- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja tez wczoraj w metrze stalam i oslanialam brzuch bo wszystkie mlode szczeniaki udawaly ze nic nie widza. wiec upchnelam sie w kat a jak sie zrobil tlok to przodem do sciany, oparta gdzie moge i tyle. w drodze powrotnej natomiast ustapil mi miejsca gosciu po 50tce. tacy ludzie potrfafia byc kulturalni.
nie mowie o supermarketach, bo raz przepuscil mnie gosciu majacy jedno opakowanie ciastek. mowi do mnie zebym poszla dalej w kolejce, przed nim staly 2 osoby. wiec odpowiedzialam ze skoro juz swoje rzeczy wylozyli na lade i w ogole to nie bede kombinowac. ale rozmowa byla glosna a wiecie jaka byla reakcja tych osob w kolejce? glowa w druga strone i uda ze nie widza. a najlepsze jest to ze to byla KASA Z PIERWSZENSTWIEM DLA KOBIET W CIAZY. a to juz masakra ze staja w takiej kasie i mysla ze jak podeszli przed ciezarna to maja pierszenstwo.
ufff, musialam dac upust oburzeniu.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ewelcia
- Wylogowany
- gaworzenie
tweety mowisz o stanowiskach dla kobiet w ciazy to ja z mezem ostatnio podeszlam myslac ze szybko pojdzie a u sie pomylilam zero reakcji
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
Jagna bardzo ładnie
Hnia tez, ale Dianka mi sie podobała
Ja od nocy cierpie z powodu, no własnie czego... bolesne gazy, normalnie mam skurcze, ale czuje, ze to. nie porodowe tylko dupne, ale bolesne jak czort. Espumisan nie pomaga
Literki super, juz tez o nich myslalam
- ewelcia
- Wylogowany
- gaworzenie
- JoannaL
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja czytałam w jakiejś mądrej książce że to mit że przez karmienie piersi robią się brzydsze, wręcz przeciwnie, jak dziecko ssie to biust się ujędrnia ponoć
Joasiu ja na gardło brałam Propolki albo Herbitusin
U nas w pokoju jest wnęka w której akurat mieści się łóżeczko. Jak Marcyś miał się urodzić to kupiłam właśnie takie drewniane literki i naklejki i ozdobiłam ścianę. Teraz jak maleństwo się urodzi chce przykleić także jego/jej imię
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Jeszcze od wczoraj mnie tak bolą zatoki..masakra.
Dziewczyny czy na biocenozę pochwy można iść od razu po skończeniu brania Nystatyny? chyba trzeba odczekać ileś tam. Bo kurcze zapisałam się u położnej na przyszły tydzień, a zapomniałam powiedzieć, że dostałam globulki ;/ chyba muszę jutro iść i się przepisać.
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Oj stanie w kolejce jest już uciążliwe. Ja codziennie stoję w kolejce w banku i odkąd brzuszek jest widoczny, ani razu nikt mi w tym banku nie ustąpił. W całej ciąży tylko dwa razy mi ustąpiono miejsca przed sobą...
Już za tydzień idę na zwolnienie. Powiem szczerze, że jestem wykończona, aż mi się płakać chce. Do tego mały ostatnio, wali mnie od środka, jak jakieś małe słoniątko, a nie mała dzidzia, aż łzy się w oczach pokazują. Do tego od dwóch dni, od czasu do czasu łapią mnie skurcze "jakiegoś tam pana", strasznie bolesne ...
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
- lkasiulla
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nie słyszałam nic o tym żeby okres karmienia był jakimś przeciwwskazaniem do ćwiczeń. myślę że wręcz przeciwnie. Ponoć samo karmienie piersią bardzo dobrze też wpływa na sylwetkę i pomaga szybciej wrócić do formy ( w czasie karmienia spala się sporo kalorii) Na pewno trzeba odczekać ok. 1 miesiąca od porodu i wtedy można już zacząć ćwiczenia.
www.ciazowy.pl/artykul,mama-fit-kiedy-i-...-porodzie,583,1.html
obawiam się że ciężko mi będzie się zmobilizować i chodzić na siłkę lub aerobik, ale ćwiczenia w domu, spacery z córcią- jak najbardziej TAK
Dziś na konferencji, pani od laktcji mówiła że zbyt intensywne ćwiczenia mogą spowodować zatrzymanie laktacji... ale jakie lekkie ćwiczenia można wykonywać!
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wiecie co dzisiaj dwa razy byłam mile zaskoczona. Najpierw w aptece pani mnie wywołała z kolejki do kasy, oczywiście jakaś babcia już stała przy kasie i jak usłyszała, że pani mnie woła, to myślałam, że wejdzie do tej kasy. A później w skarbowym też mnie obsłużyli bez kolejki, bo jak to babeczka powiedziała, po co wdychać niepotrzebne zarazki
Ale kurcze, razi mnie trochę znieczulica młodych panów, które o dziwo sami mają żony w ciąży, dziś w przychodni nie było miejsca i stałam obok małżeństwa, koleś się rozsiadł na pół ławki.
Ja za to dziś przestałam cała drogę w tramwaju bo nikt k....a nie zauważył mojego wielkiego brzucha !!!!!!!!!!!!!! Buractwo!!!!!!!!
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nawet całkiem fajna choć niektóre wykłady trochę nudnawe... Nie ukrywam że najfajniejszy wykład o karmieniu piersią , porodzie oraz wykład fizjoterapeuty o dochodzeniu do siebie po porodzie, jakich błędów unikać, jakie mogą być skutki uboczne itp.
Trochę za bardzo nastawiłam się na ten masaż Shantala i chustonoszenie... ale powiem wam że słabo to wypadło... było stoisko niby podchodziłyśmy ( bo miały być warsztaty) ale nic konkretnego nie pokazywali, moim zdaniem to była zwykła ściema typu " jak się zapiszesz na kurs to Ci pokażemy"... więc chyba na youtube sobie oglądnę i więcej zobacze
Podostawałyśmy torby gadżetami ( 70 % ulotki) jakieś gazetki, smoczek firmy Lovi, płytki z filmikami , kasze jaglaną i kilka próbek kremów ...
Ale za to wygrałam ( co jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło) Biustonosz bezzwowy do karmienia
www.galeriamamy.pl
i zestaw suplementów ciążowych firmy OmegaMed
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kiniaczek nikt nie ma na myśli żadnych sportów wyczynowych czy ekstremalnie męczących :)miałam raczej na myśli- brzuszki, przysiady, nożyce, wymachy, dużo spacerów, może basen itp. Taka aktywność chyba nie zrobi nikomu krzywdy:) a wydaje mi się że samopoczucie mamy też ma wpływ na laktację.
Eeee takie to tak ja nie wiem o jakim ciężkim wysiłku mówiła pani od laktacji bo nie przytaczała przykładów ale myślę że bardziej o sportach siłowych albo co:P
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa