BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 10 miesiąc temu #598790 przez tysiiiak
Czesc brzuszki :*

ja dzis dluzej pospalam :) juz po sniadanku i Kubuś wypycha wszystko co sie da ;p ledwo siedze :P

lalka Jagusia śliczne imie :) oryginalne, nie znam nikogo kto ma tak na imie :) i bardzo mi pasuje do "Wandzi" :P

Ewela mi osobiscie bardziej podoba sie Diana od Hanii ale to tylko moje zdanie i Wasza córeczka :kiss: moze juz przywyklam ze bedziesz miala Dianke :)

Demonique super ze Twoj M. tak sie przejal :) teraz tylko bardzo musisz uwazac i trzymac maluszka jak najdluzej :)

Kurcze co do zusu to rozliczalyscie sie moze z Pitow przez internet ? bo ja tak w tym roku zrobilam i slyszlaam od znajomych ze mieli kase w przeciagu 2-5 dni (wiem, wiem prawie niemozliwe) a ja tu czekam 2 tygodnie i boje sie czy wszystko jest oki :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #598792 przez Karolka85
Domiś ja też takie literki będę zamawiać dla mojej Juleczki na allegro :) i powiesimy jej nad łóżeczkiem :) zaraz po świętach planuję większe zakupy w ikei, musimy też dokupić komodę dla malutkiej i kilka gadżetów i kącik w sypialni będzie już prawie gotowy:)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #598800 przez aleksiaa88
Ja z niuniem będę 24 godziny na dobę a mąż co drugi dzień. Jak dobrze, że jutro już piątek to znaczy, że następny tydzień to ostatni tydzień marca :cheer:
A po świętach wizyta już 3-go

A co do kącika dla małego w naszej sypialni mąż wczoraj wymyślił, że jak będę w szpitalu to dopiero zmontuje łóżeczko, a ja się go pytam a kto pościel założy- usłyszałam jak to Ty jak wrócisz :lol: rozbawił mnie :lol: . Ale sobie wymyślił jak wrócę położę małego ma naszym łóżku a sama będę ubierać łóżeczko :blush: Bo on sobie nie wyobraża, ze łóżeczko będzie stało trochę wcześniej :huh: Ci mężowi czasem mają pomysły

11 lata 10 miesiąc temu #598806 przez Domiś91
Ja niestety nie mam miejsca na komode, czy jakieś mebelki :( nasz kącik ogranicza się tylko do łóżeczka :P Chcę zamówić takie literki, jakąś lampkę, ramkę na zdjęcie do powieszenia no i tyle by było z kącika Tymka :) i może dywanik pod łóżeczko :)

11 lata 10 miesiąc temu #598811 przez Karolka85
Domiś widziałaś tą lampkę? Ostatnio wklejałam linka
allegro.pl/zolw-lampka-nocna-projektor-g...wka-i3025933507.html

ja już nie mogę się doczekać tych zakupów :) mam tylko nadzieję że za te 2-3 tygodnie uda mi się jeszcze spokojnie przedreptać całą Ikee ;)

11 lata 10 miesiąc temu #598813 przez aleksiaa88
U mnie kącik dla małego ograniczy się tylko do łóżeczka na nic więcej nie ma miejsca. A mieliśmy taki duży pokój jak mebli nie było, jak wstawiliśmy wielkie łoże wielką szafę stolik z fotelami to okazał się maciupki. Będziemy musieli odstąpić parę półek z naszej ogromnej szafy na ubranka.

11 lata 10 miesiąc temu #598816 przez Domiś91
Karolka widziałam, widziałam :) Bardzo fajna, ale ja szukam wiszącej :) bo nie mam gdzie postawić takiego żółwika :D Jeszcze zapomniałam o karuzeli z melodyjką na łóżeczko :)

11 lata 10 miesiąc temu #598829 przez Kiniaczek
Super te literki :-) zakupie dla mojego małego na pewno :-D
Właśnie siedzę i czekam aż konferencja "mama pyta " się zacznie :-) zapowiada się fajnie :-D dam znać jak wrócę. :-)

11 lata 10 miesiąc temu #598832 przez Karolka85
Ja z karuzelką się wstrzymam- może Julcia dostanie w prezencie :D;) Natomiast zastanawiam się nad przytulanką z bijącym serduszkiem
allegro.pl/sterntaler-przytulanka-z-bija...zin-i3093016194.html

Tylko zastanawiam się na ile taki miś zdaje egzamin.

11 lata 10 miesiąc temu #598835 przez joasia10015
Witajcie dziewczynki :)
Piękną zimę mamy tej wiosny co nie??? :unsure: :ohmy: :silly: :silly: :silly: :lol: :lol: :lol:
Lalka śliczne imię -Jagna (jak Marczułajtis )
Ewela mi sie osobiscie bardziej podoba Hania jak Diana (chco oba ładne)-kiedy jeszcze nie wiedziałam jakiej płci jest moje małe serduszko to też myślałam o Hanusi,Haneczce,Hani :kiss:
U mnie dzis dziewczyny zimno,pochmurno i z padającym śniegiem :( Mam dosc tej pogody -naprawde.DO tego piec mi nawalił i siedze w zimnie do niedzieli :angry: :( A coś mnie bierze od wczoraj i wlewam w siebie cherbatke z cytrynką i miodem ,do tego Prenalen -dziewczynki a co mogę na gardełko ? Bo jakies takie dziwne drapanie czuje i boje sie że na weekend sie rozwinie :(
Kurcze dolina jakas ogolna dzisiaj :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Ps.któraś pisała o tym że to bujda o farbowaniu włosów w ciąży -że to nie ma znaczenia jaki kolor wyjdzie i wogóle-a ja w to akurat wierzę bo miałam 2 razy taką sytuację.MOże nie tyle że zamiast blondu wyszły mi zielone ale oba przypadki miałam takie że włoski nie przyjęły koloru farby jak miały(a od dłuuugiegooo czasu farbuję tą samą farbą,w ten sam sposób,)Zawsze był identyczny kolor a teraz prawie wcale nie przyjęło :huh: :ohmy: Może to jakiś zbieg okolicznosci ale nigdy wczesniej ani pózniej nie miałam takiej sytuacji-tylko w ciąży :unsure: :unsure: :unsure:
Miłego dnia kobietki -mój na pewno miły nie będzie :dry: :(

11 lata 10 miesiąc temu #598850 przez Karolka85
Joasia na gardełko to najlepsza płukanka wodą z solą ( wiem że to jest paskudne, ale za to skuteczne) albo łyżeczka wody utlenionej na pół szklanki wody. Lekarze też mówią, że ze specyfików aptecznych to najbezpieczniejszy Tantum Verde w sprayu...

11 lata 10 miesiąc temu #598860 przez moniaaak
Joasia jak się rozchorowałam w 3 miesiącu, to lekarz powiedział mi, że na gardło to prawie wszystko można. Wtedy zalecił mi Orofar do ssania.

11 lata 10 miesiąc temu #598868 przez lkasiulla
Witam :):)

Co do karmienia piersią to ja na pewno będę robić wszystko abym mogła karmić najważniejsze to nie odpuszczać!!! I pilnować w szpitalu najlepiej odrazy powiedzieć żeby nie dokarmiały i przywoziły na karmienie bo moja koleżanka nie powiedziała i dokarmiali...

Co do macierzyńskiego to ja niestety jestem bez pracy i będę musiał po 6miesiącach oddać malutką do żłobka i pójść do pracy co mnie przeraża jak ja oddam moja córeczkę masakra jeszcze po tym co się słyszy :(, Ale jak bym była na waszym miejscu to na pewno bym wzięła na rok.

Hania i Jagna śliczne imionka :):)

joasia10015 jak miałam problem z gardłem to piłam herbatkę z imbirem i przeszło, sama nie wiedziałam co już zrobić po tydzień walczyłam a później w internecie wyczytałam o imbirze i pomogło, trzymam kciuki żeby pomogło i uważaj na siebie żebyś się bardziej nie rozchorowała

11 lata 10 miesiąc temu #598894 przez Domiś91
Mnie grypa dopadła w 4tym miesiącu :( wtedy syrop z cebuli (2 łyżeczki rano i wieczorem) i na wieczór przed spaniem piłam gorące mleko z miodem, troche masełka i dużo czosnku.. super wypaca organizm i naprawde mi pomogło :)

11 lata 10 miesiąc temu #598900 przez Karolka85
Potwierdzam skuteczność syropu z cebuli- super na podrażnione gardło i kaszel. Mleka z miodem, masłem i czosnkiem nie jestem w stanie przełknąć- po prostu nie cierpię, dlatego w czasie przeziębienia brałam każdy z tych składników osobno :) i też pomogło

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka