BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #600061 przez lalka
Laski a to odnośnie spakowanych toreb do szpitala!!!!!spakowana juz czeka na mnie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #600064 przez anek
Sevilla niezłe szwagierki! mądre są bo mieszkaja w swoich chałupkach ,do mamusi przychodzą tylko na niedzielne obiadki pewnie i nie wiedza jak to jest mieszkac w nieswoim domu , z tesciową. niezłe zołzy z nich!!!ja chyba bym nie wytrzymała i tak im nagadała ze nie odzywałybysmy sie z rok.no kurde jak mozna kobiecie w ciązy takie rzeczy pieprzyc.miały jakies pretensje mogły pogadac z Twoim męzem zeby Ciebie oszczedzic i jakos miedzy sobą to rozwiązac.olej babsztyle i popros męza zeby to załatwił bo nie chce sie wiecej denerwowac.

ja tez jeszcze nie mam nic, wybieram sie na zakupy ale ta pogodA mnie rozwala i nie mam weny.mąz dzisiaj jednak przyjezdza, pozałatwiał szybciej sprawy i moze w nast tyg pojedziemy i pokupujemy.
u nas caaały czas sypie, na drogach pełno sniegu kiepsko sie jedzie a ja na 18 do dentysty z Szymalem(ok 25km), nieiwem jak dojedziemy.

hehhe zapomnieli jeszcze dodac na tym obrazków z 10 praktykantów gapiących sie w krocze!

11 lata 10 miesiąc temu #600069 przez lalka
niestety złośliwość rzeczy martwych...wstawię później!!!!

11 lata 10 miesiąc temu #600089 przez Olga60
Witajcie dziewczyny!
Po paru dniach obserwacji, postanowiłam dołączyć do Was i z Wami dzielić te ostatnie tygodnie oczekując przyjścia na świat mojej córeczki.
Mam już synka 8 l., którego urodziłam przez planowane cc. i mam nadzieję,że drugą cesarkę będę wspominać równie dobrze.
W dniu przyjścia do szpitala lekarz wymasował szyjkę macicy (jestem w szoku jak czytam że dziewczyny przy tym bardzo cierpią, bo ja nic nie poczułam, wręcz byłam zdziwiona że coś takiego ma wywołać skurcze) no ale przyszły i kiedy na ktg pojawiło się 48% zabrali mnie na salę, cewnik (dziewczyna szybko i sprytnie go założyła, więc bez nieprzyjemności), znieczulenie w kręgosłup j.w., cięcie i wyjęli synusia, zszywanko, wszystko ok 40 min. Bardzo dobrze się czułam, więc po godzinie przywieźli mi maluszka. Rano zabrali cewnik i na nogi. Wiadomo, brzuch boli, więc lepiej ruszać się niż leżeć, szybciej się dochodzi do siebie.
A teraz czekamy na córeczkę :)

11 lata 10 miesiąc temu #600110 przez Karolka85
Witaj Olga60!!!

Ja przed porodem zamierzam zaznaczyć wyraźnie w szpitalu że nie chcę obecności praktykantów i studentów... Ja wiem że jakoś muszą się uczyć i ćwiczyć, ale jakoś niekoniecznie chcę być ich królikiem doświadczalnym tym bardziej że to mój pierwszy poród i stresu będę mieć wystarczająco dużo :)

Szarla współczuje tych bóli, ale najważniejsze że nic złego się nie dzieje i że z dzidzią jest wszystko ok.

11 lata 10 miesiąc temu #600136 przez tysiiiak
czlowiek sie zdrzemnie i juz musi nadrabiac 3 strony :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Witaj Olga60 :) fajnie ze dolaczylas :) no to chyba dziewczynki juz przeważają u nas :) Kubuś bedzie mial w kim wybierac :D

ja rzczy do szpitala spakowane mam chyba tylko w glowie ;p nie mam weny do tego zeby popakowac wiekszosc rzeczy ....

lalka niezly obrazek ;D

11 lata 10 miesiąc temu #600142 przez Kiniaczek
Karolka85 napisał:

Witaj Olga60!!!

Ja przed porodem zamierzam zaznaczyć wyraźnie w szpitalu że nie chcę obecności praktykantów i studentów... Ja wiem że jakoś muszą się uczyć i ćwiczyć, ale jakoś niekoniecznie chcę być ich królikiem doświadczalnym tym bardziej że to mój pierwszy poród i stresu będę mieć wystarczająco dużo :)

Szarla współczuje tych bóli, ale najważniejsze że nic złego się nie dzieje i że z dzidzią jest wszystko ok.

Ja niestety nie mogę sobie zastrzec wizyt studentów bo rodzę w szpitalu Klinicznym Uniwersyteckim , póki co mi to nie przeszkadza i nawet jest jakiś plus...bo beda położne na praktykach i dużo pomogą dziewczyny :)

11 lata 10 miesiąc temu #600143 przez lania
Sevilla, straszne zołzy te twoje szwagierki, zero empati :angry: trzymaj sie jakos, niech maz sie z siostrzyczkami uzera, ty masz miec spokuj, a mozesz bo nie masz sobie nic do zarzucenia :kiss:

Szarla, biedaczko, oby juz nie wróciło :side:

Witam kolejna Nowa :)

Ja dzis dostałam paczke z posciela, :woohoo: nie moge sie doczekac, az przywiezie maz łóżeczko :ohmy:

11 lata 9 miesiąc temu #600151 przez Kiniaczek
Witaj Olga60

Napisz coś więcej o sobie:)

11 lata 9 miesiąc temu #600158 przez Karolka85
Kiniaczek w moim szpitalu wygląda to tak ( przynajmniej tak nam opisała to położna w przyszpitalnej szkole rodzenia) że jeśli zgodzę się na obecność studentów i praktykantów to oni i tak są w zasadzie tylko na moment punktu kulminacyjnego porodu- czyli kiedy dziecko wychodzi i kiedy rodzi się łożysko. Wcześniej- przy skurczach- mam w sali porodowej do dyspozycji tylko męża i położną która będzie się mną opiekować od początku do końca. Lekarz przychodzi tylko co jakiś czas sprawdzać postęp i przychodzi dopiero też na właściwy poród. Więc uważam że w momencie rodzenia dziecka studenci mi raczej w żaden sposób nie pomogą ani nie ulżą. A znam siebie i nie jestem jakoś super otwartą osobą, nie lubię wystąpień publicznch i dużej widowni :D więc obecność dodatkowych 10 osób na sali zaglądających w moje krocze chyba by mnie za bardzo stresowało :) Ale jak wiadomo każda z nas jest inna. Jednej to może przeszkadzać a dla drugiej to nie ma znaczenia :)

11 lata 9 miesiąc temu #600166 przez Kiniaczek
Karolka85 może jakbym miala wybór to bym się nad tym zastanawiała ,a tak wiem że nie mam więc nastawiam się psychcznie na wystapienie publiczne :) u nas tez nie są cały czas, jedynie praktykantki połozne mogą być cały czas :)

11 lata 9 miesiąc temu #600167 przez Domiś91
Miło nam Olga :)

Wszystkie już macie popakowane, czy w myslach, czy w rzeczywistości a ja... ciągle NIC.. :( Najpierw muszę czekac do 10go kwietnia na wypłate zeby coś kupić :(
Ja też od razu im powiem że nie chce praktykantów, uczniów, no nikogo!! Moja mame jak mnie urodziła to zszywała praktykantka! Szkoda gadac...!!! Mówiła mi żebym się rękami i nogami broniła przed nowicjuszami !

11 lata 9 miesiąc temu #600169 przez lkasiulla
Witam nowa mamusie :)

Ja z pakowaniem też jeszcze jestem daleko, na razie mam tylko torbę :) w pierwszym tygodniu kwietnia zamierzam iść na zakupy :)

Jej ja też nie chce praktykantów muszę sprawdzić czy u mnie w szpitalu są.

11 lata 9 miesiąc temu #600172 przez Kiniaczek
Chyba standardy się zmieniły Domiś bo z tego co ja wiem to oni tylko patrzą ale nie dotykaja pacjentki :)

11 lata 9 miesiąc temu #600180 przez Domiś91
A to nie wiem :)W sumie 21 lat temu to było hehe :) Ale tak czy siak, nie wiem czy podczas porodu chce żeby mi patrzyli w pipke :D Kupiłam sobie dzisiaj gazetke M jak Mama :) hehe i jest pare wypowiedzi an temat "Życzliwości" osób w stosunku do ciężarnych :D akurat ost to był nasz temat hehe :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka