BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 10 miesiąc temu #566263 przez ewela86
Kiniaczek cieszę się że ok jest:) mi tam nigdy lekarz nie mówił o grubości i długości mojej szyjki, zawsze tylko że ok, więc nie wiem jak to u mnie dokładnie wygląda :( a chyba wolałabym wiedzieć...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #566284 przez Daarikaa
właśnie wróciłam ze szkoły rodzenia, dzisiaj bylo o porodzie faza po fazie i położna namawiała niezdecydowanych partnerów na poród rodzinny :lol: dobrze ze moj zdecydował się być przy nas w tej ważnej chwiili :laugh:

mi właśnie lekarz tez nigdy nie mowil nic o szyjce :unsure: :unsure: :unsure:

ja narazie niani nie kupuję, dzidiza bedzie z nami w pokoju wiec nie widze narazie potrzeby. najwyzej z czasem się zdecydujemy.

11 lata 10 miesiąc temu #566287 przez Anabelle
Lalka - nie martw się wagą na zapas, pomiary usg są tylko przybliżone, a maluszki rosną w swoim tempie. Mój ważył 1500 g w 29 t 3 d i też mi powiedzieli że duże dziecko. Ale co weszło to i wyjdzie :P

11 lata 10 miesiąc temu #566290 przez Anabelle
Kiniaczek - gratuluję potwierdzenia synka! ;)

Co do niani, to zastanawiam się nad tym, bo mieszkamy w domu z teściami - z maluszkiem wyniesiemy się na poddasze, a kuchnia będzie na razie u teściów. Chcę jednak zobaczyć jak to będzie wyglądało w rzeczywistości - a w razie czego zamówić nianię to kwestia 2-3 dni :)

Aaa... Antek mi dzisiaj chyba wyskoczy z tego brzucha ;D Cieszę się, bo miał dwa cichsze dni, a dzisiaj chyba cierpi na bezsenność albo się szaleju najadł :)

11 lata 10 miesiąc temu #566310 przez Daarikaa
moja Klaudusia tez miała dwa dni odpoczynkowe i już schizowałam, a dzisiaj fika jak pchełka

11 lata 10 miesiąc temu #566339 przez lania
Kiniaczek napisał:

Pauluska wg ksiązek i centyli w 29 tyg ciazy maluch powinien ważyć średnio 1100-1250 ale jak wiadomo każda ciąża inna, każda mama inna i dzidzia też:)

To mój Igorek w takim razie malutki, bo tydzień temu brakowało mu do kilograma jakieś 40g

11 lata 10 miesiąc temu #566448 przez Sevilla
Dziewczynki ja żyje. Wczoraj otwierałam nową Żabkę, więc moje ostatnie dni wyglądały pracowicie, aż czasami zapominałam, że w ciąży jestem. Na całe szczęście mogę liczyć na synusia, który dzielnie znosi pracę mamy i dodaje jej kopów :)

11 lata 10 miesiąc temu #566525 przez Kiniaczek
ewela86 napisał:

Kiniaczek cieszę się że ok jest:) mi tam nigdy lekarz nie mówił o grubości i długości mojej szyjki, zawsze tylko że ok, więc nie wiem jak to u mnie dokładnie wygląda :( a chyba wolałabym wiedzieć...

Ewela skoro lekarz nic nie wspominał to znaczy że jest dobrze nic się nie martw:)

11 lata 10 miesiąc temu #566531 przez Kiniaczek
lania napisał:
[/quote] To mój Igorek w takim razie malutki, bo tydzień temu brakowało mu do kilograma jakieś 40g[/quote]

Lania w tydzień napewno przybrał, teraz dzieciaczki szybko rosną :)

11 lata 10 miesiąc temu #566534 przez Kiniaczek
Sevilla napisał:

Dziewczynki ja żyje. Wczoraj otwierałam nową Żabkę, więc moje ostatnie dni wyglądały pracowicie, aż czasami zapominałam, że w ciąży jestem. Na całe szczęście mogę liczyć na synusia, który dzielnie znosi pracę mamy i dodaje jej kopów :)

Gratulacje nowego sklepu:)
A teraz uważaj na siebie i odpocznij troszkę :)

11 lata 10 miesiąc temu #566577 przez lalka
wróciłam od położnej...jestem padnięta!!!!poszłabym spać,ale o 22-15 cukier muszę zmierzyć!!!!!

puluska tak!!!!mam dietę i jakoś to mi nie wychodzi..niestety i cukry są wysokie!!!

Kiniaczek masz wizytę dopiero za miesiąc????ja idę 8 marca!!!!a po drodze na Polną!!!!!

11 lata 10 miesiąc temu #566610 przez Kiniaczek
lalka napisał:

wróciłam od położnej...jestem padnięta!!!!poszłabym spać,ale o 22-15 cukier muszę zmierzyć!!!!!

puluska tak!!!!mam dietę i jakoś to mi nie wychodzi..niestety i cukry są wysokie!!!

Kiniaczek masz wizytę dopiero za miesiąc????ja idę 8 marca!!!!a po drodze na Polną!!!!!

Tak za miesiąc kolejna wizyta, on w między czasie wyjeżdża więc chwile go nie będzie! Chodze prywatnie więc za każdym razem mam usg i badanie dowcipne :) Jakby coś się działo mam dzwonić. Rozwarcia nie ma, tyle że szyjka cienka i delikatna! Wyniki ksiązkowe ! miejmy nadzieje że nie będzie konieczności wcześniejszej wizyty. Po 32 tygodniu wizyty chyba co 2 tygodnie

11 lata 10 miesiąc temu #566639 przez lalka
no to Kinia dużo odpoczywaj!!!jakby nie było trochę nam zostało!!!! dobranoc!!!!

11 lata 10 miesiąc temu #566705 przez joasia10015
tysiaaak ale sie naśmiałam-coś jest w tym opisie-ja jako mama w drugiej ciąży już widzę różnicę (do pierwszej ciąży podchodzilam całkiem inaczej jak teraz )zobaczymy co będzie jak synusi sie pojawi ;)
CO do elektrycznej niani ,czy monitoru oddechu to jak dla mnie zbędna rzecz i wydatek.Synek bedzie z nami spał ,a domek wcale nie taki duży żebym go nie usłyszała.Oczywiscie jesli ktos chce to polecam...ale jak dla mnie zbędne.Tak samo z rożkiem-wogóle nie potrzebowałam-synus urodzil sie latem i bylo za cieplo na rożek,a we wrzesniu,pazdzierniku byl juz za duzy ;) Tego spiworka do spania nie kupuję bo pierwszy synuś (z reszta jak kazdy maluch)czesto wierzgał nogami w czasie snu-i sie wkórzał bo nie mógł tego z siebie ściągnac a co za tym idzie budził sie z placzem i nerwami ;) Wiec wolałam przykryc (chyba tak jak JoannaL)pieluszką ,potem cieniutkim kocykiem :cheer:
Achhh jesli chodzi o dzidzie w brzuszku to nie przejmujcie sie tak bardzo wagą bo to jest jakos dziwnie obliczane.Pamietam jak leżałam w szpitalu przed porodem i jakies dwa czy trzy dni przed porodem lekarz mnie zbadał -zrobił USG i mówi,,Ooooo tu to będzie malutki synus-około 2 kg.,,Ja wpadłam w panike-że może cos jest nie tak,że takie maluskie -a juz tydzien po terminie...Masakra!!! I wiecie co sie okazało po urodzeniu-waga 3330 kg.Hmmm- i ja sie pytam co to za obliczenie wagi?I jeszcze stresowanie mamusi :( :blink: Słyszałąm już kilka razy te ,,pomyłki,,z wagą -więc bierzcie to troszkę z przymróżeniem oka :S
Kiniaczek ja też mam wizyte raz w miesiącu wiec to chyba normalne-tymbardziej że jest wszystko ok.Pożniej będzie częsciej :kiss: Już sie nie mogę doczekac aż przytule swojego skarbenka :kiss:
Dzis pobuszowałam po lumpkach -kupiłam Mikusiowi pare ciuszków-jutro zrobie fote i wam przesle :) Czasem można znalezc naprawde fajne ciuszki.Widziałam ulotkę z Lidla-fajne ciuszki ale Lidla mam za daleko-dopiero jak pojade do szkoły w sobote to bede miec okazje zaliczyc zakupy-MOŻE cos jeszcze dla mnie zostanie :blush:

11 lata 10 miesiąc temu #566735 przez demoniqe
Hej dziewczyny! Ostatni tydzien mojego l4 jak dobrze wstac o 8 :) ja kupilam rozek bo kazali w szpitalu. Kiedys zamieszczaam wam liste co u mnie w szpitalu kaza kupic. Nawet podklady poporodowe wiecc warto wiedziec. Kazali tez kupic cienki kocyk dla dziecka i recznik no i 3 komplety spioszkow i kaftanikow lub pajacy. Wszystko juz mam. Wczoraj dotarl sudocrem i chusteczki nawilzane no i mustelka do kapania. Musze teraz zadbac o siebie. Przede wszystkim kupic torbe do szpitala ;) bralyscie walizke czy torbe. Widzialam ostatnio dziewczyne na izbie przyjec do porodu to miala torbe gigant.
Ja jeszcze 2 koszule do porodu i kapcie :) lece kupic jakies bluzki ciazowe do pracy bo moje ostatecznie poszly w odstawke. Buziaki!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka