BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu #524209 przez Anabelle
Ile miałam czytania! :P przez Was :P
Ślicznie wyglądacie :) Ja nawet nie mam gdzie sobie zdjęcia zrobić bo nie ma lustra u teściów ;O

Wcinam chrupki kukurydziane o smaku pizzy, ale jestem okropna ;D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #524211 przez ewela86
Eveline wejdź w zakładkę "Twój profil", potem w Informacjach osobistych jest zakładka "Twoje emblematy" czy coś takiego. Tam już powinnaś sobie poradzić.

Jeśli chodzi o łóżeczka jakoś tak bardziej jestem za drewnianymi. Wiem, że może te turystyczne są bardziej praktyczne, ale jakoś tak nie jestem przekonana. Na początek i tak nie zamierzam podróżować, a za jakiś czas może sprawię sobie turystyczne, żeby służyło też jako kojec. Myślę o takim opuszczanym bokiem, ale nie wiem też czy warto, bo jeśli jest opuszczany bok to raczej nie ma wyjmowanych szczebelek...

Fajnie jest poczytać opinie doświadczonych już mamusiek:)

11 lata 11 miesiąc temu #524221 przez Anabelle
Mi bardziej podobają się łóżeczka drewniane. Nikt u mnie w rodzinie nie korzystał z turystycznych. Nie kupujemy jednak łóżeczka bo dostaliśmy kołyskę ala mojżesza firmy mamas&papas w której mały bedzie spał do 3 lub 4 miesiąca :)

11 lata 11 miesiąc temu #524227 przez lalka
właśnie ewela ja łóżeczko turystyczne też będę używała jako kojec...i u syna też służył jako kojec-jestem zadowolona!!!
ja tutaj też się dużo nowego dowiedziałam!!!

11 lata 11 miesiąc temu #524231 przez lalka
Anabelle ja gdybym sam kupowała to też byłby problem..ale jeżeli wszystko dostaję to jak dla mnie jest ok i nie wybrzydzam!!!

a kosz mojżesza bardzo mi się podobają!!!

11 lata 11 miesiąc temu #524234 przez Eveline
Juz pomalu sie tu odnajduje:) Dziewczyny a ile powinno sie miec poscieli dla maluszka? czy 3 wystarcza czy moze wiecej???

11 lata 11 miesiąc temu #524278 przez Anabelle
Mi właśnie lalka mąż dał zakaz robienia zakupów ;D
Mam czekać do marca ;D Jak na miesiąc przed terminem nie będę miała czegoś to się kupi :) Na razie zbieram po całej rodzinie ;)

11 lata 11 miesiąc temu #524340 przez kasia8887
Cześć dziewczyny po bardzo bardzo długiej przerwie byłam w szpiatalu i dopiero próbuję nadrobić starty związane z waszymi wątkami.

Mialam straszne bóle podbrzusza i moje małe bliźniaki były zagrożone teraz jestem w domu dużo ograniczeń i uważania.

Widzę,że wy już ładnie wszystko kupujecie ja niestety nie mogłam teraz chyba będę musiała zaufać zakupom przez internet, bo mąż mówi że zakaz latania po sklepach.

Pozdrawiam was gorąco i wasze maluchy też :) :) :)

11 lata 11 miesiąc temu #524369 przez Sevilla
Ja już po wizycie, u mnie w porządku, pomiarów nie robiliśmy bo w środę mam badania prenatalne i lekarz stwierdził, że nie ma sensu małego dwa razy męczyć. Sprawdził serduszko, czy wszystko prawidłowo pracuje. Mały ma głowę na wysokości mojego pępka, pupę ma na dole, co tłumaczy kopniaki w dole brzucha. Na badaniu był zajęty ssaniem swojego kciuka i odkrywaniem własnej twarzy :)

a teraz muszę nadrobić czytanie dwóch stron postów :)

11 lata 11 miesiąc temu #524376 przez ewela86
Eveline wg mnie wystarczy ale też jestem pionierką w tym temacie :)

kasia8887 dobrze że już jesteś w domciu, zawsze to lepiej niż w szpitalu:) Uważaj na siebie i na swoje maleństwa!

Anabelle ja w sumie też póki co robię rozeznanie i jeszcze nic nie kupiłam. Pomału robię listę potrzebnych rzeczy a na konkretne zakupy mamy się wybrać za jakiś miesiąc, chociaż nie wiem czy się powstrzymam...

11 lata 11 miesiąc temu #524387 przez Anabelle
Kasiu, całe szczęście, że już jesteś w domu - koniecznie się oszczędzaj. W internecie też są rzeczy dla maluszków, a nawet taniej niż w smykach i innych :) No i jaka radocha z rozpakowywania paczek ;) ;)

Sevilla - dobrze że z maluszkiem wszystko dobrze :) ja też miałam wizytę dzisiaj i wszystko prawidłowo :)

Ewela - ja bym dawno wykupiła wszystko, ale na szczęście mam mało na koncie, poza tym mój M już mnie za kaptur w kurtce trzyma jak przechodzimy obok dziecięcego działu ;D

11 lata 11 miesiąc temu #524404 przez Urszula
Sevilla super, ze po wizycie jestes zadowolona i najważniejsze, że z Maluszkiem wszystko w porządku :) :) :)

kasia8887 uważaj na siebie i dzieci. Dużo odpoczywaj :) My Ciebie też pozdrawiamy :)

Anabelle super, że udaje Ci się zbierać część wyprawki po Rodzinie :)

Eveline ja tez mieszkam w Anglii na obrzeżach Londynu a Ty skąd klikasz? Ja mam trzy pościele dla Elizi; jedną kupiona a dwie Mama mi uszyła. Podusi ani kołderki na początku nie zamierzam używać. Mam rożek a potem na płasko bez podusi spiworek. Jest niezawodny...Elizia ma ich kilka w miarę jak rosła kupowalliśmy Jej większe. Masz pewność, że dziecko się nie odkryje :)

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 11 miesiąc temu #524408 przez Urszula
Sevilla super, ze po wizycie jestes zadowolona i najważniejsze, że z Maluszkiem wszystko w porządku :) :) :)

kasia8887 uważaj na siebie i dzieci. Dużo odpoczywaj :) My Ciebie też pozdrawiamy :)

Anabelle super, że udaje Ci się zbierać część wyprawki po Rodzinie :)

Eveline ja tez mieszkam w Anglii na obrzeżach Londynu a Ty skąd klikasz? Ja mam trzy pościele dla Elizi; jedną kupiona a dwie Mama mi uszyła. Podusi ani kołderki na początku nie zamierzam używać. Mam rożek a potem na płasko bez podusi spiworek. Jest niezawodny...Elizia ma ich kilka w miarę jak rosła kupowalliśmy Jej większe. Masz pewność, że dziecko się nie odkryje :)

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 11 miesiąc temu #524414 przez Urszula
Sorry za podwójną wiadomośc :P

11 lata 11 miesiąc temu #524424 przez sisina
Dziewczyny dziekuje za podpowiedzi i teraz napewno kupie turystyczne bo mąż też sie upiera
Sylwia własnie na takie patrzałam i jeszcze do tego miało w gratisie przewijak :laugh: a tym bardziej dla mnie praktyczne bo często jeżdzimy do zakopanego a teraz jak bedzie dzidzia to tym bardziej przydatne :laugh:
Dziś kąpałam pierwszy raz mojej siostry Lenke ale byłam przestraszona i powiem że nie było az tak zle :) a moja dzidzia kopie dzis nie samowicie chyba zazdrosna :blink: bo daje czadu jak wykapałam Lenke :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka