- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- aleksandraludw
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Joasia jeżeli lekarz mówi że waga jest dobra to jest dobra i nie ma co dyskutowac będzie Ci łatwiej przy porodzie a i Ty jestes drobniutka
Ja 2 kwietnia dopiero sie dowiem ile moje maleństwo waży no nic trzeba czekac
lania ślicznie wyglądasz młodziutko a i kwiatki piękne od Męża dostałaś
ja mam 107 cm w brzuszku i +13kg i juz ledwo dopinam kurtke zimową a więc Wiosno wróć !!
Też wczoraj byłam na szkole rodzenia kuuuurcze chyba 100 ciężarnych w jednym miejscu ale szał mieliśmy o pielęgnacji noworodka a więc bardzo fajny temat w kwietniu bede zwiedzać porodówke
aleksandraludw mój Kubuś też miewa czkawki tak maluszki kształtują płucka nie ma sie czym martwic
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Może macie racje- nie potrzebnie sie nakręcam Miłoszek miał na tym etapie 1168g.wiec tez nie nalezał do sporych dzieci ,urodził sie z wagą 3330g.więc licze że Mikołajek urodzi sie w normie Będe to kontrolowac i za radą jednej z was wejde na stronke mamazone i spojrze na te normy
Co do czkawki to może nie uwierzycie ale ja pierwszy raz ją czułam WCZORAJ -może dlatego że Mikus obrócił sie głowką w dół i wlasnie w dole kiedy leżałam (po tym węglu )to czułam pierwszy raz czkaweczkę
DZiewczynki ale mam ochotę na słodkie-jakiegos torcika bym wciągnęła A na obiad dzis GROCHÓWKA Chodzi za mną od miesięcy
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U mnie dziś na obiad makaron z tuńczykiem przepisu Sevilli yummyyy na deser piekę ciasto cynamonowe przepisa znalazłam w necie zobaczymy czy wyjdzie
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A zła...no może nie zla,ale zaskakująca -że 29 tydzien ciąży należy jeszcze do 2 trymestru ciąży I bądz tu mądry człowieku
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
kurcze widzę, że wszystkie już kupujecie wyprawkę dla maluchów, a ja jakoś nie mam weny, ciągle mi się wydaje że to za wcześnie.. zamartwiam się cały czas o zdrowie Tymka po porodzie, co chwile myślę o tym czy dam rade te hormony mnie dobiją.. Ostatnio nagle zachciało mi się płakać, tak o - z niczego zwariować idzie.
Synuś na ost wizycie (5go marca) ważył 1900, a ja już 13 kilo na plusie, a gdzie tam jeszcze do maja obwód brzucha 102 cm.
I niestety na "boczkach" pojawiły mi się okropne czerwone pręgi (nie są duże ale jest ich wiele... macie jakieś sposoby na tą zmorę? Ja smaruję brzuch i piersi oliwką, jak mi się nie zapomni.. Jakie macie lub znacie na to okropieństwo sposoby?
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Ja dziś na obiadek rybka, ziemniaczki i surówka z sałaty lodowej z dipem miodowo - musztardowym - PYCHA!!!
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Ha,ha dobra wiadomosc to ta że na mamazone.pl usłyszałam ze dziecko w 29 tyg.waży kilogram i ciut więcej (wiec chyba nie jest zle )
A zła...no może nie zla,ale zaskakująca -że 29 tydzien ciąży należy jeszcze do 2 trymestru ciąży I bądz tu mądry człowieku
Zauważyłam właśnie, że co strona to inny przedział tych tygodni i trymestrów.
Ja dziś idę do fryzjera, muszę coś zrobić z włosami, bo już nie pamiętam kiedy je podcinałam. Chociaż zauważyłam, że w ciąży włosy wyglądają i układają się duuuuuuużo lepiej niż zazwyczaj. Te hormony jednak robią też coś dobrego:).
- Sysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Zelinka wielkie gratulacje trzymajcie się :*
Lalka fajnie że wróciłaś trzymaj się cieplutko z tą twoją Wandziulką wszystko będzie dobrze
Lania pięknie wyglądasz,zresztą jak wy wszystkie aa i oczywiście wszystkiego dobrego 100 lat :* spóźnione ale szczere .
Joasia moja malutka też mało waży ale gin powiedział że dobrze bo bedzie mi łatwiej urodzic a malo wazy bo ja jestem tez drobna i mala i moj maz tej nie jest gruby . wiec sie nie martw :*
Pozdrawiam w tą szaro burą pogodę ;/ ...
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Lania oczywiście pięknie wyglądasz aż miło popatrzeć na takie zdjęcia
Ja właśnie wróciłam od fryzjera, tylko lekko podcięłam, ale już to daje inny efekt, a farbowałam ostatnio włosy w lipcu może po porodzie zrobię sobie jakąś większą metamorfozę, podobno wtedy ma się ochotę na takie większe zmiany
Domiś ja smaruje przez całą ciążę brzuch i piersi, ale o pupie zapomniałam i jak ostatnio zobaczyłam co tam się dzieje, to o jeju, tragedia :/ dobrze, że to miejsce się jednak zakrywa więc nie będzie aż tak widać. Mama mi dała jakiś krem na rozstępy z Dax Cosmetics i zobaczymy, mam nadzieję, że można go stosować w ciąży, chociaż ja i tak tylko pośladki tym kremem smaruje, a resztę emulsją z rossmanna i oliwką. Ważna jest systematyczność!
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Ha,ha dobra wiadomosc to ta że na mamazone.pl usłyszałam ze dziecko w 29 tyg.waży kilogram i ciut więcej (wiec chyba nie jest zle )
Joasia mówiłam, że mamazone jest najlepsze
Kochana zgodnie z mamazone jestes w 28 tygodniu.
Mój lekarz też tak liczy, mówi, że liczy się pełen tydzień skończony, czyli ja kończę 29 jutro i zaczynam 30. Także tym bardziej z wagą małego jest ok.