BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 10 miesiąc temu #556417 przez Kiniaczek
Ups najwyraźniej mam nieaktualne wiadomości sorki :-) nie chciałam szerzyć propagandy - w tamtym tyg oglądałam program w TVN style i stąd takie info :-/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #556514 przez Sysia
Witam :)... dawno mnie tu nie było więc miałam co czytać ! ...

Tysiiiak ja znalazłam te same wózki na allegro co Ty i też będę zamawiać ale nie umiem się zdecydować jaki :P ...

Co do znieczulenia ja na ten temat nic nie wiem i się nad tym nie zastanawiałam bo chciałabym spróbować bez zresztą z tego co koleżanki mówiły to u mnie w szpitalu trzeba zapłacić ;/. !

Powiedzcie mi dziewczynki jestem w 28 tygodniu no i moja mała cały czas super się ruszała ale od piątku to kicha ;/ w piątek parę delikatnych kopnięć i to takich jeszcze jakby od środka i wczoraj dopiero po całym dniu o 22 dała o sobie znać i dziś z rana parę razy...uważacie że to normalne czy powinnam się martwić ? BARDZO PROSZĘ O ODPOWIEDŹ ! :).

No i witam nowe MAJÓWECZKI :):*

11 lata 10 miesiąc temu #556517 przez Sysia
oczywiście mój suwaczek się opóźnia pokazuje 27 tydz ;p

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #556547 przez JoannaL
Witam serdecznie.
U mnie w szpitalu nie trzeba było mieć ręcznika dla dzidziusia, szpital dawał, tak samo jak ubranka

Sysia, może twoja niunia ma bardziej leniwe dni. Moje maleństwo też czasami tak ma, jednego dnia mam w brzuchu aerobik przez cały dzień, a innego przez dzień tylko kilka kopniaków. Może spróbuj zjeść coś co ją pobudzi... coś słodkiego, albo jakiś owoc. A jeżeli bardzo się stresujesz to wybierz się na izbę przyjęć i poproś o sprawdzenie tętna. Jak usłyszysz bicie serduszka na pewno się uspokoisz :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #556548 przez Kiniaczek
Sysia, od 28 tygodnia musisz wyczuwac 10 ruchow w przeciagu godziny ,mierzac raz dziennie najlepiej wieczorem :-) pytalam położna i tak mi powiedziała takze nic sie nie martw :-)

11 lata 10 miesiąc temu #556552 przez Kiniaczek
Sysia napisał:

oczywiście mój suwaczek się opóźnia pokazuje 27 tydz ;p

Na kiedy masz termin ?

11 lata 10 miesiąc temu #556601 przez lania
Najgorzej jak dzidzia przyzwyczaja nas do aktywności a potem sobie odpoczywa :angry: człowiek się nakręca, wyczekuje, stresuje :blink: ;) zazwyczaj niepotrzebnie... Jeśli się rusza ale mniej to nie ma co panikować :woohoo: tak myślę

11 lata 10 miesiąc temu #556605 przez sisina
Witam :) mam pytanie w środe wejde w 27 tydzien który to miesiąc??Moj mały w ciagu dnia spi ale wieczorem daje znac o sobie :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #556611 przez joasia10015
sisina według mojego obliczania to od 27 tyg.zaczyna sie 7 msc. Jesli jest inaczej ,niech mnie któras poprawi bo z tymi tygodniami i miesiacami to każdy każdy inaczej ;-P

11 lata 10 miesiąc temu #556617 przez joasia10015
Hej moje brzuszkowe mamusie ;)
Jak zawsze u nas w weekend baaardzo leniwie i cicho :huh: Pewnie nadrobicie w tygodniu ;)
Jutro mam wizyte u Gina-licze że wszystko jest ok.Już sie denerwuje czy z moja szyjka ok.Niby osttnio było spoko ale jak już tyle majóweczek musi leżec to sama sie boje :(
DO tego cukrzyca ciążowa ,pewnie bede robic glukoze w tygodniu :P :ohmy: :S
Oprócz tego Mikuniu kopie dośc czesto-wystarczy że ja sie przebudze w nocy i już czuje ŁUP,ŁUP mamunie w brzuch ;)
Do kiniaczka-czy nie wiesz jak to jest na POlnej z tymi ubrankami dla dzieci,czy recznikami itp.W moim szpitalu (W NOWYM TOMYŚLU)kiedy rodzilam pierwszy raz-to dawali takie rzeczy-dopiero musiałam malucha ubrac do domku...aleeee np.papier toaletowy musiałam miec swój do kibelka-nie zle co??? Niby szpital fajnie wyposażony ,ostatnie kilka lat rozbudował sie baaardzoooo,a papier toaletowy musisz miec swój :P Bez sensu :S Może więcej poczytam o Polnej ,i moze sie przejade-albo zapytam gina bo w koncu tam pracuje :)
Fotka dzisiejsza -według moich obliczen -4,5 kg.na plusie i 85 cm.w brzuszku :blush:
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #556620 przez Anabelle
Kiniaczek napisał:

Ups najwyraźniej mam nieaktualne wiadomości sorki :-) nie chciałam szerzyć propagandy - w tamtym tyg oglądałam program w TVN style i stąd takie info :-/

Nie przejmuj się, to żadna propaganda :) Ja w sumie dowiedziałam się dopiero po rozmowie z szpitalnym anestezjologiem. Mówił mi o tym rozporządzeniu i o porodach w domu, że są mega popularne chyba w Holandii, ale tam szkoli się do tego personel. I generalnie lekarz był wkurzony na Kopacz bo mówił, że przez kilka lat pracował w Holandii i Kopacz jest wielkim zwolennikiem rodzenia w domach bo jest to tańsze, ale polski personel szkolony jest do warunków szpitalnych. W przypadku jakichkolwiek komplikacji w domu - slużba zdrowia nie jest w stanie pomóc rodzącej itd. Całą opowieść sluchałam przez 2 h :P
Ale ciekawe to było :) :)

Sysia - nie wiem czy to pisałam, ale położna kazała mi się położyć na 2 h - zjeść coś słodkiego lub wypić kakao. Jeśli maluch sam nie zaczyna się ruszać (kopać w stronę ściany brzucha lub po wnętrznościach) to też troszkę do brzucha popukać, pokołysać delikatnie. Jeśli w ciągu 2 h odnotujemy ok 10 nawet bardzo delikatnych ruchow to jest ok. Jeśli maluch przez 2 h się nie ruszy mimo że dostał zastrzyk "energii" oraz był stymulowany to na IP w celu wykonania usg i ktg.

Do do suwaczków to one pokazują ukończony tydzień więc jak pisze 27 tygodni 2 dni tj ukończony 27 tc, rozpoczęty 28 :)

Tak tak - 7 msc :)

11 lata 10 miesiąc temu #556623 przez joasia10015
Hmmmm wiem że dzis błogie lenistwo dla wszystkich aleeee gdzie sie podziała nasza lalka???Od dwóch dni nie widzę żadnego posta :( Mam nadzieje że wszystko ok.??????

11 lata 10 miesiąc temu #556624 przez Kiniaczek
Joasia zapytam kolezanki bo tam rodzila, ale z rego co mowila mi polozna to chyba daja ale mozna miec swoje :-) a w przyszly weekend mamy szkole rodzenia z polozna z polnej to wtedy sie jej wszystko wypytam i dam Ci znac:-)

11 lata 10 miesiąc temu #556625 przez Kiniaczek
joasia10015 napisał:

Hmmmm wiem że dzis błogie lenistwo dla wszystkich aleeee gdzie sie podziała nasza lalka???Od dwóch dni nie widzę żadnego posta :( Mam nadzieje że wszystko ok.??????

Tez się zastanawiam gdzie lalka z naszą Wandzią sie podziewa ...

11 lata 10 miesiąc temu #556628 przez Kiniaczek
Joasia brzuszek masz przepiękny :-) :-) :-) :-)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka