BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 57 minut temu #523854 przez Kiniaczek
Lalka, narazie staram się opanowac, zakupiłam kilka bodziaków w róznych rozmiarach, jakies skarpetki itp
Tak sie zastanawiam czy w maju potrzebne będą pajace??????

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 54 minut temu - 12 lata 46 minut temu #523863 przez beadka7
Cześć dziewczynki jestem zeszłoroczną mamusią majową i tak czasem Was tu podglądam i podczytuję, od razu przypomina mi się jak to ja kompletowałam wyprawkę i wszystkie moje rozterki ;) mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko ;)

Już nie długo Wasze szkraby przyjdą na świat ;) a za rok o tej porze...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

pozdrawiamy ;)
Załączniki:

12 lata 48 minut temu #523875 przez Kiniaczek
beadka7 napisał:

Cześć dziewczynki jestem zeszłoroczną mamusią majową i tak czasem Was tu podglądam i podczytuję, od razu przypomina mi się jak to ja kompletowałam wyprawkę i wszystkie moje rozterki ;) mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko ;)

Już nie długo Wasze szkraby przyjdą na świat ;) a za rok o tej porze...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

pozdrawiamy ;)

Hej Beadka:) Synuś śliczny:))))))))))))) My też oczekujemy synka i nie możemy doczekać się aż będzie z nami:)

12 lata 40 minut temu #523882 przez lalka
cholera..syna rodziłam w lutym..a teraz to się muszę przestawić!!!!na początek myslę,że pajacyki będą ok!!!!ja ogólnie preferuje wszystko co jest w jednym..w całości...więc ja będę je używała!!!!

12 lata 34 minut temu - 12 lata 32 minut temu #523888 przez ewela86
Kiniaczek ja wczoraj takiego szaleju dostałam i też mam zawalone konto obserwowanych na allegro!!! Więc wiem jak to jest - po prostu dzikie szaleństwo i nie można się opanować :lol: :lol: :lol:

wczoraj siostra mi zastrzegła żebym nie kupowała żadnych ciuszków bo ona mi przyśle:) (z Kanady!!!) jak tylko się dowiedziała że będzie dziewczynka wpadła w szał zakupów.... także z jednej strony się cieszę, bo wiem że są to bardzo dobre jakościowo rzeczy a z drugiej jak tu się powstrzymać przed kupnem??

beadka7 witaj:) fajnie zobaczyć jak nasze maleństwa urosną. wpadaj i dziel się swoimi radami, jako zeszłoroczna majówka:)

12 lata 19 minut temu #523903 przez demoniqe
kurczę ależ mnie dziś ciągnie pępek na dole!!!! i uwypukla się powoli!!

12 lata 16 minut temu #523910 przez JoannaL
Witajcie kochane.
Lalka więc my dalej w niepewności żyjemy:). Ja też nie dowiedziałam się płci :)

11 lata 11 miesiąc temu #523938 przez aleksiaa88
Przybyłam i jestem już po wizycie pooglądałam sobie dzidzie na monitorze ogonek nadal jest doktorek powiedział, że raczej już nie odpadnie. Dostałam zestaw badań na szczęście na NFZ już. Dzidzia szaleje nie trzeba już wieczora i leżeć plackiem by czuć jak się rusza teraz wystarczy jak siedzę w ciągu dnia to czuje pykanie. Daje męża ręka na brzuch a on nic kompletnie nie czuje mnie tam rusza, a on czucia nie ma :huh: .
Ostatnio tak myślałam, że chociaż poród jest ciężki, że boli, że mdłości,że osłabienie i inne dolegliwości męczą nas 9 miesięcy to i tak mamy lepiej. Mężczyzn omija wszystko co najpiękniejsze ruch dzidzi od środka to delikatne smyranie potem kopniaczki następnie karmienie piersią- nie chciałabym być mężczyzną NIGDY.
Myślę, że mężczyźni są bardziej poszkodowani w czasie ciąży nie czują tych pięknych chwil jakie przeżywany to się dzieje trochę poza nimi nie mogą doświadczyć tego wszystkiego.
P.S. od paru dni jak patrzę na swoje piersi to włącza mi się film przed oczami jak trzymam małego ruszam mu pyzia otwiera ustka i łapie za cycusia i ssie a ja spoglądam z góry na niego i czuje się tak dobrze taka spełniona, zadowolona :silly: - mąż uznał, że mi się instynkt mamusi budzi

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #523941 przez Eveline
Cos wiecej o mnie a wiec tak :)Mam 23 lata mieszkam obecnie w Anglii i razem z chlopakiem czekamy na naszego synka :)Ostatnie usg mialam 21 grudnia :)Wszystko jest w porzadku naszczescie :)Ja liczylam na dziewczynke ale z synka tez sie bardzo ciesze :)

11 lata 11 miesiąc temu #523946 przez Eveline
Dziewczyny czytam wasze posty i widze ze juz sie przygotowujecie pomalu na przyjscie malenstwa :) Ja nie wiem nawet za co sie zabrac... :( tyle tego jest! Chyba musze zaczac sie wybierac pomalu na zakupki bo tego troche jest do kupienia:) Dziewczyny a co mysliscie o kaftanikach?

11 lata 11 miesiąc temu #523992 przez Eveline

11 lata 11 miesiąc temu #523996 przez Eveline
Gratuluje przyszlym mamuskom:)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #524012 przez Sylwia26081982
Witam nowe mamuśki, fajnie ze jest nas coraz więcej.

Eveline kaftaniki?? Ja mówie stanowcze nie. Pajacyki rozpinane na całej długości ze stópkami jak najbardziej tak i tak samo body, to jest najwygodniejsze. żadne spioszki, kaftaniki, koszuleczki, choc wiem że sa takie cuda ze trudno sie powstrzymac:)

lalka oszukałaś nas z tym narzekaniem jaka to ogromna jesteś, wyglądasz super i mowie szczerze, jestes w ciazy i tak wlasnie powinnas wygladac.

Ewelina tez super wyglądasz.

tweety brzuszek juz imponujący:) Slicznie.

mi wczoraj jedna babka powiedziala ze na jej oko to ja jestem w 6 miesiącu z kawałkiem i zebym sie przygotowala na wczesniejszy poród :D:D Lepsza od lekarza. zaczęlam 23 tydzien..temin 11 maja.

Co do podusi i kolderek do lozeczka to faktycznie dostosowane do niemowlaka, a najczesciej sie kladzie niemowlaczka na materacyku bez zadnych podudzek, przykrywa w zaleznosi od pogody,wiec w praktyce wszystko wyjdzie. Ja zrzuce z pamieci fotki jakie zamawialam dla synka to wkleje, bo posciel niby 100% bawełna ale zachwycona nie jestem i nie polecam.

Wózeczki retro super, ja mam x landera xa i jako gondola extra i super sie prowadzi ale spacerowka zostawia wiele do zyczenia, teraz dokupie spacerowke osobno. ale to póżniejszy temat :)

Coo tam jeszcze pisałyście, bo tak starałam się nadrobić.. Jak mi cos wpadnie do głowy to napisze. Ide po pamiec zrzuce foteczki łozeczka i wozka. ja w tej wygodnej sytuacji ze dwa lata temu martwilam sie o wyprawke, teraz procz ubranek wsyztsko mam:)

A no i jeszcze wanienka, mam zwykla ale sprawdzone tez niezwykle ktorych nie polecam, znajde linka to wkleje .

Pozdrowionka

11 lata 11 miesiąc temu #524031 przez Sylwia26081982
Mam

allegro.pl/wanienka-wanienki-anatomiczna-i2920209325.html

Lepiej kupic podklad takiego misia z gabki albo plastkikowy wklad na te pierwsze dwa trzy miesiace. No pewne ile ludzi tyle opini ale ja raz pozyczylam taka i sie tylko umordowałam, poza tym jest szeroka, beznadziejna.

11 lata 11 miesiąc temu #524039 przez sisina
Dziewczyny ja zastanawiam sie nad łóżeczkiem kurcze myśle na turystycznym widziałąm na allegro bardzo fajne z baldachimkem i przewijakiem fajne i takie inne sasiadka własnie też w ciąży i mówiła ze dla 2 dziecka zakupi turystyczne co wy o tym myślicie czy lepsze by było normalne drewianiane :unsure: :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka