BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 9 miesiąc temu #608541 przez Karolka85
Demonique kurcze to wyrazy ogromnego współczucia dla Twojej koleżanki. Ja miałam podobną sytuację tyle że skonczyła się szczęśliwie. Moja kumplea z pracy też urodziła w 26 tygodniu bliźniaczki- dziewczynki, obie ważyły po niecałe 1000g. początkowo nie oddychały samodzielnie, były podłączone w inkubatorach pod różne maszyny ale dzielnie się trzymały i rosły. Teraz są już w domku. Nie wiadomo czy takie wcześniactwo nie odbije się na ich zdrowiu, ale w sumie najważniejsze że żyją.

Kurcze taka waga 2700g to chyba marzenie każdej rodzącej :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #608543 przez Domiś91
Witajcie moje drogie :* wczoraj mnie nie było, bo byliśmy u teściów. :) Mój mąż się oczywiście upił z tatą i dziadkiem :P Ale o dziwo, grzecznie zapytał czy moze.. Po powrocie do domu był potulny jak baranek.. i wszystko wyśpiewał, czemu ost się tak zachowywał itp. A że pijany prawde Ci powie :D I już wiem, że on jest przerażony że sobie nie poradzi i musiał się wyszumieć.. Co do seksu, powiedział że boi się zrobić krzywdę małemu i że to nie o to chodzi że nie jestem atrakcyjna, bo myśli o tym codziennie, ale jak się przytuli do brzucholka to jest dla niego więcej niż cały ten seks :) :) Później oczywiście śpiewał do brzusia, a Tymek go kopał po glowie - mąż cieszył sie jak małe dziecko :blush: :blink: :blink:
I co laski, już po świętach...ja w ogóle ich nie czułam, chyba przez ten śnieg :/

Karolka85 ja przed ciążą 58kg, na ost wizycie (26marca) 72 :( ciekawe ile teraz po świętach :(

11 lata 9 miesiąc temu #608548 przez sisina
Dzień dobry :laugh:

I po świetach to dobrze bo jakoś one dla mnie były bezsensu chyba przez ten śnieg :dry: a co do jedzenia to nie objadłam sie az tak jakoś nie miałam apetytu :S

co do opuchnieć to nie mam z tym problemu ale mały uciska jakiś nerw bo chodzić nie moge i to jest meczace dla mnie strasznie byłam na IP bo sie tez przestraszyłąm ale lekarz mi powiedział ze niestety ale musze wytrzymać bo to mały uciska mi jakiś nerw i jak urodze to mi to minie :dry:

kurde chodzenie to jest dla mnie męczarnia i nigdzie nie moge sie ruszyć.... nawet spanie jest katorgą bo nie wiem jak mam spać dziś spałam na pół siedząco to tak mi było najwygodniej...

Brzuch też mi twardnieje i to zazwyczaj na wieczór

ANABELLE jezu dobrze że ci sie nic nie stało i małemu i ze wszystko ok

no dużego masz chłopa w sobie a jakie pyzunie cudaśne ma :laugh:
ide na śniadanko jak sie dowleke do kuchni jak ja już bym chciała urodzić.. :)

11 lata 9 miesiąc temu #608549 przez Karolka85
no to Domiś mamy podobną wagę. Ja dziś będę ważyć się u położnej więc dowiem się ile mnie przybyło tak naprawdę bo z łazienkową wagą mojej mamy różnie bywa ;)

Dobrze że wyjaśniliście sobie wszystko z mężem. Szkoda tylko że musiał się opić żeby Ci to wszystko szczerze powiedzieć. No ale lepsze to niż nic :)

11 lata 9 miesiąc temu #608553 przez Olga60
Witajcie!
Anabelle, masakra! Na szczęście wszystko dobrze!

Święta spedzilismy u moich rodzicow, wieczory i noce tragedia. Potworny ból żeber i kręgosłupa, to wiercenie i bezssennosc :cheer: . Wczoraj w aptece kupiłam meliskę, więc wypiłam przed snem i bylo lepiej, ale w bólach!

Ja ważę 63 kg (przed ciążą 56) 100cm

11 lata 9 miesiąc temu #608563 przez Karolka85
Dziewczyny mam pytanie odnośnie farbowania włosów. Pewnie był już poruszany kiedyś ten temat ale chciałabym się upewnić. Czy są jakieś przeciwwskazania do robienia balejażu w ciąży? Chciałabym teraz zrobić sobie włoski bo po porodzie pewnie nie będę mogła sobie pozwolić na 2-3 godzinne wyjście do fryzjera. A czasem się słyszy że farbowanie szkodzi albo że może wyjść jakiś dziwny kolor na głowie. No ale w sumie pasemka nie są farbowane od samej skóry głowy tylko jakieś pół cm od skóry... Co o tym sądzicie? Farbujecie włosy będąc w ciąży? jakie są efekty?

11 lata 9 miesiąc temu #608573 przez Domiś91
Ja nie mam zielonego pojęcia na ten temat :) A też chciałabym coś zrobić z włosami (mianowicie rozjaśnić :) ) i zrobie to raczej po porodzie, bo słyszałam że może nie wyjść taki kolor jakiego się oczekuje :P Małego zostawie z tatą lub babcią, albo wezme go ze sobą :D

11 lata 9 miesiąc temu #608579 przez Sevilla
Karolka, ja robiłam sobie pasemka w 4 miesiącu ciąży i wyszło wszystko ok :) Ja słyszałam, że jedynie w I trymestrze lepiej unikać farbowania.

Anabelle ja rozumiem, że trzeba ćwiczyć kroczę, by było elastyczne, ale nie uważasz przypadkiem, że ze szpagatem już przesadziłaś :S :S :S :S A tak na serio, dobrze, że się Wam obojgu nic nie stało :)

Ja po świętach nawet nie wchodzę na wagę, bo mogę się przerazić i uciec :S :woohoo:

11 lata 9 miesiąc temu #608589 przez aleksiaa88
Anek przed ciąża ważyłam 50kg. W I miesiącu też 50kg w II-49kg III-50kg i od IV miesiąca waga stanęła i zaczęła rosnąć. Nie wiem czemu waga mi tak szalała ale ani razu nie oddałam jedzenia tylko cały dzień mnie mdliło a jadłam normalnie jak zawsze.

Co do zakupów to oczywiście jestem hardkor :laugh: czasu mało a mi brakuje wszystkich artykułów pielęgnacyjnych, dla siebie nic nie mam oprócz ręcznika, kapci i jednej koszuliny.
Muszę męża uświadomić, że jutro akcja hurtownia.
Proszek to z 2 miesiące tylko oglądam w sklepie.
Ostatnio jak byliśmy to oglądałam butelki tak długo,aż w końcu odłożyłam, mąż spytał czemu nie wzięłam a ja bo nie jestem psychicznie nastawiona na kupno już butelek :woohoo: no kretynka ze mnie

11 lata 9 miesiąc temu #608595 przez Domiś91
aleksiaa88 nie martw się.. ja mam termin za miesiąc, a też nie mam nic kupione :( tylko pare ciuszków, wózek, łożeczko i nosidełko :) ale wypłata się zbliża, trzeba się skupić i wejść na allegro - bo niestety po sklepach raczej nie pochodze :( już nie dam rady :(
Całą noc miałam ból pleców jak do okresu, nadal mnie trzyma troche :( i mały jeszcze napiera na żebra od kilku dni.. :( Za dwa dni już 36 tydz, czyli chyba 9 miesiąc zaczynam, prawda? :D

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #608609 przez Alex_87
Hej dziewczyny :)

Anabelle jak przeczytałam Twoją historię to aż mnie zmroziło, dobrze, że wszystko ok. Naprawdę trzeba uważać, ja ze 3 razy bym wypadła z prysznica przy wychodzeniu, bo zahaczyłam nogą o brodzik, a że mamy ten wysoki, to wyżej nogę trzeba podnosić.

Ja po wczorajszym czyszczeniu w kibelku to chyba pozbyłam się całego świątecznego jedzenia, to dobrze, bo martwiłam się ile mi przybędzie po świętach, a tu się okazuję, że jednak niewiele :D

Ja też zaczynam ostro zakupy w tym miesiącu, nie będę się potem w maju bujać.

Mam pytanie do butelek, znalazłam taką aukcję na allegro, od tego samego użytkownika zamówię chyba wanienkę ze stojakiem i tak się zastanawiam nad tym zestawem butelek allegro.pl/avent-natural-zestaw-dla-nowo...owy-i3140926439.html w sumie to chciałam kupić tylko dwie z aventu małą i dużą, ale może lepiej kupić taki zestaw, z tego co patrzyłam to cenowo wychodzi chyba ok w porównaniu z cenami w sklepach.

11 lata 9 miesiąc temu #608657 przez tysiiiak
Hej ja juz po wizycie :)
ja chyba nie mam szans na latwy porod bo moje dziecko juz wazy 2600 :o a to 34 tc gdzie jeszcze 6 tygodni :unsure: bedzie klops jak nic ;p
ale wchodzenie na wage po swietach u poloznej powinno byc zakazane ;p 4 kilo do przodu od ostatniej wizyty :ohmy: :ohmy: :ohmy:

mi zostalo juz niewiele do kupienia :) teraz to raczej rozgladam sie za żelazkiem :P

co do farbowania to ja po 1 trymestrze farbuje normalnie wlosy ... i rozjasnialam i rozne kombinacje robilam i nie zauwazylam zeby inne kolory mi wychodzily

alex cos mi sie nie chce otworzyc link :( ale ja na poczatek chyba tylko 2 male buteleczki kupie :)

domiś dobrze że z małżem wyjaśniona sprawa :)

kupilam sobie prenalen i ide zdrowiec do lozeczka :* oczywiscie bede Was czytac z pozycji lezacej :) B)

11 lata 9 miesiąc temu #608689 przez Olga60
www.wozki-mutsy.pl/environment/cache/ima...326f5c2279f0892e.jpg

to wózeczek jaki zamierzam kupić + czarne nosidełko. Zakup siedziska spacerowego zostawię na za parę m-cy. Tylko mam jeszcze dylemat w związku z kolorem stelaża srebrny czy czarny :huh:
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #608692 przez Olga60
a tu na czarnym stelażu
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #608695 przez tysiiiak
olga mi sie bardziej podoba czarny stelaz :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka