- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czytałam na forum że podobno pod lupe idą wszystke kobiety które przed pójsciem na L4 były zatrudnione mniej niż 6 miesięcy.... Tylko w olsce taki absurd zdarzyć się może !
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Hania śliczne imię!!!
noc tragiczna mega tragiczna!!!!kumulacja wszystkiego co powoduje bezsenność!!!
co do urlopu macierzyńskiego to ja miałam info z października 2012!!!ustawa ma wejść we wrześniu,ale już w kwietniu sejm czy senat ma się zając tą ustawą!!!ja korzystam z rocznego,ale jaka forma to jeszcze się zobaczy!!!!
Laski zmieniliśmy z mężem imię dla Wandzi!!!!M się ocknął i zaczął mi pomagać!!!więc będzie Jagna Franciszka!!!!Jagusia po mojej babci a Franka po babci M!!!
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Bo jak powiedziała połozna na szkole rodzenia że karmienie wcale nie jest prostsze od porodu...
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
ja jak po pracy ucinałam sobie drzemkę (1h) to w nocy zawsze się budziłam. Jak nie śpię w dzień to całą noc spokojnie do 7-8 przesypiam od 22
wczoraj mój mąż tak się zestresował tymi moimi skurczami że siedział liczył, ściskałam mu rękę a jak przeszły zaczął pakować torbę do szpitala według listy ) jak zobaczyłam że wkłada ubranka dla małego to oczywiście uświadomiłam go że trzeba je najpierw wyprać w proszku dla dzieci, to pobiegł do sklepu i kupił 5 różnych proszków )
dziś powiedział że upierze i że torba ma być do weekendu spakowana uwielbiam go jak tak się przejmuje
oki czas do pracki, do zobaczenia po południu.
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale będą miały pożywkę te baby z ZUS-u w sprawie kontroli. ja na szczęści kilka lat w jednej firmie więc chyba ominą mnie te podejrzenia.
lalka jejku jakie fajne imię - JAGUSIA:)
cieszę się że Wam podoba się HANIA
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kiniaczek masakra jakaś - 30 dni Wiem o co chodzi z tym drukiem Z3 bo akurat między innymi zajmuję się w pracy Zusami. Też się wracałam z Zusu bo nie dołączyłam do zwolnienia druku Z3 (tam sie wpisuje ilość dni zwolnienia za które płąci pracodawca i średnią wynagrodzenia z ostatnich 12 m-cy pracy - pewnie po to aby mogli obliczyć zasiłek)
Ale będą miały pożywkę te baby z ZUS-u w sprawie kontroli. ja na szczęści kilka lat w jednej firmie więc chyba ominą mnie te podejrzenia.
lalka jejku jakie fajne imię - JAGUSIA:)
cieszę się że Wam podoba się HANIA
Dzięki za wyjaśnienie Mam nadzieje że już niebawem dostanę bo słabo tak bez kasy....
- sisina
- Wylogowany
- rozmowna
ja farbuje cały czas włosy normalnie.A musze jakoś wyglądac bo 1 kwietnia moja siostra ma chrzciny
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Demoniqe pozazdrościć takiego zaangażowanego i przejętego męża
Lalka imię dla Twojej córeczki- Jagna- bardzo ładne i na pewno oryginalne
Ewela nie martw się farbowaniem- z tego co wiem to tylko głupie gadanie, że niby hormony mogą spowodować dziwną reakcję włosów na farbę. A co do tego że to niby szkodzi... Głupie bo przecież farbę nakładasz na włosy a nie na skóre głowy
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Dobrze, że już jutro ostatni dzień tygodnia, a w przyszłym tygodniu mój P. ma drugą zmianę, więc się może będę bardziej wysypiać. Najgorzej kurcze z tym zasypianiem...
demoniqe ja wcześniej spałam i w dzien i w nocy i nie miałam z tym problemu, a teraz kurcze nie wiem..coś mi się poprzestawiało.
Co do macierzyńskiego, to stwierdziliśmy, że nawet te 60 %- zawsze to coś. Gdybym miała wynająć np. nianię do małego, to pewnie jeszcze mniej by z mojej wypłaty zostało. Poza tym jakoś mi się wybitnie nie spieszy do mojej starej firmy. No i najważniejsze- będę mogła spędzić z maluszkiem więcej czasu.
Od tego roku chyba też tatusiowie będą mieli dłuższe tacierzyńskie- aż 8 tygodni. Tylko chyba nie będzie można tego wykorzystać równolegle z urlopem matki( ale tej informacji nie jestem pewna- może WY się lepiej orientujecie??)
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Lalka nowe imię dla Wandzi super:).
Ewela- Hania też bardzo ładnie, pewnie bym brała pod uwagę gdybym miała córeczkę.
Co do farbowania to chyba najważniejsze, żeby farba nie miała amoniaku. Ja przestałam farbować, bo moja ulubiona miała. Ale może wrócę dzięki temu do naturalnego:).
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
praca.wieszjak.pl/urlopy-pracownicze/312...ski-w-2013-roku.html
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
Co do karmienia, też chcę karmić, ale czy będę mogła to ina historia
Zrobiliśmy przemeblowanie i przygotowaliśmy kącik dla Tymka w sypialni szukam teraz jakiś ozdób na ścianę bo tak łyso.. I znalazłam takie coś:
allegro.pl/drewniane-literki-na-sciane-i...6cm-i3085531981.html
Co myślicie? Chyba lepsze to niż naklejka - ona może się nie trzymać za dobrze ściany, a te drewniane takie ładniutkie są
U mnie nie sypie ale słońce też nie świeci - jest tak nijak
CO do macierzyńskiego to się nie odzywam, bo nie pracuje.. więc tak czy siak będe przy małym dopóki nie pójdzie do przedszkola