BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 10 miesiąc temu #598347 przez Domiś91
sisina ja tak samo nie wiem czy będe karmiła :( piersi mi urosły tylko troche (z tego że przytyłam) a jeszcze do tego moja mama ani przy mnie, a ni przy mojej siostrze pokarmu nie miała.. Więc nie wiem jak to będzie ze mną..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #598368 przez lania
Ja w poprzedniej ciazy tez nie mialam wiekszych piersi a karmilam dwa lata z hakiem :-)

11 lata 10 miesiąc temu #598385 przez anek
oj to ja jestem 100lat za murzynami z tym wiaderkiem:Dmam wanienkie wiec pozostane przy niej.

Jesli chodzi o macierzynski ,to mi tez bardziej odpowiada opcja 100% i 60%.

Sisina narazie nie musisz kupowac, moze nie bedzie Ci potrzebny.ja karmiłam wprawdzie 4msc i miałam laktaor od siostry ale go nigdy nie uzywałam. nie był mi potrzebny.zawsze mozna podejsc do apteki/sklepu i kupic od ręki.

dalej ma byc brzydka pogoda, załamka, depresja murowana:(

11 lata 10 miesiąc temu #598418 przez aleksandraludw
karolka85 ja z katowic więc rzut beretem:p

11 lata 10 miesiąc temu #598430 przez Anabelle

11 lata 10 miesiąc temu #598439 przez Alex_87
Dziewczyny z tego co wiem, to ilość pokarmu nie zależy od wielkości piersi. Ja mam raczej z tych małych i wcale nie uważam, że nie będę karmić. Moja znajoma miała za to wielgaachne piersi a pokarmu niewiele, więc zrezygnowała z karmienia.
Jak to moja położna mówi - cała laktacja tkwi w naszej głowie :)

11 lata 10 miesiąc temu #598441 przez aleksandraludw
Anabelle zamierzam na pierwsza wycieczkę zabrać moja Julcie do krakowa właśnie:)

11 lata 10 miesiąc temu #598443 przez ewela86
ja jestem zaprogramowana na karmienie piersią i będę robić co w mojej mocy żeby się udało:)

11 lata 10 miesiąc temu #598456 przez Anabelle
Aleksandra, zapraszam, zapraszam... ja teraz przeprowadziłam się pod kraków i teściowa wydała mi zakaz chodzenia z dzieckiem do miasta - "dziecko truć będziesz" ;P

Laktacja - mi też doradca laktacyjny i położna powiedzieli, ze cała laktacja tkwi w głowie i nie ma czegoś takiego jak kobieta bez pokarmu - wszystko chęci i samozaparcie, dlatego podobnie jak ewela - zaprogramowałam się na karmienie piersią i nie odpuszczę póki nie powiem sobie szczerze, że nic wiecej nie mogłam zrobić.

11 lata 10 miesiąc temu #598457 przez Kiniaczek
Anabelle napisał:

ja z krakowa więc też blisko :)

Ja pochdze z Tarnowa:D a od 3 lat okupuje Poznań :D

11 lata 10 miesiąc temu #598466 przez Kiniaczek
Joasia jutro idę na tą konferencję co przesłałaś w linku " Mama pyta" zapowiada się całkiem fajnie:)Oprócz standardowych tematów o porodzie bólu i laktacji ma być też o noszeniu w chuście, masażu Shantala itp! Zdam Wam jutro relacjone na gorąco :laugh: :laugh: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

11 lata 10 miesiąc temu #598468 przez Alex_87
Ja też się nastawiłam na karmienie :D tylko boję o sutki, bo już teraz mnie bolą, a co dopiero jak dziecko się przyssie :dry: troszkę mnie to przeraża

11 lata 10 miesiąc temu #598469 przez demoniqe
ja planuje standardowy macierzynski 20 tygodni. Dopiero zaczelam prace w nowej firmie, jest baardzo rozwojowa no i mam byc w zarzadzie po powrocie z macierzynskiego wiec warto. Postaram się jak najwiecej czasu poswiecac maluszkowi. Wszystko da sie zorganizowac.

11 lata 10 miesiąc temu #598474 przez Kiniaczek
demoniqe napisał:

ja planuje standardowy macierzynski 20 tygodni. Dopiero zaczelam prace w nowej firmie, jest baardzo rozwojowa no i mam byc w zarzadzie po powrocie z macierzynskiego wiec warto. Postaram się jak najwiecej czasu poswiecac maluszkowi. Wszystko da sie zorganizowac.

Póki co to Ty się oszczędzaj żebyś Janka w brzuchu jak najdłużej utrzymała !!!!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #598500 przez Daarikaa
Właśnie wszamałam budyń czekoladowy i oglądnęłam Top model, malutka w brzuchu buszuje, tylko jakos tak szturcha mnie bardzo w dole brzucha tak jakby się przemiescila...hmmmm mam nadziej że jednak nie bo była głowka w dół.

Ja pochodzę z Zielonej Góry ale mąż ściągnął mnie do Głogowa:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka