BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 10 miesiąc temu #554558 przez tweety
Zelinka napisał:

Czy wy też macie manie oglądania programów na temat ciąży typu "Porodówka", "Ciąża z zaskoczenia" itp? Mój mąż jak widzi , że to oglądam to siada na laptopa i zakłada słuchawki żeby tylko nie słyszeć co się tam dzieje ;p :)

Masm dokladnie to samo. nawet porodowke to sobie nagrywam. a ogladam tylko jak meza nie ma bo on tego nie znosi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #554566 przez Gusia
No i czarne chmury nad nami zawisły, wiedziałam .....
Wczoraj przyszedł list ze szpitala ze we wtorek mam spotkanie z panem doktorem , dodać muszę ze tu w uk ciążę prowadzi położna nie lekarz, więc sprawa jasna wyniki sa do dupy :(
Jestem następna szczęśliwa która kopnął zaszczyt cukrzycy ciazowej, cholera , czuje sie strasznie wyrozniona :dry:
Przejrzalam polowe internetu i jestem załamana , kij z jedzeniem ale żeby z moja niania było wszystko w porządku !!!!
Na dodatek od wczoraj jest jakoś mało aktywna, chyba tez ja trochę ta wiadomość przerosła ,ale nic jakoś sobie musimy dać rade .

Laluniu proszę jeśli możesz coś doradzić jak sie do tego zabrać, byłabym wdzięczna,każda wskazówka miłe widziana :)
Już jestem po odpowiednim sniadanku, nawet Pan Mąż łączy sie ze mną w bólu i powiedział ze będzie jadł to co ja :side: kochany !!!!
Miłego dnia mamusie i mam nadzieje ze już limit wyczerpalysmy, trzymam kciuki za pozostałe dobre wyniki !!!!!

11 lata 10 miesiąc temu #554624 przez ewela86
Hej dziewczyny!

Gusia dasz radę! ja jeszcze przed badaniem, więc wszystko możliwe, że do was dołączę! W grupie zawsze raźniej:)

Annabelle śliczny ten Twój brzuszek i wogóle zgrabniocha jesteś! Tak się zastanawiam niby brzuchy mamy w tym samym stadium, a każdy inaczej wygląda - mój jest taki jakiś okrągły (chyba że mi się wydaje i mi w boczki poszło :P ),a zdaje mi się że u Ciebie tak bardziej do przodu rośnie, chociaż może to złudzenie:)

Ja juz się nie mogę doczekać poniedziałkowej wizyty, bo mi się waga zepsuła w domu i sama jestem ciekawa ile mi przybyło od ostatniej wizyty. miesiąc temu było 4,5 do przodu.

11 lata 10 miesiąc temu #554626 przez ewela86
Aha - no i dzisiaj studniówka :lol:

11 lata 10 miesiąc temu #554647 przez Urszula
Witam!

tweety powidzenia na glukozie!!!!

Gusia współczuję cukrzycy, ja też piszę z UK ale na opieke nie mogę narzekać :)

Nie oglądam filmów z porodów....teraz nie bardzo mam czas i w sumie już jeden przezyłam :) ale w pierwszej ciązy oglądałam :) macie racje nie nakręcajcie się każdy poród jest inny....po co się stresować. Jedna rada wsłuchać się w siebie i koncentrować się na skurczach; stopniowo przeżywać każdy z nich możliwe najlepiej dla Was...np ja ściskałam Męża...czy w końcu modliłam się jak przychodziły mocniejsze skurcze i Broń Boże nie patrzeć na monitor skurczów bo to stresuje....będziecie wtedy wiedziały, że przychodzi duży skurcz a po co...

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 10 miesiąc temu #554659 przez lalka
witam!!!!!!

Gusia a jednak!!!a może masz tak jak pauluska.....może nie ma za wysokich wyników!!!!ja dopiero wchodzę na tą drogę chociaż dużo już wiem ...naprawdę od Suzi z kwietniówek!!!!!ale bardzo chętnie pomogę!!!!!

Anabelle ale seksiarsko wyglądasz!!!!!serio!!!!widzę,że idziemy łeb w łeb ja też mam plus 12kg!!!!ale ty masz termin o 10 dni wcześniej!!!!też sobie zrobię takie zdjęcie...bo jak do tej pory to się wstydziłam B) B) B)
mąż wczoraj zaoferował się,że zrobi mi takie profesjonalne zdjęcie i powiesimy na ścianie(przy schodach mamy małą galerię...takich profesjonalnych zdjęć) :cheer: :cheer: :cheer: :cheer:

moje brodawki też są wielkie i ciemniejsze!!!!a rozstępów nowych nie mam!!!!ale moje ciało już się przyzwyczaiło do rozciągania!!!

11 lata 10 miesiąc temu #554661 przez lalka
a Kiniaczek po wczorajszej obronie jeszcze pewnie świętuje

11 lata 10 miesiąc temu #554662 przez Zelinka
A jak rozpoznać ,że to już skurcze porodowe? Bo w pierwszej ciąży nie pamiętam jak było przez nerwy

11 lata 10 miesiąc temu #554692 przez Kiniaczek
Dziewczyny OBRINIONAM :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :blush: :blush: :blush: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Wczoraj już nie wchodziłam na kompa bo siły brakło, wszystko się opóźniło , tyłek bolał od siedzenia w dodatku zimno jak cholera w tej szkole, trzeba było siedzieć w kurtce... no i dziś efekt... bolące gardło katar i chrypka :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: No nic zapodałam Prenalen i wierzę że mnie uleczy!!!!!!!!!!

Jeszcze mnie zdenerwowali z praktykami, bo mieli mu uznać żłobek w któryym pracowałam 2 lata , to sobie uznali tylko połowe i 15 godzin musze zrobić jeszcze w przedszkolu!!!!! :angry: :huh: :huh: :huh: :ohmy: :unsure: . Wszystko by było fajnie tylko że obdzwonilam dzis polowe przedszkoli i nie bardzo chca przyjąc na 2 dni a jak juz slyszą że ciąża to w ogole absolutnie bo ospy różyczki i inne choróbska teraz panują :/
Będe kombinować!

Zelinka strasznie mi przykro z powodu dzieciątka... Trzymam kciuki najmocniej na świecie żeby tym razem było dobrze!
Anabelle witaj w gronie spaślaczków u mnie 11 kg do przodu:) Ale brzuszek masz iście piekny na Antoniego:)

Ja chodzę prywatnie co 4 tygodnie i na każdej wizycie mam USg, lekarz twierdzi że nie jest to aż tak szkodliwe dla dziecka, a lepiej co miesiąc zaglądnąc w razie jakich kolwiek problemów można szybciej reagować! Koleżanka jest w ciązy w niemczech i tam jest przepis że do samego porodu mają robione dopochwowe , bo lepiej wykrywa ewentualne wady!!!

Pączka zjadłam tylko jednego ,ale dziś poprawie drugim a co!

Gusia może to nic poważnego, trzymam kciuki bardzo mocno :kiss:

Raz jeszcze dzięki za trzymanie kciuków - Pomogło - jesteście super mamuśki:) :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #554697 przez Kiniaczek
lalka napisał:

a Kiniaczek po wczorajszej obronie jeszcze pewnie świętuje

Chętnie bym po świętowała |!!!!!!!!!!!! Jeny jak chodzi za mną REDD's żurawinowy !!!!!!!!

U mnie wizyta dopiero 19- go!!!!!!!! Strasznie długo... tak już tęsknie za tym moim maluszkiem :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #554718 przez lalka
Kiniaczek też uwielbiam żurawinowego!!!!jakoś teraz przeszła mi ochota na piwo...ale na jakiegoś "fachowego drinka"to dlaczego nie???my nawet po porodzie nie będziemy mogły opić pępkowego jak nasi faceci!!!!ale kiedyś odrobimy!!!

11 lata 10 miesiąc temu #554721 przez Kiniaczek
lalka napisał:

Kiniaczek też uwielbiam żurawinowego!!!!jakoś teraz przeszła mi ochota na piwo...ale na jakiegoś "fachowego drinka"to dlaczego nie???my nawet po porodzie nie będziemy mogły opić pępkowego jak nasi faceci!!!!ale kiedyś odrobimy!!!

Lalka jak juz sie ogarniemy z maluchami to trzeba będzie się spootkać:D Ja zapraszam do Poznania of kors:)

A w ogole to może byśmy sobie majóweczki robiły takie zloty co jakiś czas ?????Wybrałybyśmy jakieś fajne miejsce żeby każdemu było w miarę blisko....co Wy na to?? Fajna sprawa:D:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :lol: :lol:

11 lata 10 miesiąc temu #554722 przez lalka
no i oczywiście gratulacje Kiniaczek!!!!!ja też mam 19go wizytę...nie mogę się doczekać...ciekawe ile waży i mierzy moja niunia!!!!ale wcześniej będę w poradni w Poznaniu to może tam fachowo zbadają nas obie!!!

11 lata 10 miesiąc temu #554725 przez lania
Zelinka napisał:

tak, w poprzedniej ciąży urodziłam w 25 tygodniu niestety mój synuś żył tylko 13 dni

Ojej, przykro mi, zobaczyłam zdjęcie na awatarze i myślałam że to historia ze szczęśliwym zakończeniem...

11 lata 10 miesiąc temu #554726 przez Anabelle
ewela86 napisał:

Annabelle śliczny ten Twój brzuszek i wogóle zgrabniocha jesteś! Tak się zastanawiam niby brzuchy mamy w tym samym stadium, a każdy inaczej wygląda - mój jest taki jakiś okrągły (chyba że mi się wydaje i mi w boczki poszło :P ),a zdaje mi się że u Ciebie tak bardziej do przodu rośnie, chociaż może to złudzenie:)

U mnie dużo zależy od tego jak się mały ułoży, ale głownie poszło mi w uda, pupę, biust no i brzuch oczywiście, ale z początkowo zaokrąglonego od paru tygodni idzie do przodu. Co ciekawe nie przybywa mi zbytnio centymetrów w obwodzie, ale brzuch faktycznie zaczyna robić się spiczasty :)

LALKA - no to idziemy zdrowo z kilogramami :laugh: w kupie raźniej :P rób sobie zdjęcia rób - będą pamiątki :)

KINIACZEK - gratulacje!! ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka