- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mi właśnie lekarz tez nigdy nie mowil nic o szyjce
ja narazie niani nie kupuję, dzidiza bedzie z nami w pokoju wiec nie widze narazie potrzeby. najwyzej z czasem się zdecydujemy.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Co do niani, to zastanawiam się nad tym, bo mieszkamy w domu z teściami - z maluszkiem wyniesiemy się na poddasze, a kuchnia będzie na razie u teściów. Chcę jednak zobaczyć jak to będzie wyglądało w rzeczywistości - a w razie czego zamówić nianię to kwestia 2-3 dni
Aaa... Antek mi dzisiaj chyba wyskoczy z tego brzucha ;D Cieszę się, bo miał dwa cichsze dni, a dzisiaj chyba cierpi na bezsenność albo się szaleju najadł
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
To mój Igorek w takim razie malutki, bo tydzień temu brakowało mu do kilograma jakieś 40g
Pauluska wg ksiązek i centyli w 29 tyg ciazy maluch powinien ważyć średnio 1100-1250 ale jak wiadomo każda ciąża inna, każda mama inna i dzidzia też
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kiniaczek cieszę się że ok jest:) mi tam nigdy lekarz nie mówił o grubości i długości mojej szyjki, zawsze tylko że ok, więc nie wiem jak to u mnie dokładnie wygląda a chyba wolałabym wiedzieć...
Ewela skoro lekarz nic nie wspominał to znaczy że jest dobrze nic się nie martw:)
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
[/quote] To mój Igorek w takim razie malutki, bo tydzień temu brakowało mu do kilograma jakieś 40g[/quote]
Lania w tydzień napewno przybrał, teraz dzieciaczki szybko rosną
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczynki ja żyje. Wczoraj otwierałam nową Żabkę, więc moje ostatnie dni wyglądały pracowicie, aż czasami zapominałam, że w ciąży jestem. Na całe szczęście mogę liczyć na synusia, który dzielnie znosi pracę mamy i dodaje jej kopów
Gratulacje nowego sklepu:)
A teraz uważaj na siebie i odpocznij troszkę
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
puluska tak!!!!mam dietę i jakoś to mi nie wychodzi..niestety i cukry są wysokie!!!
Kiniaczek masz wizytę dopiero za miesiąc????ja idę 8 marca!!!!a po drodze na Polną!!!!!
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wróciłam od położnej...jestem padnięta!!!!poszłabym spać,ale o 22-15 cukier muszę zmierzyć!!!!!
puluska tak!!!!mam dietę i jakoś to mi nie wychodzi..niestety i cukry są wysokie!!!
Kiniaczek masz wizytę dopiero za miesiąc????ja idę 8 marca!!!!a po drodze na Polną!!!!!
Tak za miesiąc kolejna wizyta, on w między czasie wyjeżdża więc chwile go nie będzie! Chodze prywatnie więc za każdym razem mam usg i badanie dowcipne Jakby coś się działo mam dzwonić. Rozwarcia nie ma, tyle że szyjka cienka i delikatna! Wyniki ksiązkowe ! miejmy nadzieje że nie będzie konieczności wcześniejszej wizyty. Po 32 tygodniu wizyty chyba co 2 tygodnie
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
CO do elektrycznej niani ,czy monitoru oddechu to jak dla mnie zbędna rzecz i wydatek.Synek bedzie z nami spał ,a domek wcale nie taki duży żebym go nie usłyszała.Oczywiscie jesli ktos chce to polecam...ale jak dla mnie zbędne.Tak samo z rożkiem-wogóle nie potrzebowałam-synus urodzil sie latem i bylo za cieplo na rożek,a we wrzesniu,pazdzierniku byl juz za duzy Tego spiworka do spania nie kupuję bo pierwszy synuś (z reszta jak kazdy maluch)czesto wierzgał nogami w czasie snu-i sie wkórzał bo nie mógł tego z siebie ściągnac a co za tym idzie budził sie z placzem i nerwami Wiec wolałam przykryc (chyba tak jak JoannaL)pieluszką ,potem cieniutkim kocykiem
Achhh jesli chodzi o dzidzie w brzuszku to nie przejmujcie sie tak bardzo wagą bo to jest jakos dziwnie obliczane.Pamietam jak leżałam w szpitalu przed porodem i jakies dwa czy trzy dni przed porodem lekarz mnie zbadał -zrobił USG i mówi,,Ooooo tu to będzie malutki synus-około 2 kg.,,Ja wpadłam w panike-że może cos jest nie tak,że takie maluskie -a juz tydzien po terminie...Masakra!!! I wiecie co sie okazało po urodzeniu-waga 3330 kg.Hmmm- i ja sie pytam co to za obliczenie wagi?I jeszcze stresowanie mamusi Słyszałąm już kilka razy te ,,pomyłki,,z wagą -więc bierzcie to troszkę z przymróżeniem oka
Kiniaczek ja też mam wizyte raz w miesiącu wiec to chyba normalne-tymbardziej że jest wszystko ok.Pożniej będzie częsciej Już sie nie mogę doczekac aż przytule swojego skarbenka
Dzis pobuszowałam po lumpkach -kupiłam Mikusiowi pare ciuszków-jutro zrobie fote i wam przesle Czasem można znalezc naprawde fajne ciuszki.Widziałam ulotkę z Lidla-fajne ciuszki ale Lidla mam za daleko-dopiero jak pojade do szkoły w sobote to bede miec okazje zaliczyc zakupy-MOŻE cos jeszcze dla mnie zostanie
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Ja jeszcze 2 koszule do porodu i kapcie lece kupic jakies bluzki ciazowe do pracy bo moje ostatecznie poszly w odstawke. Buziaki!