BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 10 miesiąc temu #597827 przez Karolka85
Może faktycznie stara, tradycyjna i sprawdzona metoda garnka ze wrzątkiem jest najlepsza... no i oczywiście najtańsza ;)

Co do wiaderka- nie jestem w stanie wyobrazić sobie pierwszych kąpieli w tradycyjnej wanience, a co dopiero w takiej nowości jak wiaderko :)

Jestem teraz na etapie urządzania kącika w sypialni dla naszej Juleczki i znalazłam na allegro fajową lampkę.
allegro.pl/zolw-lampka-nocna-projektor-g...wka-i3025933507.html

Widziałam kiedyś u znajomych podobną tylko w kształcie kuli i dawała w ciemności naprawdę super efekt.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #597832 przez anek
o kurcze!pierwszy raz takie cos widze.
dziewczyny koniecznie dajcie znac jak się spisuje.

11 lata 10 miesiąc temu #597838 przez lkasiulla
Karolka85 ja będę miała też wózek z tako dokładnie to taki allegro.pl/wozek-tako-jumper-x-3w1gratis...013-i3092642774.html tylko że niebieskoszary. Dostane go od mojej siostry więc biorę, ale ja sama bym go nie kupiła po pierwsze ma bardzo mała gondole mojej siostry córka urodzona w czerwcu w grudniu już ledwo się mieściła (no chyba że wszystkie gondole są tak małe ale ja w zimę wolałabym wozić takiego maluszka w gondoli niż spacerówce bo cieplej, a wagę ma odpowiednia, waga urodzeniowa była 2800g) od stycznia jeździ w spacerówce, która jest niezbyt fajna i kupili sobie inną, aha przy spacerówce do tego "koszyczka" na dole nic nie włożysz bo nie ma dostępu. Ale wielki plus za prowadzenia na naszych drogach prowadzi się naprawdę dobrze, teraz przy śniegu biorą ten wózek bo ta nowa spacerówka ma piankowe koła i przejechać nią to jest tragedia. No i fajnie że ma przednie koła skrętne i że można zamontować fotelik ale to chyba w większości wózków :). Ja użyje ten wózek tylko z gondola tyle ile dam rady a później kupie sobie spacerówkę inna :)

11 lata 10 miesiąc temu #597839 przez Daarikaa
Witaj Karolka 85! Miło że dołączyłaś!:)

Ja codziennie śpiewam do brzucha kołysanke i zawsze tą samą żeby malutka zapamiętała :blink: Czasem jak mnie coś najdzie to nawet jakąś bajkeę jej przeczytam :laugh:

Prawda zwykłe butelki avent pasują do laktatora Aventu

11 lata 10 miesiąc temu #597841 przez anek
któras z dzieczyn pisała wczesniej zeby zrobic taka tabele jak maja czerwcówki z datami narodzin i imionami maluszków.nawet nieiwem jak Wasze maleństwa beda sie nazywac.
jestem za tylko która z nas sie podejmie zrobienia?

11 lata 10 miesiąc temu #597845 przez Kiniaczek
Ja dostałam cały wielki komplet butelek i smoczków z Nuk'a i chyba podgrzewacz też usze kupić nuka bo nie wiem czy wejdzie to tego aventowskiego.... :unsure: :unsure: :unsure:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #597846 przez Kiniaczek
Anek Anabelle zrobila listę z imionami i datą kiedy planowo mają wyskoczyć :D

www.zapytajpolozna.pl/121-iv-vi/461883-l...n-czerwiec-2013.html

11 lata 10 miesiąc temu #597853 przez Daarikaa
Alex wczoraj szwagierka też mi powiedziała że stosunkowo mam mały brzuszek jk na ten tydzien chociaz dla mnie jest duuuuuzy :laugh: ale niech rosnie co taaaam, pozniej bede sie tym martwić jak urosnie za mocno w ostatnich tygodniach :)

No zwróćcie dziewczyny uwagę na wielkość gondoli bo nasze szkraby bedą miały po okolo 6 miesiecy zima wiec mogą byc klopoty z wozkami głebokimi o małej gondoli, mój brat sie tak nadział i musiał wozić 6 miesiecznego synka w spaxcerówce... :huh:

11 lata 10 miesiąc temu #597854 przez anek
oki juz wpisałam córcie:))

11 lata 10 miesiąc temu #597857 przez Kiniaczek
Darikaa akurat rodzimy w takim okresie że praktycznie gondola bedzie uzywana przez całe lato i trochę jesieni:) a choćby nawet to maluch 6-7 miesięczny to już siedzi i nie chce leżeć więc do spacerówki hyc i po kłopocie:)

11 lata 10 miesiąc temu #597859 przez Karolka85
Ikasiulla ja też właśnie taki wózek będę miała tylko wzór z M.Collection. Zmartwiłaś mnie trochę tym że gondolka jest mała. Rozmiar wydawał mi się ok... Mam nadzieję że dam radę jej używać min. pół roku. Ale fajne jest to w gondoli że ma regulowane ułożenie materacyka pod pleckami. A jeśli spacerówka nie będzie się sprawdzać to trzeba będzie kupić coś innego... W każdym razie póki co musi już zostać tak jak jest. Martwić się będziemy później jeśli coś będzie nie tak.

11 lata 10 miesiąc temu #597877 przez lkasiulla
no ta regulacja jest dobra no i fajnie że ma regulowaną wysokość rączki :)
a właśnie miałam pytać kupujecie może moskitierę na wózek?? bo ja się tak zastanawiam urodzimy akurat w lato i nie daj boże żeby coś użądliło takie maleństwo....

11 lata 10 miesiąc temu #597881 przez Anabelle
anek napisał:

co to jest to wiaderko??

ja mam takie, tylko wiaderko też niebieskie

tummy tub, dużo tego na youtube

1.

2.

3.

4.

5.

11 lata 10 miesiąc temu #597886 przez Anabelle
aha, a wiaderko to żadna nowość, używa się tego w niemczech, danii, holandii od kilkudziesięciu lat, tylko w polsce jest to mało znane :)

kurde ale produkujecie te posty! nie wyrabiam ;D

11 lata 10 miesiąc temu #597896 przez Kiniaczek
lkasiulla ja w komplecie z wózkiem mam moskitiere i na gondole i fotelik... będzie lato...komary..osy pszczoły... kleszcze brrrrrrrr już mnie gęsia skórka opanowała

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka