BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 1 miesiąc temu #566137 przez pauluska
Widzę że co lekarz to opinia moja mała waży 1400 koleżanki mały ma ten sam termin 1500 koleżanka chudzina straszna i lekarz mówi że waga idealna więc dziwne że Ci lalka powiedział że dziecko aż takie duże wydawało mi się że to normalna waga na tym etapie ciąży.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #566140 przez lalka
co lekarz to opinia!!!!wyciągnął jakieś tam siatki centylowe i posprawdzał!!!!ale jadę w przyszłym tyg do gina do Poznania to zobaczymy co mi powie

12 lata 1 miesiąc temu #566149 przez pauluska
lalka będzie dobrze ale mimo diety Ci tak cukry skaczą ?

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #566155 przez Urszula
Pauluska do czyszczenia dziąsełek polecam szczoteczkę silikonową. W początkowych tygodniach używałam gazików wyjałowionych. Warto w nie też się zaopatrzeć w celu przecierania sutków i brodawek...Przydatny też będzie Aphtin. Szczególnie dla mam, które będą karmiły piersią. Dziecko karmione piersią jest niestety bardziej podatne na pleśniawkę.

Co do śpiworków bardzo polecam. Przy wyborze trzeba zwrócić uwagę do ilu stopni (temp w pokoju) są one przeznaczone. Są różne grubości. Na pierwsze tygodnie mam rożek i jak dzidziuś wyrośnie z rożka przejdziemy na śpiworek.

Jeszcze jedno jeśli chcecie korzystać z podgrzewacza to trzeba wziąć pod uwagę jakich butelek będziecie używały np.jeśli podgrzewacz będzie z aventu, pogrzewacz także musi być z aventu bo inne butelki nie będą pasowały.

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

12 lata 1 miesiąc temu #566156 przez lania
Pauluska, super pościel, też taką oglądałam...nie wiem czy ten sam sprzedawca, ale wystraszyły mnie opinie... sporo osób pisało ze zdjecia sa retuszowane a kolory zupełnie inne, wyblakłe. Ale tam jak ja patrzyłam to było mnóstwo wzorów i różne kolory i niektóre zdjecia rzeczywiscie wygladały na podkolorowywane

12 lata 1 miesiąc temu #566170 przez Urszula
Pauluska co do smoczka musi być dobrany do wieku :) są różne rozmiary..
Do noska sól fizjologiczna lub woda morska i gruszka "1" z tym, że gruszka raczej na później.
Krem z filtrem do buzi też nie...takiego maleńswta nie można wystawiać na ostre słońce. Krem jest zbyteczny i po co nanosić chemię na delikatną buzinkę. Wystawianie dzieciątka na słonko owszem by miało zapewnioną naturalną witaminę D z tym, że z umiarem...
Właśnie jeszcze jedno dzieci tylko na piersi powinny przyjmować witaminę D po jednej kropelce dziennie ale to Wam pewnie położna powie.

JoannaL wrzątek do za mało butelki i smoczki muszą być poddane sterylizacji ok 5 min więc musiałabyś je gotować pięć minut.

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

12 lata 1 miesiąc temu #566175 przez Urszula
My mamy taką pościel i jesteśmy bardzo zadowoleni:
www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-poscie...zeczka-70x140cm.html

12 lata 1 miesiąc temu #566182 przez ewela86
ja chyba pościel kupię w hurtowni - zobaczymy jaki będzie wybór i ceny, bo na allegro większość z masą dodatków i baldachimem, którego nie zamierzam kupować.

dziewczyny a ile taka niania z kamerką i monitor oddechu kosztuje bo chyba sporo kasy i zastanawiam się czy to aż takie niezbędne, jeśli nasza córcia będzie spała z nami w sypialni?

12 lata 1 miesiąc temu #566196 przez Urszula
ewela ceny niani z kamerką są kosmiczne....ja znalazłam na "e bay" tańsze o połowe. W Polsce może na allegro będą przystępniejsze ceny....
W sumie jeśli dzidzia będzie w Wami w sypialni to raczej Ci nie będzie potrzebna... w sumie możesz się na razie wstrzymać i zobaczysz już "w praniu". My nianię kupiliśmy jak Elizia miała pół roczku :)

12 lata 1 miesiąc temu #566203 przez ewela86
Urszula dzięki:) patrzałam na allegro używane i też nie za tanio chodzą, więc tak jak radzisz narazie się wstrzymam. koleżanka mi dała swoją używaną nianię, taką zwykła ale wiesz jak to jest - jak się ma pierwsze dziecko to wszystko się chce mieć nowiuśkie i jak najlepsze i czasem można się załadować masą niepotrzebnych rzeczy.

12 lata 1 miesiąc temu #566212 przez moniaaak
my nie braliśmy pod uwagę zakupu niani.
Mały będzie spał na początku z nami, a potem się zobaczy. Chociaż jak dla mnie to chyba zbędny wydatek. Jak ktoś ma wielki dom, to może. Ale na nasze mieszkanko w bloku, to chyba się obejdziemy ;). I tak to wszystko kosztuje fortunę:)

12 lata 1 miesiąc temu #566221 przez Kiniaczek
pauluska napisał:

Obejrzałam łóżeczko allegro.pl/lozeczko-bukowe-wycinane-serc...and-i3007905707.html kolor wenge i pościel allegro.pl/6ele-posciel-paseczki-aplikac...pol-i3030374700.html co myślicie ?

ja juz wczoraj zamowilam tę pościel ;-)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #566228 przez Kiniaczek
Ja po wizycie... Synuś waży 1200 ,rośnie zdrowo , wg lekarza wszystko w porządku :laugh:
Porównując z waszymi córciami to jakiś mały ten mój gagatek:) ale najważniesjze że zdrowy...

Moja szyjka niestety mega cienka i delikatna ,na szczęscie rozwarcia nie ma i nie skróciła się bardzo. Mały tak napiera głową na szyjke i stąd te bole krocza... dzis głowa była tak nisko że gin miał problem żeby zbadać objętośc czaszki :dry: :ohmy: :ohmy: mam nadzieje że się jeszcze nie bedzie wybierał do mamusi... Muszę sie trochę oszczędzać i monitorować bo Hugo bedzie już coraz wiekszy i może coraz bardziej napierać. W razie krwawienia mam się migiem kontaktować. Poza tym to wszystko dobrze:)

Kolejna wizyta za miesiąc !!

Aaaa syn na 100% ;-)

12 lata 1 miesiąc temu #566232 przez Kiniaczek
pauluska napisał:

Widzę że co lekarz to opinia moja mała waży 1400 koleżanki mały ma ten sam termin 1500 koleżanka chudzina straszna i lekarz mówi że waga idealna więc dziwne że Ci lalka powiedział że dziecko aż takie duże wydawało mi się że to normalna waga na tym etapie ciąży.

Pauluska wg ksiązek i centyli w 29 tyg ciazy maluch powinien ważyć średnio 1100-1250 ale jak wiadomo każda ciąża inna, każda mama inna i dzidzia też:)

12 lata 1 miesiąc temu #566247 przez moniaaak
Kiniaczek super, że wszystko dobrze.
Dbaj o siebie :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka