BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 10 miesiąc temu #555095 przez moniaaak
Ja też mam problem z wyborem wózka.
Ostatnio oglądaliśmy z mężem w jakiejś hurtowni taki www.kaps3.pl/index.php?page=shop.product...t&Itemid=206&lang=pl .
Co myślicie?
M chyba wszystko czego chcemy, ale ma jeden minus- waży dość dużo. Więc nie wiem czy sama go zniosę z pierwszego piętra. Chyba, że na raty ;).
Dużym plusem jest też cena, powiedzieli nam niecałe 1000zł z możliwością rabatu.

Zastanawialiśmy się też nad wózkiem firmy Seka allegro.pl/wozek-2-w-1-maximus-seka-alum...tis-i2991045654.html .
Co do opinii o wózkach to już nie czytam, można świra dostać;)

Generalnie powiem Wam, że planując te wszystkie zakupy czuję się zielona jak trawa na wiosnę:(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #555116 przez marynarka
Przypomnało mi się, że czytałam jak wybrać wózek i znalazłam :laugh: :laugh: :laugh:
dzieciowo.pl/2011/12/kupujemy-wozek-top-...ekszych-pomylek.html

Bardzo fajnie napisane :lol:

moniaaak ten pierwszy fajny :) tylko zmierz gondole. Najlepiej żeby miała 80 cm, bo podobno później dzieci się nie mieszczą. Mój tutek grander ma 76 cm i dlatego jeszcze go nie kupiłam. Ja znalazłam jeszcze taki: www.zagma.win.pl/wozek_dzieciecy_wielofunkcyjny_x6.php na allegro ok 1000 zł. Tylko chyba fotelika maxi cosi nie można tam wpiąć :angry:

11 lata 10 miesiąc temu #555118 przez Kiniaczek
Ja nie wiem kto na tych forach siedzi i ile zarabia!!!!!!!!!
Wszystkie tańsze wózki są krytykowane że skrzypią, sypią się, psują itp!

Szał ciał

Ja wiem że nie ma idealnych wózków ale bez jaj :)

11 lata 10 miesiąc temu #555129 przez marynarka
Kiniaczek napisał:

Szał ciał

Wg jakiegoś forum z mojego tutka dzieci wyjeżdżają ze spacerówki... Ale ogólnie wszędzie tendencja do chwalenia x-landerów i wózków za 3 tys. :dry: :dry: :dry: Mogłabym taki kupić ale po co??? Przecież to na 3 lata, a znając życie i tak dokupię potem lekką spacerówę jak mała będzie miała roczek, taką akurat na lato.

11 lata 10 miesiąc temu #555136 przez Kiniaczek
marynarka napisał:

Kiniaczek napisał:

Szał ciał

Wg jakiegoś forum z mojego tutka dzieci wyjeżdżają ze spacerówki... Ale ogólnie wszędzie tendencja do chwalenia x-landerów i wózków za 3 tys. :dry: :dry: :dry: Mogłabym taki kupić ale po co??? Przecież to na 3 lata, a znając życie i tak dokupię potem lekką spacerówę jak mała będzie miała roczek, taką akurat na lato.

Ja już nie czytam:) pierdasze !!!! :woohoo: :silly: :ohmy: Jutro jedziemy pooglądać zobaczymy, co do wyjeżdżania ze spacerówki to z tych za 3 klocki też wyjeżdzają także luzik guzik:)

11 lata 10 miesiąc temu #555143 przez marynarka
Kiniaczek Ja chyba kupię polski, tani wózek i najwyżej będę na niego psioczyć i tyle. Albo się rozpadnie. Wolę wymienić na coś innego np. na zimę, gdy śniegi i błoto, a mała będzie już siedziała (spacerówka), niż kupić wózek za 2 tys. i potem żałować, że na takie badziewie wydałam tyle kasy... Tani jak się popsuje to nie taka wielka szkoda, bo był tani :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Czytałam na jakimś forum, że babka kupiła wózek za jakieś 5 stów i 3 dziecko w nim jeździ :woohoo: więc chyba te tanie nie są aż tak tragiczne. Ja chyba kupię na razie fotelik maxi cosi, a jak już urodzę i będę mogła chodzić to pojeżdżę po sklepach i zobaczę co jest stabilne, co ładne itp. Chyba, że zostawie zakup mojemu M. niech on siedzi na forach i czyta o wózkach :laugh: :P :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #555144 przez moniaaak
ja też dałam sobie spokój z forami na temat wózków.

A jakie będziecie miały łóżeczko? Drewniane czy turystyczne?

11 lata 10 miesiąc temu #555155 przez sisina
Kiniaczek gratuluje obrony :laugh: zdolniacha...
Co do wózków to dam sobie też spokój najlepiej ogladac i dotykać na żywo ja łóżeczko kupuje turystyczne tak zdecydowaliśmy z mężem :)

11 lata 10 miesiąc temu #555182 przez tysiiiak
My dostaniemy łóżeczko turystyczne :)

a co do wozka to zamowie (raczej teście) taki allegro.pl/3w1-najnowszy-zestaw-baby-mer...012-i2925660639.html tylko dalej niewiem jaki kolor :P

ja tez nie czytam zadnych forum z wozkami bo wiekszosc to antyreklama albo reklama tzn "marketing szeptany" pracowalam w podobnej agencji reklamowej i wiem po co sie takie fora zaklada i kto w wiekszosci tam pisze :angry:

11 lata 10 miesiąc temu #555215 przez demoniqe
Dzieki dziewczyny za troske ja niestety dalej w szpitalu ale tylko na obserwacji. Podobno do czwartku. Kiniaczek powodzenia na obronie i nie martw sie obrone zawsze sie zalicza :-) ja przezylam 3 :-)
W szpitalu jak w spa ;-) dwa razy dziennie monitoruja ruchy plodu wiec mozna posluchac serduszka. Dodatkowo trafil mi sie lekarz ktory sie mna opiekowal przy poronieniu i dobrze mnie pamieta wiec ponad 40 min bylam na usg i smielismy sie jak glupki probujac.odwrocic dziecko buzka. W zamian za nasze starania dostalismy zamiast buzki na monitorze piÄ…chÄ™ i fucka :-) wlasnie robia mi glukoze i ku mojemu zdziwieniu baaaardzo mi smakowala :-) czekam na drugie pobranie. W szpitalu mam sale jednoosobowa i zrobilam z niej prawie biuro. Mam.nadzieje ze ordynator po obchodzie nie wyrzuci mi laptopka :-) pozdrawiam was goraco i ide na drzemke :-) w zyciu sie tak nie wyspie jak tu w szpitalu choc tu na patologii ciazy z powodu malej ilosci miejsc na poporodowym klada tez dziewczyny z maluchami po porodzie.
Mozna sobie fajnie popatrzyc na te malenstwa dopiero co urodzone i zobaxzyc e nocy jak bedzie wygladalo moje zycie za te 3 miesiace :-) srednio wstawanie co godzinke :-P buziaki

11 lata 10 miesiąc temu #555275 przez Zelinka
Ja na szczęście wszystko dostanę od brata, oprócz łóżeczka bo mam po I ciąży. Wózeczek będę miała sprawdzony więc się nie martwię :) zastanawiam się czy nie zacząć kupować już takich rzeczy jak pieluchy tetrowe i ogólnie te higieniczne sprawy, a może to za wcześnie?

11 lata 10 miesiąc temu #555311 przez Alex_87
Wiecie co dziewczyny, a ja wogóle nie mam weny do kupowania tej całej wyprawki, nie wiem co się dzieje, dostałam kilka worków ubrań i już stoją 2 tyg na przejrzenie, bo jakoś nie chce mi się do tego zabrać. A jak chodzę po sklepie, to bardziej się rozglądam za ciuchami dla siebie. Jakaś dziwna jestem;/ Chyba się jeszcze nie wkręciłam w te zakupy dla maleństwa.

11 lata 10 miesiąc temu #555323 przez demoniqe
aaa dziewczyny zaczyna lecieć mi mleko :) zabrudzam staniki od kilku dni masakra nie za wcześnie??

11 lata 10 miesiąc temu #555330 przez Zelinka
a który tydzień? Siara może pojawić się już ok 20 tygodnia ciąży

11 lata 10 miesiąc temu #555339 przez ewela86
dziewczyny jeśli chodzi o wózek to mam zaznaczonych kilka opcji ale narazie to raczej tak wizualnie, bo większości nie widziałam na żywo! A mam takie typy:
1. Jedo Fyn
2. Bebetto Solaris
3. Dorjan DANNY SPORT PRESTIGE
4. ESPIRO VECTOR PRO 3w1
Jeśli chodzi o łóżeczko to na pewno drewniane (podoba mi się takie: allegro.pl/arus-16el-lozeczko-szuflada-g...t-p-i2950191628.html ). Turystyczne kupimy może później żeby służyło jako kojec.

A co do reszty wyprawki we wtorek siostra wysyła mi z kanady paczkę z wyprawką dla małej (a kupowała wszystko od ciuszków, kocyków, po butelki i smoczki) także czekam aż dojdzie bo nie wiem co będę miała a co jeszcze będę musiała dokupić.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka