- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
aha, a wiaderko to żadna nowość, używa się tego w niemczech, danii, holandii od kilkudziesięciu lat, tylko w polsce jest to mało znane
kurde ale produkujecie te posty! nie wyrabiam ;D
Dokładnie Mi położna mówiła że to wiaderko jst na rynku od prawie 30 lat:)
Anabelle a masz też podstawkę czy samo wiadro???
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Mam z podstawką, bardzo wygodna sprawa, można sobie siedzieć obok na krześle z oparciem. Poza tym zamówiłam sobie to u rodziców na urodziny ;D więc pełny zestaw, a coAnabelle napisał:
aha, a wiaderko to żadna nowość, używa się tego w niemczech, danii, holandii od kilkudziesięciu lat, tylko w polsce jest to mało znane
kurde ale produkujecie te posty! nie wyrabiam ;D
Dokładnie Mi położna mówiła że to wiaderko jst na rynku od prawie 30 lat:)
Anabelle a masz też podstawkę czy samo wiadro???
Później podstawka może być jako podwyższenie dla dziecka do toalety lub umywalki, może być pojemnikiem na zabawki... coś się wymyśli - ale nie dam Antkowi zdemolować podstawki, bo ma być na drugie dziecko ;D
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Wracając do tematu wiaderka- do którego miesiąca można w nim kąpać malucha? bo wiadomo że przy malutkim noworodku to jest sporo miejsca aby jeszcze swoją ręką manewrować i umyć dzieciaczka, ale jak jest w przypadku 3,4,5- miesięcznego dziecka? czy nie robi się za ciasno?
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja też w komplecie z wózkiem mam moskitiere i folię przeciwdeszczową pasującą do gondoli. Myślę że to przydatne gadżety.
Wracając do tematu wiaderka- do którego miesiąca można w nim kąpać malucha? bo wiadomo że przy malutkim noworodku to jest sporo miejsca aby jeszcze swoją ręką manewrować i umyć dzieciaczka, ale jak jest w przypadku 3,4,5- miesięcznego dziecka? czy nie robi się za ciasno?
Do roku spokojnie
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
moskitiera wydaje mi sie obowiazkowa... tez mnie trzesie na sama mysl o komarach, pszczolach, bakach, kleszczach i innych dziadostwach :O
a to wiaderko przeraza mnie:P wiec tez bede czekala na opinie
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
zastanawia mnie jedna rzecz ;p bo na poczatku puki kikut nie odpadnie nie powinno sie moczyc pepuszka wiec jak to tu zrobic ?
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
obejrzalam wszystkie filmiki od Anabelle i moje przerazenie troche spadlo ale tak czy siak sama kapiel maluszka mnie przeraza ;p
zastanawia mnie jedna rzecz ;p bo na poczatku puki kikut nie odpadnie nie powinno sie moczyc pepuszka wiec jak to tu zrobic ?
Pytałam położnej i mówiła że nie ma z tym najmniejszego problemu, tak czy tak w wanience tez się zamoczy, a nie można zamoczyć bardziej lub mniej:D najważniejsze żeby dobrze osuszyć po kąpieli
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Miłego popołudnia życzę wszystkim
ps. Jestem z Wami może od 2 godzin a już czuje że uzależniam się od tego forum
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
a mi w dwóch szkołach rodzenia zalecali moczenie pępuszkaobejrzalam wszystkie filmiki od Anabelle i moje przerazenie troche spadlo ale tak czy siak sama kapiel maluszka mnie przeraza ;p
ważne jest żeby go osuszyć po kąpieli, patyczkiem z ogranicznikiem wyczyścić "fosę" dookoła kikuta i wypsikać octeniseptem - poczekać aż wyschnie.
dużo zależy od położnej. moja środowiskowa na wsi nie wie co to wiaderko więc pewnie zrobi wielkie oczy jak zobaczy to u mnie hahaha, aha i w szkołach rodzenia mówili, że właśnie pępuszek moczyć, żeby naskórek i kosmetyki w rowku nie zaczęły gnić, a środowiskowa mówi właśnie, że lepiej nie moczyć.
Ja osobiście będę moczyć i czyścić do sucha plus psikać octeniseptem podczas przewijania plus po kąpieli. Bardziej mnie to przekonuje
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Karolka 85 ja też wsiąkłam do reszty w to forum jeśli chociaż nie przeczytam postów raz dziennie to czegoś mi w ciągu dnia brakuje
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Się rozgadałyście...
Wiaderko jak dla mnie na razie na dystans, ale może faktycznie fajna sprawa. W każdym razie kupiliśmy już wanienkę, więc na razie musi być.
Co do wózków, któraś pisała, że w zimę chce wozić w gondoli. Ja obawiam się, że większość maluszków może się buntować. Taki półroczny bobas już jest ciekawy świata, więc próba przewożenia go w gondoli może skończyć się darciem. Chociaż ja osobiście też chciałabym jak najdłużej w gondoli powozić.
Lampka z zółwiem super. Też czegoś szukam do kącika, więc może coś takiego??