BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 10 miesiąc temu #554314 przez lania
Paczki zjadlam dwa, ale mnustwo faworkow :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #554325 przez lalka
ja przytyłam 11kg..ale od tygodnia jestem na diecie więc nie czuję się taka napuchnięta!!!ale te 11 kg to prawdopodobnie przez cukier!!!

pauluska to super...dobre wiadomości!!!!ograniczysz słodkie i będzie super!!!!
Sevilla niema sprawy...spokojnie!!!!

ja chodzę do lekarza na NFZ i wizyty mam co 2..3 tygodnie!!!

znajoma przyniosła mi dzisiaj po swojej córeczce cały..wielki wór rzeczy!!!!ale dzisiaj nie mam siły tam patrzeć!!!!

11 lata 10 miesiąc temu #554330 przez Kasia87
Ser pleśniowy nie jest polecany w ciąży, ale tu chodzi o ser z niepasteryzowanego mleka, a takich nie ma w hipermarketach. Z tego co wiem jeśli mleko było pesteryzowane to można troszke zjeść;) Mój lekarz pozwolił mi nawet jeść maliny, bo nie ma co przesadzać z zakazami;))

11 lata 10 miesiąc temu #554333 przez moniaaak
A ja przytyłam prawie 10 kg, z tego w ciągu ostatniego miesiąca aż 5 :(. Lekarz powiedział mi, że w ciągu miesiąca powinno się średnio tyć 1,5 kg.
Ale to chyba skutki siedzenia w domu i braku zajęcia. Staram się od ostatniej wizyty trochę rozsądniej jeść.

11 lata 10 miesiąc temu #554349 przez Zelinka
tak, w poprzedniej ciąży urodziłam w 25 tygodniu niestety mój synuś żył tylko 13 dni

11 lata 10 miesiąc temu #554357 przez joasia10015
Alex_87 ja tak samo mam skoliozę i coraz bardziej odczuwam bóle w ciąży ;-( Sama chętnie bym pocwiczyła żeby odciążyc troche kręgosłup...
Co do pączków to nie zjadłam ani jednego -za to zrobiłam oponki i wciągnęłam chyba z 6,albo 8 ;-)))) Teraz czekam aż mąż uśpi synka i zrobi mi mięte bo od tłuszczu aż mnie mdli ;-P
Jeśli chodzi o wagę,to waże sie co dzien ,i wychodzi na to że mam +4 kg.w 6 miesiącu...Myślę że jest nie zle-bo z pierwszym synkiem w 6 msc.miałam jakies 8 na + ;-)
Achhh wizyty mam co 4 tyg.prywatnie i w zasadzie za każdym razem mam USG ;-P WY też tak macie?

11 lata 10 miesiąc temu #554363 przez joasia10015
Zelinka tak bardzo mi przykro z powodu utraty synka ...Nie umiem sobie wyobrazic co musiałaś czuc...Ale po awatarku widzę że masz małego brzdąca???;-)))))))

11 lata 10 miesiąc temu #554369 przez Zelinka
ten mały brzdąc to moja ukochana bratanica :) za niecały miesiąc będzie miała roczek :) Czas leczy rany, najważniejsze to nie zapomnieć o nim i odwiedzać go

11 lata 10 miesiąc temu #554375 przez moniaaak
joasia10015 napisał:

Achhh wizyty mam co 4 tyg.prywatnie i w zasadzie za każdym razem mam USG ;-P WY też tak macie?

Ja też chodzę prywatnie co 4 tygodnie i też za każdym razem mam robione USG. Zastanawiam się, czy to nie za często. Przecież nie wiadomo czy to nie ma wpływu na dziecko. Myślicie, że powinnam zapytać o to lekarza?

11 lata 10 miesiąc temu #554389 przez lalka
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #554391 przez Zelinka
Ja też mam za każdym razem USG robione, myślę ,że gdyby to szkodziło maluszkowi to by tak często nie robili tego badania :) Aczkolwiek kto pyta nie błądzi więc zapytać lekarza możesz :)

11 lata 10 miesiąc temu #554401 przez joasia10015
moniaaak ja też sie zastanawiam czy to nie za czesto -ale chyba to lekarz musi wiedziec czy to dobrze czy nie.Ciekawe czy w poniedziałek mi zrobi ;-/

11 lata 10 miesiąc temu #554407 przez joasia10015
mmmmm sisina ale mi narobiłas ochoty na ser pleśniowy-uwielbiam...jakies 2 msc.temu zjadłam na rodzinnej imprezie dwa kawałeczki serka i miałam takie wyrzuty ;-( Muszę wiecej poczytac których konkretnie nie mozna jesc serów...;-)

11 lata 10 miesiąc temu #554443 przez Zelinka
Czy wy też macie manie oglądania programów na temat ciąży typu "Porodówka", "Ciąża z zaskoczenia" itp? Mój mąż jak widzi , że to oglądam to siada na laptopa i zakłada słuchawki żeby tylko nie słyszeć co się tam dzieje ;p :)

11 lata 10 miesiąc temu #554447 przez demoniqe
witajcie kochane, wypisali mnie ze szpitala :) zwolnienie 2 tyg leżące dodatkowo :( jutro pójdę do pracki pogadać z szefem.

Ja w szpitalu miałam codziennie usg, oprócz tego mam przy każdej wizycie, ale już nie 3d tylko zwykłe żeby nie szkodzić.

Mały waży już 850 gram :) 4-rty lekarz potwierdził że to chłopie więc chyba już nie będę się łudzić :)

Ja wyprawkę mam prawie całą, u nas na stronie szpitala napisali co zabrać.

W szpitalu teraz pytali mnie czy już mam bo za miesiąc powinnam mieć całą na wszelki wypadek :)

patrząc na dziewczyny w 8-9 miesiącu w szpitalu wszyscy lekarze twierdzili że ciąża jest jeszcze mała hehe patrzę na tej mój brzuchol i nie wierzę że to jest małe :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka