BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 10 miesiąc temu #598524 przez ewela86
ja też obejrzałam Ton Model, ale bez budyniu czekoladowego na który strasznie narobiłaś mi ochoty.... I jak ja teraz zasnę?? :ohmy:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #598533 przez joasia10015
Dziewczyny widzę że wszystkie nastawione na karmienie piersią ;) Suuuuperrrrrr-to już połowa sukcesu :woohoo: Ja karmiłam ok.15 msc.teraz zamierzam oczywiscie też karmic ale ciut krócej :blush:
Kurcze słyszałam o dziewczynach które uważają że nie bedą karmic dzieci bo to niszczy biust -widzę że wsród majówek takich ,,mądrych ,,przypadków brak :blink: :blink: :blink:

11 lata 10 miesiąc temu #598539 przez Daarikaa
Ewela została jedna salaterka więc chętnie się podzielę mniej mi w "boczki" wejdzie hihi :laugh:

Ja też nastawiam się na karmienie i niech sie wali pali musi mi się to udać :)

11 lata 10 miesiąc temu #598540 przez tysiiiak
Joasiu bywają takie przypadki ... :( ja uważam ze po co mam dawać mojemu maluszkowi modyfikowane mleko i jeszcze za to płacić skoro mogę go karmić najlepszym mleczkiem pod słońcem ;) moim ;) ja też już się nastawiam na karmienie i będę walczyć. O pokarm jeżeli coś będziecie tak ... :) jedyne czego się obawiam to karmienia przy innych ... Ale zawsze można się zakryc albo gdzieś wyjść ;)

11 lata 10 miesiąc temu #598541 przez Kiniaczek
Ja mam w planach karmić ok 6 miesięcy :-D Ja rozumiem że są kobiety które karmić nie chcą, ale jak dla mnie powód " że niszczy się biust " jest mega tępy i raczej takie laski to mają zniszczony ale mózg :-) ps mam nadzieję że nikogo nie urazilam ... ps 2
biust zawsze można sobie poprawić :-D

11 lata 10 miesiąc temu #598552 przez Anabelle
mi koleżanka powiedziała, że wymyślam z tą ciążą i wszystko chce robić książkowo, a nie po to wymyślano mleko dla noworodków, żeby korzystać z tego przeżytku jak karmienie piersią o.o....
powiedziałam jej jedynie, że jak ma za dużo pieniędzy i woli pakować w dziecko dzisiejsze wynalazki od pierwszego dnia, to droga wolna, ale ja zamierzam korzystać z darmowej, wygodnej (nie trzeba myć butelek, sterylizować) i najzdrowszej formy czyli własnego mleka.

Chciałabym karmić 6-10 msc oczywiście od 6 msc wprowadza się dodatkowe rzeczy więc... nie jest już tak źle, ale zweryfikuje rzeczywistość, w końcu studia w toku.

Ale narobiłyście smaka na budyń!!

11 lata 10 miesiąc temu #598553 przez joasia10015
Coś na temat karmienia wrolimamy.pl/2011/08/27/piers-tu-piers-t...uzela-w-naszym-domu/ zmykam spac -chyba jako ostatnia na forum? buziaki i do jutra...upssss do dzis ;)

11 lata 10 miesiąc temu #598554 przez joasia10015
Upsss zle wkleiłam link-już sie poprawiam ;) wrolimamy.pl/piers-tu-piers-tam-%E2%80%A...uzela-w-naszym-domu/ to chyba sennosc :blink: :blush:

11 lata 10 miesiąc temu #598558 przez moniaaak
Dzień dobry,

jeju dziewczyny z tym moim spaniem to jakaś masakra znów się dzieje :pinch: .
Zasnęłam z bólem koło pierwszej, a od czwartej już oczy jak pięć złoty i nijak nie da rady spać dalej... :angry: .
Pewnie znów mnie dopadnie spanie w ciągu dnia, a wieczorem znów nie będę mogła... błędne koło. Ale z drugiej strony jak mam dużo leżeć to jak tu nie spać ;)??

Co do karmienia piersią to ja również jestem jak najbardziej za. Zresztą nie wyobrażam sobie inaczej:).
Miłego dnia:))

11 lata 10 miesiąc temu #598564 przez aleksiaa88
Witam Anabelle super masz koleżankę i dobrze jej powiedziałaś, jak ma nadmiar kasy to niech ładuje w sproszkowane mleka. Poza tym piersi są najlepsze jakby się waliło paliło to pierś w każdym momencie można wyciągnąć i dzieciaczek najedzony. Poza tym dla mnie te mleka gotowe tak czy siak są sztucznie wytwarzane.
Niech żyją piersi !!!! Niech mleko będzie z nami.

Muszę się przyznać również wczoraj jadłam budyń czekoladowy z wieczora, a w ciągu dnia pochłonęłam drożdżówki z czekoladą i tofii i kapuśniaczka, żeby nie przesadzić ze słodkościami :lol:

Mąż wczoraj powiedział, że widział nowy lumpeks tak mnie korci, że obudziłam się przed 6 i nie mogę spać. I tak muszę jechać na miasto więc zahaczę pewnie.
My już po śniadanku mały się uspokoił kanapeczki z białym serem i szynka z własnej wędzarni więc super ekologiczna :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #598571 przez Karolka85
Dzień dobry :)

Widzę że nie tylko ja jestem rannym ptaszkiem ;) w sumie to może i bym jeszcze pospała ale Julka dawała znać o sobie kopniakami że głodna jest więc trzeba było wstać :) No i właśnie szamam kanapeczki z twarożkiem i rzodkiewką.

Co do karmienia piersią to ja też jestem "za" rękami i nogami!!! i chciałabym karmić jak najdłużej. Ja mam ogólnie małe piersiątka, teraz w ciąży trochę mi urosły. Ponoć najbardziej się powiększają zaraz przed porodem i tuż po kiedy już pokarm zostanie faktycznie wytwarzany. Mam nadzieję że nie będę mieć większych problemów. Grunt to pozytywne nastawienie :)

Jejku dziś o 9:00 czeka mnie wizyta u dentysty- co prawda rutynowy przegląd paszczy ale i tak się stresuję bo nie cierpię dentysty... brrrr :/

11 lata 10 miesiąc temu #598572 przez ewela86
Dzień dobry dziewczynki:)
Życzę Wam wszystkim miłego dnia :)
z dnia na dzień wiosna bliżej....
...i maj....
...a z nim tyle radości :lol: ....

p.s. podoba Wam się imię Hania? Bo miała być Diana ale sama już nie wiem :(

11 lata 10 miesiąc temu #598573 przez Karolka85
Hania- cudnie!!! sama chciałam Hanię ale mój M. się zbuntował i ma być Juleczka ;)

11 lata 10 miesiąc temu #598577 przez Kiniaczek
Ewela Hania bardzo ładne imię :-):-):-):-)

11 lata 10 miesiąc temu #598578 przez Kiniaczek
U mnie ze snem tej nocy też słabo.... Głód, niewygoda... A teraz jeszcze ból głowy...Hugo domaga się śniadania więc wstaje i idę coś wszamać ...:-) Odezwę się niebawem :-)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka