BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 2 dni temu #520563 przez joasia10015
Hej dziewczynki-ja po wizycie!!!!! :)
Laseczki mam kolejnego synusia-mamuni :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Z dzidzia wszystko ok -haha z synkiem :laugh: (zapominam sie ) Wielkosc pasuje dokladnie do tygodnia ciąży :) Ruszał sie niesamowicie ;) Ogólnie okazało sie że przytyłam od poczatku ciaży 1,5 kg. :ohmy:
Kurcze dziewczyny jakos jak sie dowiedzialam ze drugi synus to z jednej strony sie ucieszylam -bo tak od dawna mialam przeczucie ale kurcze tyle osob mi mowilo ze teraz musi byc dziewczynka ze wręcz sie nastawiłam na córe...i jakos dziwnie sie czuje-jak by zawiedziona??????????????????????????????? :unsure: NIe chce tego,to tak jak bym nie chciala swojego synusia :( ale to nie tak-jakos mi dziwnie...... :( :( :(
Kurcze laski mój lekarz oznajmił że wszystko niby ok.ale dał mi skierowanie na jakies szczegółowe badanie USG do Poznania....Niby pow.ze wszystkim pacjentkom to zaleca ale jakos tez lekko panikuje -a moze nie chcial mnie martwic????Jutro musze sie zapisac i czekac :(
Hmmmm niby jestem po wizycie,niby jest ok.a ja sie dziewnie czuje :S Jakaś dolina czy coooo?????

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 dni temu #520592 przez ewela86
joasia10015 kochana, pewnie tam w głowie mimo wszystko zakodowała ci się dziewczynka i do myśli o chłopcu musisz się przyzwyczaić. To moje pierwsze maleństwo, więc płeć jest mi raczej obojętna ale jeśli dane mi będzie być w drugiej ciąży to pewnie to zmieni.
Skoro lekarz Ci powiedział że wszystko ok to tak jest, i pewnie te szczegółowe tylko to potwierdzą.
Ja jutro jadę na usg i też jeszcze nie wiem co mi tam siedzi w brzuszku, choć czuję że chłopiec.

12 lata 2 dni temu #520593 przez tysiiiak
Joasia fajnie bedziesz miala samych chlopaczkow w domku :D a tymi badaniami sie nie stresuj jakby bylo cos nie tak to lekarz musial by cie o tym poinformowac be wzgledu na to czy chce cie denerwowac czy nie wiec relaxx :) i ciesz sie podgladaniem maluszka :)

12 lata 2 dni temu #520613 przez Kiniaczek
Joasia gdzie masz skierowanie na te badania ?????????????

12 lata 2 dni temu #520652 przez joasia10015
własnie że mój gin nie umiał mi pow.co to za adres dał mi tylko nr.tel.i tam sie dowiem ale lekarz(no chyba jest lekarzem ;-P )nazywa sie Marek Pietryga-mówi ci to cos Kiniaczek???Oooo jakis profesor(własnie wyczaiłam)...Moze cos w necie poszukam!!!!

12 lata 2 dni temu #520674 przez lalka
joasia gratuluję syna....czyli będziesz w mniejszości..hi..hi

jak lekarz powiedział,że jest ok to ok!!!a gdyby było coś nie tak to on musi powiedzieć!!!!
spokojnie!!!!!1,5kg od początku??????niesamowite!!!

12 lata 2 dni temu #520762 przez joasia10015
Dzieki dziewczynki-jakos nerwy mi poszly-martwie sie na zapas-wiem,wiem....
Zaczełam czytac o tym lekarzu do ktorego mam isc i jestem w szoku-to jakas szycha...iles tam książek napisał,iles tam prac opublikował....jakis spec od ultrasonografi ...Moze to i dobrze-chyba sie zna i powie mi wszystko co i jak ;-P Ale do tego czasu umre z nerwów ;-(
Noooommmm 1,5 kg.a nawet nieeeee bo mialam dokladnie 57,7 a mam 59 kg.Synek ma jakies 300 g.i ogolnie waga i wielkosc spoko,wiec chyba wszystko ok.lalka a ty juz wiesz co bedziesz miec???bo juz sie gubie????Masz jakies nastawienie????Bo masz juz synka jak ja,i jest ci to jakos obojetne naprawde czy jednak masz jakies ,,zyczenie,,?????

12 lata 1 dzień temu #520812 przez Sevilla
Joasia nie stresuj się na zapas, potraktuj to jako opinie różnych lekarzy :) Ja mam teraz USG połówkowe u Swojego lekarza, a za tydzień w przychodni prenatalnej :) U nas w Bydgoszczy mam wrażenie, że jest to standard najważniejszych badań :) Zawsze robią je podwójnie.

Ja wczoraj dziewczynki nie wytrzymałam, wzięłam paracetamol. Mówie sobie nic mi nie pomaga, to a nóż to da radę. W nocy zmieniałam 3 razy bluzkę, bo cała była mokra i dziś jakby lepiej się czuje :) No i przespałam całą noc, nie licząc faktu, gdy się budziłam bo musiałam się napić. Dopiero rano sobie przypomniałam, że miałam oddać mocz do badania i krew. Tak więc, badania przesunęły się o jeden dzień, bo wynik będzie zakłamany ...

12 lata 1 dzień temu #520814 przez MoNiaaa
joasia ty chudzielcu!!!!!
nie martw sie tymi badaniami moze to sa jacys kloledzy i twoj wysyla swoje pacjetki do niego jak taki dobry to zawsze lepiej wszystko posprawdzac :)
gratuluje synka za pare dni pouklada ci sie ze to jednak synek i od nowa bedziesz sie cieszyla a takie rozczarowanie to nic strasznego a nawet normalne kazda z nas ma jakis swoj typ a jak sie okazuje bledny to jest maly smutek ale za kilka dni nie zmienilabys juz synmka na corke :) a imie wybrane??

ulka super brzusio i Amelka sliczna :kiss:

http

]

12 lata 1 dzień temu #520841 przez lania
Ula pięknie wyglądasz :)

Sevilla, ja przez to zapalenie stawów brałam paracetamol praktycznie co 4 godziny, lekarz powiedział, że to nic...że bardziej gorączką możemy zaszkodzić dzidzi niż paracetamolem... ale to przez paracetamol nie robisz moczu??? to zakłamuje wynik??

Joasia, fajnie, że masz możliwość z szychą oglądać syna, może twój gin ma gorszy sprzet. A za tego profesorka to płacisz, czy na kasę (ciekawa jestem, czy tacy utytułowani to się mocno cenią :unsure: )
Ja w pierwszej ciąży bardzo się nastawiłam na chłopaka i jak na usg w 6 miesiącu powiedział mi że dziewczyna to byłam w szoku. Najbardziej to nie mogłam uwierzyć,że tak mnie intuicja zawiodła, ale bardzo szybko znalazłam mnóstwo plusów za dziewuchą :woohoo:

Ja wczoraj byłam u gina, jest ok. Pytałam, czy to nie problem że tak wolno tyję, a raczej nie przybywa mi zbytnio kg (teraz mam 54,1-tyle to przed ciążą ważyłam, ale schudłam ze dwa na początku). Nie kazał się martwić, bo macica jest duża, a najwyżej jeśli na następnej wizycie nie odnotuje wyższej wagi to usg przyspieszy i zajrzy do maleństwa, czy rośnie zdrowo :side:

Miłego dnia

12 lata 1 dzień temu #520846 przez lalka
Sevilla rozumiem Cię..ja najchętniej posmarowałam bym sznupe laticortem(sterydy)i wziełabym jakieś tabletki..najlepiej te zakazane,bo one na mnie działają!!!moje uczulenie ma chyba dzisiaj szczytowe chwile...masakra,a jakie to męczące...swędzi,piecze...szczypie..na czole to już mam strupy!!!!i tylko twarz!!!dobrze,że jutro wizyta!!!
joasia10015 patrząc na moją twarz to dziewczyna na bank!!!jakoś tak się przyjęła u nas Wanda...hi..hi..hi(siostrzenica kiedyś spytała się jak dam na imię córce..a ja...tak dla zabawy,że Wanda i tak zostało),że nawet syn się pyta czy Wanda mnie dzisiaj kopała!!!!

i cały czas mam opuchnięte dłonie!!!

12 lata 1 dzień temu #520848 przez Sevilla
lania napisał:

Sevilla, ja przez to zapalenie stawów brałam paracetamol praktycznie co 4 godziny, lekarz powiedział, że to nic...że bardziej gorączką możemy zaszkodzić dzidzi niż paracetamolem... ale to przez paracetamol nie robisz moczu??? to zakłamuje wynik??

Nie przez popijaną przez całą noc herbatkę z miodzikiem ... cukier w moczu może wyjść. Poza tym jeżeli dobrze pamiętam to przed badaniem krwi nie powinno się pić ani jeść 6 - 8h

12 lata 1 dzień temu #520938 przez lalka
a u nas pada śnieżek...już po kawce..śniadanku!!!właśnie robię kapuśniak na obiad,mam nadzieję,że mnie szlag nie trafi!!!!

12 lata 1 dzień temu #520972 przez Sevilla
Lalka a czemu miałby Cie trafić szlag??

12 lata 1 dzień temu #520982 przez Urszula
Witam!

lania, MoNiaa dziękuję za miłe słowa :)

lania co do wagi to imponujące :) ja mam 5 na plusie w sumie nie jest źle. Moja koleżanka ma termin na czerwiec i chwaliła mi się niedawno, że zchudła 5 kilo :cheer: :cheer: :cheer: pytanie czy to jest normalne????

Joasia 10015 gratuluję Synka :) :) :) dodatkowe badanie nie zaszkodzi a będziesz miała pewność, że wszystko w porządku..gdyby było coś nie tak zapewne ten lekarz by Ci powiedział.

Sevilla tylko uważaj z tą herbatką co za dużo teiny w naszym stanie to nie zdrowo dla maluszka chyba, że popijasz bezteinową :) Życzę szybkiego powrotu do zdrowia :)

Lalka snieżku zazdroszczę :) u nas 9 stopni na plusie ;)

Miłego dnia!!!

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka