- Otrzymane podziękowania: 13
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sevillaz Ciebie to naprawdę aktywna mamuśka, zazdroszczę przynajmniej nie masz czasu na zamartwianie się i myślenie o głupotach
Lalka moja lekarz też nie kazała mi przyjmować żadnych witamin, tylko kwas foliowy, powiedziała, że jak mam kupować witaminy za 40 zł to lepiej kupić warzyw i owoców. A jak narazie Zuzia rośnie całkiem ładnie
Ostatnio myślałam kiedy się moja mała przekręci głową w dół, tydzień temu była ułożona w poprzek, a teraz to nawet nie wiem, czasem ją czuje na dole a czasem na górze
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Co do pozycji w brzuszku moj gin powiedział że jeszcze jest miesiąc czasu na to, choć wczoraj mój Hugo był głową do dołu, ale lekarz powiedział że on sie jeszcze kręci i róznie może być ! choć przy mojej miekkiej i lekikatnej szyjcie to byloby lepiej gdyby obrócił się w ostatniej chwili bo tak to napiera mi na tą szyjkę strasznie i stąd te bóle krocza... wczoraj ledwo doszłam do lekarza a mam 5 minut od domu.... tak mi krocze rozsadzało...
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
NO WŁAŚNIE, niby druga ciąża a człowiek jak pierworódka, albo i gorzej, bo łatwiej kogoś nauczyć od początku niż "przeuczyć"(wiem, nie ma takiego słowa ) jak już umie inaczej...także lania rewolucje przed nami!!!
Pozazdrościłam tych szkół rodzenia i zaczęłam szukać alternatywy, natknęłam się na necie na coś takiego www.przedporodem.pl/ ale doszłam do wniosku, że za wirtualn ą szkołę rodzenia 150zł to jednak dużo...chyba
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
ja biorę tylko kwas foliowy, lekarz powiedział, żeby nie brać witamin, bo po nich dzieci rodzą się większe i zamiast tego mam jeść normalnie.
Co prawda jak robię morfologię, to część moich wyników nie jest w normie, ale gin twierdzi, że to normalne w ciąży. Ale nie czuję się źle, więc chyba jest ok.
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Takie moje zdanie! Ale każdy jest kowalem własnego losu, tym bardziej że nie chodzi tu o nas tylko o maluszki
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ma miesiąc żeby się obrócić, bo później to już się nie obróci i będę miała poród pośladkowy albo cesarkę. I zaznaczył mi że jeżeli dziecko jest małe to cesarki nie robią. Nastraszył mnie trochę ten mój gin. Czytając Was się uspakajam, bo możliwe że malutka wcale nie jest taka malutka i w ostateczności będę mogła liczyć na cesarkę. Skoro ta waga z USG jest tak beznadziejnie wyliczana to wcale nie powinniśmy się nią kierować bo człowiek się tylko denerwuje.
poród pośladkowy? myślałam, że teraz bezwzględnie jak dziecko jest tak ułożone to robi się cesarkę? Moja mama mnie w ten sposób rodziła i ten kto pozwolił jej na poród naturalny zrobił jej ogromną krzywdę, bo niestety nie wszystko ma teraz w porządku i ciągle przez to jakieś problemy.
Ale podobno nadal w niektórych szpitalach tak jest, że nie chcą robić cesarki. Mają jakieś limity czy coś w tym stylu...
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mooniak wlasnie o to chodzi żeby były w normie , bo to bardzo ważne. Na szkole rodzenia położne potwierdziły. Wszelkie niedobory mogą odbijać się na maluszku! ja bym tego nie lekceważyła. Jak juz mamy porównywać to lepiej chyba urodzić większe dziecko niż chore...
Takie moje zdanie! Ale każdy jest kowalem własnego losu, tym bardziej że nie chodzi tu o nas tylko o maluszki
Wiesz, dla mnie to nie problem, żeby brać te witaminy. A lekarza za każdym razem pytam o te wyniki i on za każdym razem mi mówi, że jest ok... To ja juz sama nie wiem
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
Przepraszam...wolę się zajmować takimi rzeczami niż martwieniem, więc sobie wyszukuję
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Co do witaminek, ja biorę od początku ciąży femibion natal, który oprócz kwasu foliowego zawiera witaminy i lekarz mówił, że to bardzo dobrze. Poza tym mam Biofer folik (żelazo z kwasem foliowym), acard oraz clexane, więc jak sobie pomyślę, że miałabym jeszcze jakieś tabletki brać to bym się załamała. A zapomniałam o luteinie.
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moja mama też mi truła żebym nie zażywała witamin, że ona nie zażywała i zdrowych nas urodziła, ale to było szmat czasu temu ...inne czasy inne zanieczyszczenia. Być może to tylko moda...
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
Może to niekoniecznie są niedobory, niektóre wyniki w ciąży są inaczej interpretowane i to co jest ponad normę lub poniżej jest w ciąży normą. namotałam, ale coś takiego...Kiniaczek napisał:
mooniak wlasnie o to chodzi żeby były w normie , bo to bardzo ważne. Na szkole rodzenia położne potwierdziły. Wszelkie niedobory mogą odbijać się na maluszku! ja bym tego nie lekceważyła. Jak juz mamy porównywać to lepiej chyba urodzić większe dziecko niż chore...
Wiesz, dla mnie to nie problem, żeby brać te witaminy. A lekarza za każdym razem pytam o te wyniki i on za każdym razem mi mówi, że jest ok... To ja juz sama nie wiem