- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Urszula
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Elizia 16.06.2011, Amelka 07.05.2013
Co do spotkania majówek u mnie raczej nie możliwe z Londynu trochę za daleko:dry: za to mam nadzieję, że może z moimi czerwcóweczkami się spotakmy mam dwie koleżanki z mojego rodzinnego miasta...więc może przy okzaji wizyty w Polsce...
Wiem, że dziewczyny z innych wątków spotykały się więc wszystko przed Wami
http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Zelinka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Zelinka
- Wylogowany
- gaworzenie
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
KiniaczekGratuluję!!!!!
U mnie nowych rozstępów nie ma, ale stare po poprzedniej ciąży pociemniały przy pępku...też staram się smarować codziennie, ale lekarz nie pozwala masować, więc tak tylko nakładam krem
Wczoraj znów stres...poplamiłam trochę...bardzo mało, właściwie kilka kropli krwi ale wystarczyło, żeby mnie zestresować nieziemsko... wizytę mam jutro... dzwoniłam wczoraj do lekarza, pytał, czy są skurcze i czy coś boli, jak nie i już ustało to bez nerwów do zobaczenia na wizycie, a jak coś to przyspieszymy spotkanie. Jest spokój w sumie...wczoraj rano byłam na pobieraniu krwi no i kawałek na nogach uszłam, ale bez przsady...nie mogę przecież na wóżku jeździć...
Dominiqe, wiesz dlaczego krwawiłaś, to z szyjki było, a może ten pessar coś podrażnia? Dobrze że już w domku jesteś
- Zelinka
- Wylogowany
- gaworzenie
Anabelle śliczny masz brzusio ja nie wiem czy taki będę miała bo strasznie drobna jestem
- Kasia87
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja znam ,historię z dobrym zakończeniem:) Mój chrześniak urodził się w 26 tygodniu, był bardzo malutki (800g). Od pażdziernika do stycznia siedział w szpitalu, ale już jest dobrze:) W pażdzierniku skończył 3 lata, gada jak najęty, troche rehabilituje nóżkę,ale dogonić go bardzo trudno:))) Lekarze mówią, że to zdrowy, mądry chłopczyk:))
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Kiniaczek gratuluje obrony ! i mam nadzieje ze uda ci sie zalatwic te praktyki szybko
Gusia mam nadzieje ze okaze sie to mniej powazne niz zakladasz
Anabelle super brzusio taki spiczasty ja to mam bardziej okrągły i rozlazły
lania leż kochana i mam nadzieje ze wszystko wporzadku dobrze ze zadzwonilas do lekarza i ze juz nic sie nie pojawia
Zelinka bardzo mi przykro z powodu synka i wierze ze teraz juz wszystko bedzie dobrze i w maju bediesz tulic swoje malenstwo synek napewno nad tym czuwa
ja tez mam wizyty z NFZ co miesiac pewnie tez ze wzgledu na zwolnienie a i patrzalam zwolnienie mam ''chodzace'' wiec niedlugo zabieram tylek na poczte :/
tak jak przypuszczalam po wczorajszej dlugiej drzemce zasnelam ok 5 rano :o moze zasnelabym szybciej ale co zasypialam to Kubuś postanawiał sobie zrobic impressske w brzuszku co oczywiscie mnie rozpraszalo i wybudzalo ze snu ;p moze swietowal zaliczenie obrony Kiniaczka caly brzuch mi skakal
W poniedzialek juz chyba zrobie ta glukoze zeby miec z glowy i zobaczyc wyniki
Ewela Wszystkiego najlepszego z okazji studniowki nie zapomnij o czerwonych majtach
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Na pewno maluszek się cieszył że ciocia już ma szkołę za sobą Za to mój syn podczas obrony of kors spał- a co się będzie przejmował Luz wrodzony po tatusiu:)
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Tysiak to Twój kawaler to już kawał chłopa Też idę w poniedziałek na glukozę, będziemy się telepatycznie wspierać hehe. Chociaż żałuje że dziś nie poszłam, bo koleżanka była i byśmy sobie razem drinkowały w przychodni. Ale po wczorajszej nieprzespanej nocy dziś obudziłam się o 10.30.
Anabelle fajniutki brzuszek
Ewela to masz dzisiaj imprezke a ja patrze, że ja też mam studniówkę tylko do rocznicy ślubu pamiętam jak rok temu odliczałam
Wiecie co wczoraj byłam na plotach z koleżankami i jedna z nich jest w ciąży a dwie nie i aż mi się dziwnie patrzyło na nie, bo takie chudzielce bez brzucha. Ja już się przyzwyczaiłam, że codziennie widzę się z brzuchem. Ostatnio oglądałam zdjęcia z Mazur, sprzed ciąży, aż siebie poznać nie mogłam
A z ciekawości spojrzałam w kartę ciąży i do tej pory mam +9kg, w tym największy skok miałam od 17 do 21 tygodnia (4,5 kg), a jak narazie w miare spokój, po 0,5 kg na tydzień mi przybywa.
- lkasiulla
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja też chodzę do lekarza z nfz ide teraz 12 i przy okazji dowiem się jak wyniki z glukozy. A usg to jak mój lekarz mówi tylko trzy w ciągu ciąży się robi wiec czekam teraz na 3 może tym razem się dowiem co będzie
Anabelle piękny brzuszek:), ja mam mniejszy i na boki poszło.
Kiniaczek gratuluje obrony
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
Dzisiaj znalazłam tę stronkę i się zarejestrowałam Jestem w pierwszej ciąży, termin na 3go maja Chociaż lekarz twierdzi, że dziecko jest bardzo duże i napewno będzie wcześniejszy poród ) Już wiemy że będzie chłopczyk Może macie jakieś porady (tutaj się zwracam do doświadczonych mam) dotyczące bólów pleców i zgagi.. na szczęście tylko to mnie męczy narazie i jeszcze takie pytanko : ile przytyłyście w ciąży? Ja już 10 kilo na plusie, najwiecej przyszło w okresie świątecznym
Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkie forumowiczki :*
- aleksandraludw
- Wylogowany
- gaworzenie
Wczoraj miałam upragniona wizytę i okazało się że, moja cytomegalia jest stara i malutkiej nic nie zagraża.
Julcia rozwija się dobrze i waży już 1,048kg. Wg usg termin przyspieszył mi się na 7 maja ale pani doktor po badaniu stwierdziła, że raczej urodze 1 maja czyli wg OM.
Dodaje najnowsza fotke Julki, która wczoraj Bardzo chciała żeby ja podziwiać
- Zelinka
- Wylogowany
- gaworzenie
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
więc jak widzisz sama mam problem...więc pomóc chyba Ci nie pomogę!!!!
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Niestety co do imiona chłopięcego mamy różne zdania z mężem. Na razie wszystko wskazuje na to, że może być Kacper, tak bardziej krakowskim targiem. Ale to jeszcze zobaczymy:).