- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
Nie przejmuj się, dziś chyba jast taki dzień, ja też miałam dziwne sny i rano coś mnie zabolał brzuch (leciutko, a nakręc\iłam się jak głupia) wsłuchuję się w siebie i zadręczam... Taki głupi dzień...biometr niekorzystny , Będzie dobrze, ZOBACZYSZ!!!
Wiecie co jutro mam wizytę u gina, dzisiaj miałam jakiś dziwny sen, śniła mi się wizyta i cały czas czuję jakiś wewnętrzny niepokój, że będzie coś nie tak
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
Tu mnie zaskoczyłaś, pamiętam, że Oliwię tylko tym smarowałam, każda zmiana kremu kończyła się odparzeniami... Dostałam z resztą wtedy próbkę Sudokremu ze szpitala (w wyprawce czy cóś), może ją uzależniłam od niegowczoraj byłam na szkole rodzenia i położna mówiła,ze odchodzi się już od sudocremu ze względu na cynk w składzie....a cynk to jest zaliczany już do lekarstw!!!!oczywiście jak któraś mama chce to może!!!w razie zaczerwienień leciutko posmarować !!!
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
Odpoczywaj więc... nie będę sama w leżeniu tyłkiem do góryWitam dziewczyny
ja po wizycie wszystko ok białka nie mam takze ciesze sie bardzo ale dostałam opieprz od lekarza ze sie forsuje bo ostatnio bardzo mi sie spinał brzuch wieczorem i powiedziałam mu przepisał Buscopan i mam odpoczywac lezeć do góry tylkiem
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
Dzięki zawsze to trochę raźniej ... miałam leżenie wykorzystać na coś pożytecznego, ale oczywiście jedyne czemu się oddaje to zamartwianie się...już nawet czytać nie mogę... za dużo myśli przelatuje przez moją łepetynęLania ja też zaczynam operację polegiwania także nic się nie martw sama nie będziesz
- Kamila
- Wylogowany
- gaworzenie
- A teraz serca mam dwa...
Regularnie Was czytam i zastanawiam się nad tą wagą dzidziusia z USG. Moja córeczka wg lekarza ma teraz 1600 gram (30 tydzień) i ocenia że w momencie porodu będzie miała 3500 gram. Powiedział mi że dziecko jest małe i w dodatku ułożone pośladkowo. Ma miesiąc żeby się obrócić, bo później to już się nie obróci i będę miała poród pośladkowy albo cesarkę. I zaznaczył mi że jeżeli dziecko jest małe to cesarki nie robią. Nastraszył mnie trochę ten mój gin. Czytając Was się uspakajam, bo możliwe że malutka wcale nie jest taka malutka i w ostateczności będę mogła liczyć na cesarkę. Skoro ta waga z USG jest tak beznadziejnie wyliczana to wcale nie powinniśmy się nią kierować bo człowiek się tylko denerwuje.
Póki co to codziennie powtarzam małej, że ma się kierować głową do dołu. Narazie bezskutecznie, bo kopniaki przyjmuję cały czas na pęcherz. Uparte dziecko mi się trafiło
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lalce gin powiedział że jej 1500 gramowa Wandzia jest dużo za duża
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Co do pomiaru masy maluszka, to biorą pod uwagę obwód główki i brzuszka, i na podstawie stosunku jednej części ciała do drugiej wyliczają masę. Przerażające są te rozbieżności. Któraś z Was pisała już, że jeżeli się pomylą na naszą korzyść to tragedii nie ma, ale w drugą stronę idzie się załamać.
Ja dopiero mam wizytę 7 marca i będziemy się mierzyć, ważyć etc. Najważniejsze, że Maks dokazuje, a ja się czuje dobrze, jak na III trymestr Nic nie boli, nic nie strzyka
Poczytałam troszkę o Waszych przygotowaniach do szpitala i zazdroszczę, że tak dalece są posunięte Wasze przygotowania. Ja przez ten sklep wogóle zapomniałam, że coraz bliżej godziny 0 hihihi Nadrobię w marcu. Na całe szczęście dla maluszka wiele nie muszę przygotowywać, bo każda mama rodząca dostaje coś na kształt mini wyprawki, jedyne co każą ze sobą wziąć dla dziecka to pieluszki jednorazowe, nawilżane chusteczki
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Póki co to codziennie powtarzam małej, że ma się kierować głową do dołu. Narazie bezskutecznie, bo kopniaki przyjmuję cały czas na pęcherz. Uparte dziecko mi się trafiło
Mi położna mówiła że należy powtarzać do dziecka żeby się odwróciło i podobno pomaga albo przyłożyć słuchawki do spojenia łonowego i puścic jakąs rytmiczną muzykę
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
i wiecie co mówią w szpitalu,że dziecko tzn.noworodka powinno kapać się dwa razy w tyg.!!!!no ale to jest akurat indywidualna sprawa kazdej mamy!!!!
także lania rewolucje przed nami!!!
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kiniaczek co do muzyki rytmicznej to moja dzidzia jak usłyszy disco-polo to się zatrzymać nie może!!!!ale położna uświadomiła mi,że tak działa na maluszka rytmiczna muza!!!!
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa