BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 10 miesiąc temu #599313 przez Daarikaa
OMG ale wy dziewczyny macie speeda w pisaniu ostatnio:) super

Joasia mi na gardło za każdym razem pomaga płukanka z soli, jest niezawodna.

Kiniaczek gratuluję wygranej:)

Ludzka znieczulica była , jest i niestety będzie... :angry: rzadko kto ustępuje miejsca mi to sie jeszcze nie zdarzyło i nawet na to nie liczę...

Ewela my mieliśmy dać imię Hania nawet pisałam o tym ale ostatecznie postawiliśmy na Klaudynkę:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #599329 przez Karolka85
Ja korzystam z przywileju pierwszeństwa- a właściwie sama go sobie wymuszam na innych ;) - gdy idę na badania do przychodni. Zawsze jestem 10 min przed otwarciem laboratorium a i tak ludzi jest od cholery, a ja oczywiście na głodniaka... jeśli z dobrej woli mnie nikt nie przepuści to po prostu się dopominam. Ale to w sumie tylko w tym przypadku bo w sklepach nie mam ochoty się denerwować gdy ktoś spojrzy na mnie wzrokiem zabójcy...

Kiniaczek gratuluję wygranej- przynajmniej masz już z głowy zakup jednego biustonosza :)

A tak swoją drogą zastanawiam się nad "fenomenem" firm Lovi. Ostatnio na zajęciach w szkole rodzenia dostaliśmy w gratisie butelkę ze smoczkiem tej firmy... Może to taki bubel że za darmo rozdają ;)

11 lata 10 miesiąc temu #599343 przez Kiniaczek
Ja już przestałam wierzyć że ludzie będą wykazywać minimalną kulturę i staną się wrażliwsi na widok kobiety z brzuszkiem....

Ostatnio w Ikei myślałam że wyjde z siebie... kasa pierwszeństwa dla kobiet w ciąży i inwalidów... oczywiście kolejka straszna ...to idę na pewniaka z tym moim brzuchem, wpycham się na początek a tam mi się drą za plecami jakim prawem się wpycham..to im pokazuje brzuch ale jakby kurwa nie zauważyli...ręce nogi opadają !!!!!!!!!!!!!

11 lata 10 miesiąc temu #599359 przez sisina
Hello ale dajecie czadu z tym pisaniem :)

Dziewczynki mam pytanie czy w ciazy można chodzić na basen bo mam chec popływac i chce sie wybrac z mezem ale nie wiem czy nie można cholera zapomiałam gina zapytać nie planowałam tego moj maz wpadł na taki pomysł :) co wy o tym sadzicie :unsure:

11 lata 10 miesiąc temu #599370 przez moniaaak
sisina napisał:

Dziewczynki mam pytanie czy w ciazy można chodzić na basen bo mam chec popływac i chce sie wybrac z mezem ale nie wiem czy nie można cholera zapomiałam gina zapytać nie planowałam tego moj maz wpadł na taki pomysł :) co wy o tym sadzicie :unsure:

Słyszałam, że basen w ciąży jest jak najbardziej wskazany. Podobno pływanie bardzo dobrze wpływa na mamę i dzidziusia:).

11 lata 10 miesiąc temu #599380 przez ewela86
Kiniaczek i tak właśnie trzeba robić. Ludzie wstydu nie mają. ja tam też na kasie pierwszeństwa pcham się na przód (od tego w końcu ta kasa jest)
Narazie tylko 2 razy mi się trafiło że ktoś mnie przepuścił z własnej woli!

Dzięki dziewczyny za szczere opinie:) teraz jeszcze bardziej podoba mi się HANIA.

Literki śliczne - chyba się skuszę:)

joasia10015 współczuje tej awarii pieca i to jeszcze w czasie przeziębienia! trzymaj się, ja się kurowałam syropem prenalen, mlekiem z miodem i czosnkiem...

ja po fryzjerze od razu lepiej się czuję:)

11 lata 10 miesiąc temu #599399 przez Kiniaczek
sisina napisał:

ja chodzę czasami :) jeśli nie masz problemów z nerkami to nie ma przeciwwskazań :)

11 lata 10 miesiąc temu #599410 przez aleksandraludw
witam ja też Dzisiaj po wizycie. Mała waży już 2412:D Będzie z niej klocek Heh. Na usg prawie zemdlalam bo za dlugo leżałam na plecach. Ja też mam pierwsze ktg w sobotę potem 3.04 następne. 04 mam wizytę i potem już Co tydzień wizyta i ktg. To się na chodzę po tych lekarzach No i znowu mi termin wyszedł na 27 kwietnia więc może nie będę majowa mamusią jednak:#(

11 lata 10 miesiąc temu #599413 przez ewela86
ja już od dłuższego czasu mam chęć na basen ale konsekwencji brak...

11 lata 10 miesiąc temu #599425 przez anek
własnie skonczyłam czytac, ale sie rozpisałyscie! :laugh:

Joasia10015 na gardlo u mnie sprawdza sie woda z solą i syrop z cebuli.To moze po tym ostatnim odśnierzaniu (co pisałaś)tak sie załatwiłas.życze zdrówka.

Karolka ja podobnie jak Ty, rozstepów brak ale za to cellulit na udach.jak z tym dziadostwem walczysz?

Literki super, słodziaki.

Kiniaczek a co mowili o chustach?polecali cos?

Byłam dzisiaj na Usg.Moja kruszynka waży 1420 i martwie sie czy nie za mało ale lekarz mowił ze ok.machała rączką jak gin jezdził głowicą po brzuszku.mało sie nie połakałam. :)
jaki zawsze podajecie termin z miesiączki , czy z Usg?cos mi sie poplątało.
we wtorek idę na badanie wiec zobaczy co z szyjką.

u nas dzisiaj słoneczko wiec zaliczyłam spacer z Małym, pozniej pojechalismy do sali zabaw, tam sie wyszalał i w aucie mi zasnał ok 19 i spi do teraz pewnie juz na noc.dobzre ze jakies frytki po drodze zjadł.

ja tez chodze na basen w ciązy, nawet termy zaliczyłam, chociaz tam mi juz słabo było.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #599434 przez Domiś91
Mi lekarz powiedział że najlepszy na bóle kręgosłupa jest właśnie basen! Więc myślę że śmiało możesz pójśc (oczywiście nie wysilać się za bardzo) :)
Tak z innej beczki, hehe znalazlam na internecie i ku przestrodze dodaje ;D Oby nam się nie zdażyło!
kwejk.pl/obrazek/1716567/rzyg.html
(przepraszam panie o słabym żołądku ale musialam hehe masakra!!)

aleksandraludw z leżenia na plecach jest Ci słabo? Ja czasem śpie na plecach jak już nie wytrzymuję na boku - jest mi baardzo wygodnie i Tymek wtedy bardziej szaleje.. nie powinnam leżeć na plecach??

11 lata 10 miesiąc temu #599442 przez ewela86
aleksandraludw ale duże maleństwo, ale w sumie jeszcze miesiąc tylko ci został:)

anek ja też w sumie nie wiem który termin mam brać pod uwagę! wg OM - 20 maja, USG - 25 maja...

11 lata 10 miesiąc temu #599451 przez Kiniaczek
Anek mój Hugo w 33 tygodniu ważył 1900 także nic się nie martw :)

11 lata 10 miesiąc temu #599466 przez anek
no ja z OM mam na 25 maj a usg 1 czerwca ale lekarz mowił ze stawia na 1 czerwca.no ale jak mam m iec cesarke to kiedy mi zrobi, juz sama niewiem, we wtorek sie zapytam.
teraz patrzyłam na ten kalendarz wagi dziecka co Joasia10015 wkleiła i Malutkajest na 10 centylu wiec niziutko.kurde sama sie nakręcam.mam nadzieje ze nadrobi jeszcze.

11 lata 10 miesiąc temu #599470 przez Kiniaczek
Ja muszę na basen się wybrać... bo już tak mnie boli kręgosłup, tyłek i plecy że niebawem się nie ruszę!!!!!!!!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka