- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
JoannaL, fajna ta twoja baryłka
Ja, jeśli mi przedłużą umowę to wykorzystam tylko pół roku macierzyńskiego(może ich to przekona do przedłużenia mi umowy), a jeśli będę bezrobotna to rok. Jakoś to jest że na półrocznym płacą 100% a na rocznym 80%
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Alex_87 już myślałam że to Ciebie w domku kontrolowali....
Joanna brzuszek okazały:) gratuluję wagi, u mnie też podobnie ok. 9,5 kg na +, ale wiem że w ostatnich tygodniach może polecieć w górę
tweety fajnie że się w końcu odezwałaś. widać na zwolnieniu jesteś bardziej zajęta niż w pracy:)
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Ja też myślę o tej opcji. My mieszkamy sami, nasi rodzice w innych miejscowościach, poza tym obie babcie pracują, więc nie będzie z kim zostawić maluszka. A tak jak napisała Karolka85, nie wyobrażam sobie oddać półrocznego dziecka do żłobka...
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
A co do żłobków- to co się słyszy w ostatnim czasie co opiekunki w żłobkach wyprawiają z dziećmi i jak je traktują to aż się włos na głowie jeży. Nogi z d... takim babsztylom powyrywać to mało!!!
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Haha, czyli kołysanki sprawdzone ;PDziewczyny przez te Wasze kołysanki to ponad dwie godziny spania zaliczyłam . I to chyba tylko ja, bo Kacper dokazywał w brzuchu. Więc już wiem kto przy tych kołysankach będzie spał.
Co do wózków, któraś pisała, że w zimę chce wozić w gondoli. Ja obawiam się, że większość maluszków może się buntować. Taki półroczny bobas już jest ciekawy świata, więc próba przewożenia go w gondoli może skończyć się darciem. Chociaż ja osobiście też chciałabym jak najdłużej w gondoli powozić.
Co do gondoli, zależy od dziecka, u nas w rodzinie większość dzieci nie chciała siedzieć w gondoli jak miały 5-6 miesięcy, ale córka szwagierki to istna rekordzistka. Jak miała 3 miesiące to nie było opcji wsadzenia jej do gondoli, dosłownie wyłaziła. Ja ciązę donoszoną będę miała już w święta wielkanocne, a więc mogę spodziewać się porodu cały kwiecień, a maksymalnie przenoszone dziecko w moim wypadku to bedzie pierwszy tydzień maja więc kiedy robi się chłodno... październik/listopad mały Antoniusz będzie miał już 6/7 miesięcy więc raczej go do gondoli nie upcham
lkasiulla - o chusta ja chcę na 100% tylko to będę kupowała pewnie dopiero jak mały się urodzi, najpierw muszę się ogarnąć z opieką nad noworodkiem, a jak będzie stabilniejszy to obowiązkowo chusta
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Ja osobiście wole opcje 100+60, bo co w zusie to w zusie... ale ja wole mieć w kieszeni a tak czy siak wyjdzie na to samo czyli 80%.
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Gdzieś słyszałam o pomyśle, żeby było tak jak napisała Lalka, ale wątpliwe chyba, żeby to przeszło
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
o 17:50 dostałam skurczy jak przy poronieniu. Nie mogłam się ruszyć z bólu! Regularne co 4 min trwające ok 30 sekund. Na szczęście po 6 skurczu przeszło jakoś. Od razu wzięłam no-spę.
Teraz jest ok, ale naprawdę się wystraszyłam.
Mam pytanko do dziewczyn które rodziły. Czy miałyście od razu silne regularne skurcze czy powolutku?