BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 10 miesiąc temu #554455 przez Zelinka
Ja bym bardzo chciała wiedzieć czy urodzę chłopca czy dziewczynkę ale maluszek za każdym razem tak się układa ,że nie da się zobaczyć :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #554469 przez lkasiulla
Witam :)

Ja dziś cały dzień zajmowałam się siedmiomiesięczna córeczką mojej siostry, i teraz to już wogle nie mogę się doczekać mojego maluszka, a tak bardzo chciałabym wiedzieć już co będzie:)

Ja zjadłam dziś aż 4 pączki ale trochę przesadziłam bo mi teraz niedobrze

Jak to tej pory przytyłam 7kg chyba nie jest aż tak źle ;)

A z wyprawka to tak na pół na pół, bo wszystko będę miała od mojej siostry jeśli będzie dziewczynka a jak chłopczyk to tylko to co sie będzie nadawać a resztę bede musiała dokupic

11 lata 10 miesiąc temu #554490 przez Zelinka
A robią wam się rozstępy?

11 lata 10 miesiąc temu #554495 przez lkasiulla
na brzuchu narazie nie codziennie smaruje oliwka ale za to na piersiach mi sie robią:(

11 lata 10 miesiąc temu #554499 przez Zelinka
Mi się nie robią ale boje się ,że zaczną. Też codziennie smaruję ale musem do ciała bo po oliwce mi jakieś uczulenie wyskakiwało a po musie do ciała nie.

11 lata 10 miesiąc temu #554500 przez Urszula
Zelinka bardzo mi przykro z powodu Twojego Synka...życzę aby tym razem wszystko przebiegło bez komplikacji...

Rozstępy mi się nie robią i mam nadzieję że tak pozostanie...smaruję się codziennie preparatem na rozstępy...

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 10 miesiąc temu #554501 przez Zelinka
Ale za to strasznie wielkie brodawki mi się zrobiły i ciemne. Zawsze miałam malutkie a teraz ogromne

11 lata 10 miesiąc temu #554503 przez Urszula
U mnie to już 28 tydzień ciąży czyli siódmy miesiac przytyłam 7ga kg :-)

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 10 miesiąc temu #554504 przez Zelinka
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Ten pechowy 25 tydzień już mina na szczęście wiec teraz juz będzie wszystko dobrze :)

11 lata 10 miesiąc temu #554513 przez tysiiiak
ahhh ile do nadrobienia :D ale dałam rade ;p
ja sie niedawno obudzilam :O i co ja bede w nocy robic? teraz to chyba o 7 zasne :( ale bylam taka padnięta że szok ...

zjadlam dzis 4 paczki :D troszke chyba przesadzilam i mnie zgaga potem zlapala straszliwa ...
no ale gdzie nie poszlam to paczek ;p

od poczatku ciazy przytyłam 10 kilo ;oo mysle ze to taki ''efekt jojo'' bo przed ciaza bylam pol roku na diecie i schudlam 12 kg, jak sie dowiedzialam ze zaszlam w ciaze to dieta poszla wet..

narazie rozstepow nie ma ale strasznie sie ich boje bo mam do nich tendencje :( juz mam kilka... mialam w zyciu przeboje z waga :(

ja po wizycie dzis :D Kubuś nadal jest Kubusiem :) słuchałam tętna maluszka :lol: i mialam usg :) wszystko jak najbardziej w porzadku :) szyjka mocno trzyma :) a maly wazy 1094 gr ;oooo w miesiac przybral ok 600 gr jestem w szoku :P :ohmy:

w przyszlym tygodniu ide zrobic glukoze :ohmy:

maluszek jest obrocon glowka w dol ... tak myslalam bo mi sie wypina nad pepkiem ;p ale niemowila ze to zle czy zeby sie juz szykowal do wyjscia :)

brodawki tez mi strasznie sciemnialy i sie wieksze zrobily :)

Kiniaczek jak obrona ? :D

11 lata 10 miesiąc temu #554519 przez Zelinka
mi też się ostatnio ułożyło główka do dołu ale lekarz powiedział ze to normalne bo się wierci i obraca no i robi miejsce bo mu ciasno :)

11 lata 10 miesiąc temu #554545 przez Anabelle
Zelinka napisał:

Czy wy też macie manie oglądania programów na temat ciąży typu "Porodówka", "Ciąża z zaskoczenia" itp? Mój mąż jak widzi , że to oglądam to siada na laptopa i zakłada słuchawki żeby tylko nie słyszeć co się tam dzieje ;p :)

Uwielbiam te programy! ;)
Ale niestety od roku nie mam TLC a nie wiem gdzie to można znaleźć online :(
Wy wiecie?

Ja to jestem mały spaślak przy Was z tego co widzę :) 12 kg na plus

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #554548 przez Urszula
Annabele piękny brzuszek :-)

11 lata 10 miesiąc temu #554554 przez sisina
Witam z rana :) ja na wizyty też na NFZ i mam co 4 tygodnie teraz mam 13 lutego ipewnie tez nie bede miała robione usg bo ostatnio miałam ale go poprosze bo chce wiedziec czy tam czasem zamiast chłopca nie mam dziewczynki ale czuje ze nie....
Rozstepow nie mam jak narazie ja paczka nie zjadłam ani jednego bo jak pisałam poprzednio nie lubie słodyczy :S
kurde zastanawiam sie nad tym plesniowym kupic czy nie mam taka ochote ale chyba poczekam do wizyty i zapytam lekarza bede spokojniejsza :)
Anabelle ładny brzuszek :laugh:
Ide dziś do mamy pomóc jej troche w kuchni bo jutro ma urodzinki i poprosiła czy bym jej sernika nie upiekła oczywiście nie bede sie forsowac bo ostatnio troche przesadziłam i rwał mnie brzuch :dry:

11 lata 10 miesiąc temu #554556 przez tweety
hej z rana. ja ide na glukoze na 8. fuj, juz mam stresa a w nocy mi sie snilo ze zapomnialam i zjadlam sniadanie i nie moglam isc. tymczasem jestem glodna. zawsze jem sniadanie z mezem o 6 a tu zonk, dopiero zjem cos po 10. trzymajcie kciuki, zreszta jak wy dalyscie rade to ja tez dam.

bardzo mnie wzruszyl maz. powiedzial mi wczoraj ze mam pielegniarkom w laboratorium dac jego numer telefonu, zeby dzwonily jak cos sie bedzie dzialo, no i pojechal samochodem do pracy. na wszelki wypadek. jak ja go kocham

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka