BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #588857 przez Domiś91
Jak wy drogie mamusie tu wrzucacie te zdjęcia? :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #588916 przez Alex_87
Domiś jak odpowiadasz na posta to pod spodem masz opcję dołącz obraz, tylko musisz zmniejszyć zdjęcie chyba do 150 kb.

11 lata 9 miesiąc temu #589043 przez lania
Domiś, nie wszystkie mają wyprawkę, ja należę do tych panikujących... :blush: :blush: :blush: próbuję się przemóc...może jutro zamówię pościel, mam wybraną na allegro, tylko jakoś :blink: :blink: :blink: myślę, że jak już zacznę to pójdzie :lol:

Ja nadal jestem bez badań na krzywą...Wy już pewnie zapomniałyście...a u mnie ciągle coś. Już mąż mi załatwił i w piątek przyjdzie do mnie środowiskowa i będzie mnie kłuć...glukoza już jest...75 :P męża po cytrynę wysłałam...zobaczymy. Dzień wcześniej trzymałyście się diety????

11 lata 9 miesiąc temu #589051 przez joasia10015
demonique widzisz z tym liczeniem tygodni to już wogóle śmiechu warte-też znam to liczenie pełnych tygodni ,ale akurat moim zdaniem skoro 28 tydzien jest juz pełny-skonczony to jak moge mowic że jestem w 28 tyg.? Jestem w 29 tyg.-bo on własnie trwa-ot takie moje myślenie ;) Z resztą jak byłam wczoraj u GINA to sam pow.że to 29 tydz.i tak samo wpisał do książeczki ciąży :cheer: :blink: I bądz człowieku mądry.W każdym razie skoro GIN pow.że wszystko w normie i nie mam sie niczym martwic-to tak własnie zamierzam robic...od jutra ;)
Laseczki kupiłam dzis fajną gazetkę ,,DObra Mama,,-bardzo fajne artukuły-POLECAM.Dodatkowo są w jakiejs promocji i 2 w cenie 1 -Cena 4,99 !

11 lata 9 miesiąc temu #589053 przez moniaaak
lania napisał:

Ja nadal jestem bez badań na krzywą...Wy już pewnie zapomniałyście...a u mnie ciągle coś. Już mąż mi załatwił i w piątek przyjdzie do mnie środowiskowa i będzie mnie kłuć...glukoza już jest...75 :P męża po cytrynę wysłałam...zobaczymy. Dzień wcześniej trzymałyście się diety????

Ja starałam się dzień przed nie jesc za duzo slodyczy. Ale jakiejs specjalnej diety nie mialam. I glukoza wyszla mi w normie. Tez mialam 75 :). Powodzenia:)

11 lata 9 miesiąc temu #589059 przez ewela86
lania ja nie trzymałam diety za bardzo tylko słodkim się nie objadałam. Miałam aż 3 kłucia, bo dawka glukozy była 75 ale z cytrynką było ok.

u mnie dzisiaj na obiadek była zupka meksykańska.

u mnie narazie kilka malutkich czerwonych rozstępów na piersiach (kupiłam mustele na istniejące rozstępy i intensywnie się tam smaruję - mam nadzieję że pomoże...) ale jeszcze nie skaczę do góry bo wkraczamy w okres najbardziej sprzyjający ich powstawaniu :P

11 lata 9 miesiąc temu #589126 przez demoniqe
jest teraz mustela o podwójnym działaniu i na opakowaniu jest napisane że jak są już rozstępy to przez 2-3 miesiące trzeba regularnie smarować i podobno zanikają.

11 lata 9 miesiąc temu #589137 przez Domiś91
Dziękuje, już wiem co robiłam źle - miałam za duże zdjęcie :P mój mąż na początku ciąży wymyślił żebym co pare tygodni robiła zdjęcia brzusia, a później to złożymy w całość i porównamy jak się zmieniało :D zobaczymy co z tego będzie :) jak narazie dodam zdjęcie z dzisiaj :)

Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #589216 przez Alex_87
Lania ja dzień przed glukozą sobie obiecałam, że nie będę jeść słodyczy, ale przyjechali goście i niestety a to jedno ciasto a to drugie :P później stwierdziłam, że skoro nie mam cukrzycy to mój organizm i tak sobie poradzi z tymi słodkościami i dieta niepotrzebna. I wyszło wszystko ok :)

Domiś fajny brzuchalek :D ja mam w czwartek dzień robienia zdjęcia ciążowego :D i też robię sobie takie porównanie, największą różnicę zauważyłam między 17 a 20 tygodniem ;)

11 lata 9 miesiąc temu #589230 przez Daarikaa
Hej! w szkole rodzenia dzisiaj było o połogu i karmmieniu piersią, nie wiedziałam że to obkurczanie się macicy tez moze bolec....;/

Lania ja kompletnie zapomniałam o przestrzeganiu diety przed glukozą i wrąbałam masę słodyczy i na sam wieczór frytki... :angry: ale cukier wyszedł w normie, może nie był specjalnie niski ale mieścił się w normach :silly:

Dzisiaj przyszedł przewijak i okrycia kąpielowe ale słodziuuusie one są, już bym chciałam malutką w to opatulić :laugh:

brzucha nie mierzę wiec nie wiem ile cm ale od początku ciąży mam 8 kg na plusie, wiec nie jest źle zważywszy że mam tendencję do tycia.

a z tymi tygodniami w ciazy to jest mega zamieszanie no bo jak jest się 5 dni w ciązy to pewnie mówiłoby się że jest się w pierwszym tygodniu wieć skoro ma się 29tyg i 2 dni to już powinno się mówić że jest to tydzien 30 :unsure: ehhh.... i bądź tu człowieku mądry :woohoo:

Domiś ale masz zgrabny brzuszek!

11 lata 9 miesiąc temu #589251 przez Domiś91
Dziękuje :) mi się zdaje że jest ogromny :P Tymek właśnie ma cowieczorną czkawke, a ja nie mogę zasnąć :( mi lekarz nie kazał robić tego badania glukozy, nic mi o nim nie mówił.. kolejna wizyte mam 26 marca więc może wtedy.. przglądałam właśnie różne stronki o porodach, pakowaniu torby do szpitala, wyprawce do szpitala - ogólnie czarno to widze, dobrze że są mamy i teściowe żeby pomóc :D
Trzeba się zmusić do spania, bo rano pobudka - trzeba odprawić męża do pracy (swoją drogą faceci to jak małe dzieci są hehe :)) Dobranoc wam :)

11 lata 9 miesiąc temu #589257 przez Daarikaa
Mój ma nockę, nie lubię jak go nie ma obok bo zawsze go przywalam nogą ;)
inaczej ciężko mi zasnąć nawet z rogalem.

ale jestem głodna, chyba nie wytrzymam do rana i wtrząchnę cosik :lol: a coooo niech tłuszczyk się odkłada :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #589269 przez Alex_87
Mój też ma nockę, naszczęście jutro już w domu :)

Ja to mam taką ochotę na frytki, że jutro muszę zrobić na obiad, bo nie wytrzymam :D

11 lata 9 miesiąc temu #589303 przez Kiniaczek
Ja rozstępów póki co nie mam, smaruje się olejkiem ze słodkich migdałów, za to przeraża mnie cellulit :( :angry: który pojawia się nieproszony :angry:

Dramat jakiś....... smaruje się daxem mama na cellulit ale mam wrażenie że wielkie g....... daje...
Trzeba będzie po porodzie jakąś terapie strzelić :P :laugh: wstrząsową B)

Mój mąż jest w miesięcznej delegacji ...na szczęście na weekendy wraca... byle do końca marca.... bo nie lubimy tak sami siedzieć ...
Posprzatałam dzis apartament :P ;) :P :P i ledwo żywa jestem, leże już w łóżku, mały coś tam się ropoli, pewnie układa się do snu :-)

Dobranoc....i w miarę przespanej nocy życzę

11 lata 9 miesiąc temu #589306 przez Kiniaczek
A co do frytek to ja mam straszliwą ochotę dniami i nocami :-) yummy

Może też sobie jutro zrobię :-)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka