BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 10 miesiąc temu #597919 przez Kiniaczek
Anabelle napisał:

aha, a wiaderko to żadna nowość, używa się tego w niemczech, danii, holandii od kilkudziesięciu lat, tylko w polsce jest to mało znane :)

kurde ale produkujecie te posty! nie wyrabiam ;D

Dokładnie :) Mi położna mówiła że to wiaderko jst na rynku od prawie 30 lat:)

Anabelle a masz też podstawkę czy samo wiadro???

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #597926 przez Anabelle
Kiniaczek napisał:

Anabelle napisał:

aha, a wiaderko to żadna nowość, używa się tego w niemczech, danii, holandii od kilkudziesięciu lat, tylko w polsce jest to mało znane :)

kurde ale produkujecie te posty! nie wyrabiam ;D

Dokładnie :) Mi położna mówiła że to wiaderko jst na rynku od prawie 30 lat:)

Anabelle a masz też podstawkę czy samo wiadro???

Mam z podstawką, bardzo wygodna sprawa, można sobie siedzieć obok na krześle z oparciem. Poza tym zamówiłam sobie to u rodziców na urodziny ;D więc pełny zestaw, a co ;) ;)
Później podstawka może być jako podwyższenie dla dziecka do toalety lub umywalki, może być pojemnikiem na zabawki... coś się wymyśli - ale nie dam Antkowi zdemolować podstawki, bo ma być na drugie dziecko ;D

11 lata 10 miesiąc temu #597927 przez Karolka85
Ja też w komplecie z wózkiem mam moskitiere i folię przeciwdeszczową pasującą do gondoli. Myślę że to przydatne gadżety.

Wracając do tematu wiaderka- do którego miesiąca można w nim kąpać malucha? bo wiadomo że przy malutkim noworodku to jest sporo miejsca aby jeszcze swoją ręką manewrować i umyć dzieciaczka, ale jak jest w przypadku 3,4,5- miesięcznego dziecka? czy nie robi się za ciasno?

11 lata 10 miesiąc temu #597934 przez Kiniaczek
Karolka85 napisał:

Ja też w komplecie z wózkiem mam moskitiere i folię przeciwdeszczową pasującą do gondoli. Myślę że to przydatne gadżety.

Wracając do tematu wiaderka- do którego miesiąca można w nim kąpać malucha? bo wiadomo że przy malutkim noworodku to jest sporo miejsca aby jeszcze swoją ręką manewrować i umyć dzieciaczka, ale jak jest w przypadku 3,4,5- miesięcznego dziecka? czy nie robi się za ciasno?

Do roku spokojnie :)

11 lata 10 miesiąc temu #597938 przez tysiiiak
Witam nową mamusie :) fajny ten wozek z Tako moze ja tez sie skusze ?:P

moskitiera wydaje mi sie obowiazkowa... tez mnie trzesie na sama mysl o komarach, pszczolach, bakach, kleszczach i innych dziadostwach :O

a to wiaderko przeraza mnie:P wiec tez bede czekala na opinie :P

11 lata 10 miesiąc temu #597942 przez Karolka85
Hmm... no właśnie mnie też przeraża to wiaderko ;) Może niepotrzebnie skoro ma takie dobre opinie. Ale mimo wszystko poczekam na relacje Mamusiek które się na nie zdecydowały i wtedy może za jakiś czas- przy drugim dziecku- skuszę się i zamienię tradycyjną wanienkę na wiadro :)

11 lata 10 miesiąc temu #597946 przez lania
Do tej pory byłam sceptycznie nastawiona do tych wiaderek, ale filmiki robią wrażenie :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: A może marcowe mamy mają te wiaderka, to by coś powiedziały na gorąco :unsure:

11 lata 10 miesiąc temu #597950 przez Kiniaczek
Ja póki co mam samo wiadro, ale chyba tez poproszę podstawkę na prezent :D

11 lata 10 miesiąc temu #597963 przez tysiiiak
obejrzalam wszystkie filmiki od Anabelle i moje przerazenie troche spadlo ale tak czy siak sama kapiel maluszka mnie przeraza ;p
zastanawia mnie jedna rzecz ;p bo na poczatku puki kikut nie odpadnie nie powinno sie moczyc pepuszka wiec jak to tu zrobic ? :P

11 lata 10 miesiąc temu #597969 przez Kiniaczek
tysiiiak napisał:

obejrzalam wszystkie filmiki od Anabelle i moje przerazenie troche spadlo ale tak czy siak sama kapiel maluszka mnie przeraza ;p
zastanawia mnie jedna rzecz ;p bo na poczatku puki kikut nie odpadnie nie powinno sie moczyc pepuszka wiec jak to tu zrobic ? :P

Pytałam położnej i mówiła że nie ma z tym najmniejszego problemu, tak czy tak w wanience tez się zamoczy, a nie można zamoczyć bardziej lub mniej:D najważniejsze żeby dobrze osuszyć po kąpieli ;-)

11 lata 10 miesiąc temu #597974 przez Karolka85
Zmykam na jakiś czas. Mężulek wraca z pracy więc trzeba jakiś obiadek przygotować... Mam ochotę na pierożki z serem :) No i najwyższa pora zagonić męża do ściągnięcia firanek- szykuje się wielkie przedświąteczne pranie ;)

Miłego popołudnia życzę wszystkim :)

ps. Jestem z Wami może od 2 godzin a już czuje że uzależniam się od tego forum :lol:

11 lata 10 miesiąc temu #597975 przez Anabelle
tysiiiak napisał:

a mi w dwóch szkołach rodzenia zalecali moczenie pępuszka :)
ważne jest żeby go osuszyć po kąpieli, patyczkiem z ogranicznikiem wyczyścić "fosę" dookoła kikuta i wypsikać octeniseptem - poczekać aż wyschnie.
dużo zależy od położnej. moja środowiskowa na wsi nie wie co to wiaderko więc pewnie zrobi wielkie oczy jak zobaczy to u mnie hahaha, aha i w szkołach rodzenia mówili, że właśnie pępuszek moczyć, żeby naskórek i kosmetyki w rowku nie zaczęły gnić, a środowiskowa mówi właśnie, że lepiej nie moczyć.
Ja osobiście będę moczyć i czyścić do sucha plus psikać octeniseptem podczas przewijania plus po kąpieli. Bardziej mnie to przekonuje :)

11 lata 10 miesiąc temu #597981 przez Domiś91
Jejku ale się boję kąpania Tymcia :( ja słyszalam że pępka się moczyć nie powinno.. ale ile ludzi tyle zdań na ten temat.. już sama nie wiem :(

11 lata 10 miesiąc temu #597984 przez Daarikaa
Wczoraj na szkole rodzenia była własnie poruszany temat moczenia pępka i położne jednogłośnie stwierdzają MOCZYC normalnie potem osuszyc i octanisept tak jak pisała Annabele

Karolka 85 ja też wsiąkłam do reszty w to forum jeśli chociaż nie przeczytam postów raz dziennie to czegoś mi w ciągu dnia brakuje :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #597988 przez moniaaak
Dziewczyny przez te Wasze kołysanki to ponad dwie godziny spania zaliczyłam :laugh: . I to chyba tylko ja, bo Kacper dokazywał w brzuchu. Więc już wiem kto przy tych kołysankach będzie spał;).

Się rozgadałyście... :side: :side: :side: :side:

Wiaderko jak dla mnie na razie na dystans, ale może faktycznie fajna sprawa. W każdym razie kupiliśmy już wanienkę, więc na razie musi być:).

Co do wózków, któraś pisała, że w zimę chce wozić w gondoli. Ja obawiam się, że większość maluszków może się buntować. Taki półroczny bobas już jest ciekawy świata, więc próba przewożenia go w gondoli może skończyć się darciem. Chociaż ja osobiście też chciałabym jak najdłużej w gondoli powozić.

Lampka z zółwiem super. Też czegoś szukam do kącika, więc może coś takiego??

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka