- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- sisina
- Wylogowany
- rozmowna
Daarika ślicze fotki promieniejesz
Ja po wizycie wszystko jest ok i szyjka też w porządku robił mi USG i z małym też wszystko ok tylko nie powiedział mi ile waży a ja z tego stresu zapomiałam spytac bo przed każdy usg mam stresa
Nastepna wizyta 3 kwietnia dziwnie tak bo chodziłam co miesiąc a teraz mam za 2 tygodnie..
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Ale naskrobałyście od wieczora, 59 postów
Darikaa super zdjęcia a po brzuszku nie widać, że to już tak zaawansowana ciąża no i cieszę się, że wszystko dobrze się skończyło, też z rana słyszałam o tym w wiadomościach.
Ja oczywiście przed jutrzejszą wizytą mam stresa jak zwykle. Jutro też usg i chyba już ostatnie, ale ciekawa jestem jeśli dziecko się nie przekręciło jeszcze głową w dół, to chyba zrobią jeszcze usg przed porodem? Czy mają jeszcze jakąś inną metodę na sprawdzenie czy się obróciło? Jak to jest?
Ja też mam nadzieję, że będziemy sobie udzielać rad jeszcze długo po narodzinach a już pod koniec kwietnia będzie systematycznie sprawdzanie forum czy już któraś urodziła
Widziałyście na innych wątkach dziewczyny mają porobione takie tabelki z datami porodów imionami itd. Może też byśmy taką sobie zrobiły Miło będzie później patrzeć jak się wypełnia narodzonymi maluszkami
Ewela tak mi się przypomniało o tym Twoim zwolnieniu, lekarz Ci nadal wystawia leżące, czy już chodzące ??
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Ja też kupuję laktator ręczny z Aventu. Ten który polecała Annabelle jest fajny, można też go kupić razem z butelkami. Ja butelki akurat mam, więc tylko laktator dokupię.
Tylko czy któraś się orientuje, czy butelki z serii ISSis będą pasowały do laktatora z serii Natural? Bo ja dostałam te starsze butelki, ale laktator chcę z tej nowej:).
Darika super wyglądasz- tak promiennie:). I dobrze, że z mężem wszystko ok.
Sisina w karcie ciąży powinnaś mieć wpisaną wagę dziecka:).
Co do wizyt i USG, ja chodzę prywatnie- wcześniej co 4 tyg, teraz co 3 i za każdym razem mam robione USG i dopochwowe i przez brzuch.
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Odnośnie Zusu, pieniędzy brak, dostałam info ze mój pracodawca musi dostarczyć druk Z3 do zusu i dopiero na tej podstawie będą mogli wypłacić pieniądze, tylko ja si pyta kiedy to nastąpi ??:/
Trochę niepoważnie z ich strony... czy oni myślą, że kobieta na zwolnieniu może żyć powietrzem???
Kiniaczek to jeszcze nie dostałaś od ZUSu żadnej kasy??
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pamietacie? sa troche psychodeliczne ale siostra mi je spiewala i tak super je wspominam...
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
Ja uwielbiam tą pioseneczke na kołysanke Moja mama śpiewała ją mojej młodszej siostrze, a że miałyśy razem pokój to i ja do niej zasypiałam ) PIĘKNA!!
Te dwie co dodałaś tweety też znam, i muszę się wam przyznać że czasem śpiewam do brzucha
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jeśli chodzi o laktator to ja też kupie ten co polecała bodajże Annabelle:)
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Ja z dzieciństwa pamiętam jak mama nam śpiewała Dla Wojtusia z popielnika, zawsze mi się ryczeć wtedy chciało i nie rozumiałam jak można to śpiewać dziecku, wydawało mi się mega smutne No i Był sobie król też pamiętam i też było smutne chyba jakimś wrażliwym dzieckiem byłam hehe
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ślicznie wszystkie wyglądacie
Od kilku dni obserwuję Wasze forum i postanowiłam do Was dołączyć. Siedzę w domu już od 3 miesięcy i kręćka można dostać czasem z nudów, a czytając Wasze posty można się zrelaksować, czasem fajnych rzeczy dowiedzieć, czasem można się pośmiać, no i utwierdzić w przekonaniu, że w niektórych moich dolegliwościach ciążowych (jak choćby np. ból i ciągnięcie krocza) nie jestem sama. To pocieszające
No i te kołysanki... wyobraźnia od razu zaczyna działać już za dwa miesiące większość z nas będzie tulić nasze dzieciaczki i śpiewać do snu
Osobiście uwielbiam wersję Seweryna Krajewskiego