u mnie co wizyta się zmieniało, raz dziewczynka raz chłopczyk wiec się zdenerowalam i mowie bezosobowo do maluszka coby się nie obraził:)

12 lata 1 dzień temu #521094 przez lania
Wracając do wagi to gin opowiadał mi o dziewczynie, która do niego chodziła i przez całą ciążę schudła 3 kg robili usg cały czas i maleństwo dobrze przybierało na wadze ale matka się tak stresowała, że co jadła to spalała z nerwów. po cesarce straciła kolejne 7 kilo, mały miał około 3, a ona po ciąży była 10 kilo do tyłu-wyglądała ponoć jak obraz nędzy i rozpaczy...szok

:angry: :angry: :angry: jak nie urok to sraczka, przechodzi mmi powolutku zapalenie stawów, ale mnie przewiało i boli mnie bark i szyja- nie mogę ręką ruszać :angry: :angry: :angry: :angry:

Sevilla, jakoś tej herbatki nie wyczaiłam, masz rację. Ja ostatnio oddawałam prawie przezroczysty mocz bo w nocy wstawałam kilkakrotnie i przechylałam butelkę z wodą niegazoaną :blush:

12 lata 1 dzień temu #521228 przez Gosia 2712
Witam dziewczyny:) moja kolezank jak byla w ciazy to jej dzidzius odwrocil sie pupa i cala ciaze nie wiedziala co bedzie miec bo nie chcial pokazac... Dopiero przy porodzie dowiedziala sie ze ma synka:P Ja ciagle jadlam kwasne a na slodkie patrzec nie moglam:) wogole sie nie zmienilam po buzi a wrecz wszystcy mowili ze ladnie wygladam i myslelismy ze bedzie synek a tu niespodzianka byla Zuzia :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

12 lata 1 dzień temu #521232 przez lalka
Laski właśnie jadę do lekarza..bo moja twarz wygląda jakbym się metanolem zatruła...do tego boli,szczypie swędzi,drapie....RATUNKU!!!!ide do przychodni,bo u nas zapisać się do dermatologa w nagłym przypadku graniczy z cudem!!!

tysiak ja robię kapuśniak z kwaszonej kapusty i nie wiem czy na to uczulenie jest dobry kapuśniak..ale co tam zjadłam!!!paa

12 lata 1 dzień temu #521254 przez lania
lalka napisał:

Laski właśnie jadę do lekarza..bo moja twarz wygląda jakbym się metanolem zatruła...do tego boli,szczypie swędzi,drapie....RATUNKU!!!!ide do przychodni,bo u nas zapisać się do dermatologa w nagłym przypadku graniczy z cudem!!!

tysiak ja robię kapuśniak z kwaszonej kapusty i nie wiem czy na to uczulenie jest dobry kapuśniak..ale co tam zjadłam!!!paa

boniu, strasznie masz z tymi uczuleniami, lec, moze cos ci dadza... a zawsze miałas takie tendencje czy dopiero w ciazy :unsure:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka