BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 10 miesiąc temu #555946 przez tysiiiak
Witam dziewczynki :*

u nas piekne sloneczko swieci :) od razu chce sie zyc :D

lania bardzo sie ciesze ze z Igim wszystko dobrze i te krwawienie to nic takiego :)

Ja szczerze nie myslalam jeszcze tak doglbnie o tym znieczuleniu i niewiem czy u nas w szpitalu jest one dostepne .. hmmm stwierdzam ze wszystko wyjdzie ''w praniu'' :P

buziaczkuje :* :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #555969 przez moniaaak
ja dziś się za sprzątanie mieszkanie wzięłam. Mam męża do pomocy to muszę to wykorzystać;).

Wieczorem odwiedzamy znajomych. Bardzo się cieszę, bo odkąd jestem na zwolnieniu to mnie czasami trafia. Niestety przeprowadziliśmy się do Skarżyska niecały rok temu. A większość znajomych została w Kielcach :( . I tym sposobem jak mąż w pracy to mnie coś trafia :angry:

Miłego popołudnia Majóweczki :woohoo:

11 lata 10 miesiąc temu #555997 przez Anabelle
Obrodziło dość mocno w Majóweczki ;)
Jeśli jednak jeszcze się nie wpisałyście to zapraszam: www.zapytajpolozna.pl/121-iv-vi/461883-l...n-czerwiec-2013.html

Nasiedziałam się na piłce, zaraz chyba przeniosę się na łóżko :D

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #556027 przez Gusia
Witam wszystkie nowe Majoweczki :)
Fajnie ze tak dużo Nas i duuuuzo do czytania :blink:
Ja co do znieczulenia to tez jeszcze nie myślałam ,chociaż wiem ze u mnie w szpitalu nie ma z tym problemu, pierwsza ciążę przechodzilam w pl 10 lat temu i nie było mowy o znieczuleniu, tu w uk jest trochę inaczej . Ogólnie porównując te dwie ciąże to ja bardziej zadowolona jestem z opieki jaka mam tutaj, niby w pl miałam cała ciaze prowadzona przez ordynatora , wizyty co 4 tyg w tym każdorazowo usg ale żadnych dodatkowych badań oprócz morfologii nie miałam, za każdym razem słyszałam ze wszystko dobrze. Dopiero tu w uk widzę ile badań jest dostępnych żeby upewnić sie ze dzieciaczkiem wszystko w porządku i to całkowicie za darmo :)
Z tym znieczuleniem fajna sprawa ale tez trzeba wyczuć odpowiedni moment bo jeśli jest za późno to go nie zrobią !!!

Miłego dnia dziewczynki Wam życzę, ja lecę na zakupy coby zapełnić lodówkę w produkty Nam dozwolone :side:

A Tysiiiak dopiero zobaczyłam ze Ty tez jesteś z Gdańska :laugh: to moje rodzinne miasto, z jakiej dzielnicy jesteś, ja mieszkałam przeszło 20 lat w Brzeznie, mój mąż jest ze Starówki gdzie mieszkaliśmy po ślubie a swoje mieszkanie kupiliśmy w Juszkowie koło Pruszcza Gd, a na stałe od 8 lat mieszkamy w Londynie :side: piszesz ze dziś słonko w Gdańsku hmmmm fajnie bo u mnie dziś bardzo mgliscie jak przystało na angielska pogodę :dry:

11 lata 10 miesiąc temu #556031 przez tysiiiak
Ja cale zycie mieszkalam we wrzeszczu blizej zaspy :) a teraz wynajmujemy mieszkanie wlasnie na zaspie :) wiec to wszystko blisko brzezna :)

11 lata 10 miesiąc temu #556052 przez Gusia
Super :) blisko plaża :side: będziecie mieli gdzie z Kubusiem chodzić na spacerki !!!!
Ja bardzo tęsknię za Gdanskiem i moim Brzeznem :(

11 lata 10 miesiąc temu #556061 przez tysiiiak
ahh no juz sie nie moge doczekac spacerkow na plaze :)

no i do szpitala 10 minut piechotka :) a na Zaspie własnie planuje rodzic :)

11 lata 10 miesiąc temu #556078 przez Gusia
Ja Olka rodzilam w wojewódzkim , a ze wtedy mieszkaliśmy w centrum to tez do szpitala szliśmy na piechotę :) mój mąż chciał żebyśmy podjechali samochodem ale ja sie uparlam ze spacerek dobrze mi zrobi, wszystko było fajnie tylko jak mnie złapał skurcz musiałam gdzieś przystanac :) nie zapomnę wzroku przechodniów,mało mi męża nie ukamieniowali :laugh: ja zwijajaca sie przez chwile i mąż stojący obok z torba :laugh: jak doszliśmy do szpitala mój mąż powiedział ze nigdy wiecej mnie nie poslucha , czuł sie jak jakiś tyran który rodzaca żonę na piechotę goni do szpitala, ja wtedy nawet nie pomyślałam ze to moze tak wyglądać :side:

11 lata 10 miesiąc temu #556082 przez Alex_87
Tysiak ja co roku jeżdże do cioci na Zaspę ;) ciekawa jestem czy w tym roku uda mi sie z maleństwem pojechać, chociaż to daleka podróż więc nie wiem czy damy radę ;)

11 lata 10 miesiąc temu #556113 przez lania
Ciesze sie, zesie uspokoilam, mam tez kilka fotek, chociaz gin nie chcial zagladac do malego, bo nie powinnam prowokowac skurczy macaniem macicy :-) ale jakos dal sie namowic :-)

Jest mozliwe znieczulenie bezplatnie w polsce? Pewnie nie u nas :dry:

11 lata 10 miesiąc temu #556118 przez lania
No i przytyłam juz grubiej, bo przekroczyłam 59, wiec mam 7 do przodu... :-)

11 lata 10 miesiąc temu #556216 przez Kiniaczek
Lania super ze maluszek zdrowy :-) a ze dużo wód to źle ? Bardzo się cieszymy że macie się dobrze . Ja dziś byłam z D w Akpolu ale tyle tam rzeczy że głowa mała :-) ludzie pełne koszyki wanienek, łóżeczek, pościeli i innych gadżetów a my wyszliśmy z niczym :-) jakoś weny brakło na zakupy :-) :-) :-) :-[ chciałam obejrzeć wózek maxi cosi ale akurat nie sprzedają wózków tej firmy i klops :-\

11 lata 10 miesiąc temu #556219 przez Zelinka
Pytanie do mam, które rodziły. Czy jak rodziłyście to musiałyście mieć swój ręcznik w który owinęli dziecko czy szpital daje?

11 lata 10 miesiąc temu #556227 przez Kiniaczek
lania napisał:

Jest mozliwe znieczulenie bezplatnie w polsce? Pewnie nie u nas :dry:

Oglądałam program i pewien mądry pan powiedział że znieczlenie zewnątrzoponowe jest wliczone w koszt każdego porodu i ze powinno być dawane bezpłatnie każdej kobiecie podczas porodu jeśli ma takie życzenie . . . Ale generalnie szpitale mają to w dupie i albo każa płacic albo mówią ze nie ma możliwości :angry: tłumacząc sie brakiem anestezjologow ale to akurat marne wytłumaczenie :dry:
A ostatnio gdzies wyczytalam ze szpitale dostaja pieniądze za kazdy naturalny poród od nfz ok 3000 i dlarego tak prą na naturalne porody B)

11 lata 10 miesiąc temu #556395 przez Anabelle
Zelinka napisał:

Pytanie do mam, które rodziły. Czy jak rodziłyście to musiałyście mieć swój ręcznik w który owinęli dziecko czy szpital daje?

O, też jestem ciekawa :)

Kiniaczek - szpital dostaje tyle samo kasy za poród SN co CC :) Kopacz wprowadzała rozporządzenie, że znieczulenie nie przysługuje każdemu. Jest zapis o "wskazaniach medycznych". Niektóre szpitale więc każą płacić za znieczulenia, inne nie - ale wtedy muszą sami pokrywać jeśli przekroczą limit. Czasami też robią "ukryte opłaty" lub pakiety z cyklu jak wykupisz położną to znieczulenie gratis :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka