- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Małgośka
- Wylogowany
- gaworzenie
sposób mojej babci na zatoki:
liścia kapusty białej stłucz tłuczkiem do mięsa i połóż na czoło i zatoki. Przykryj ręcznikiem i czekaj aż zacznie ci być ciepło. Powtórz kilka razy, powinno oczyścić całe zatoki.
Życzę zdrówka.
klaudia69 napisał:
dolegliwosci ciazowe swoja droga. ja niestety mam okropny bol zatok od tygodnia nie moge za bardzo funkcjonowac, a najgorsze sa wieczory. najgorsze ze za bardzo nic nie moge wziac. czy ma ktos jakis sprawdzony sposob na bol zatok? bylabym wdzieczna za rady.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Wiśnia, ten amol to taki ziołowy spirytus ja go używam najczęściej na ból głowy i jak jestem przeziębiona. Mozna się nim smarować albo np. razem z cukrem lub woda zażywać jak krople miętowe Na mnie zapach tych ziół działa niezwykle kojąco
Zabieram się za porządki bo ta pogoda jest dziś przygnębiająca i w ogóle jakiś zły dzień chyba mam
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Agusia super wyglądasz Zupełnie inaczej sobie Ciebie wyobrażałam Młodziutko wyglądasz i bardzo fajnie A brzusio jaki śliczny Taki sterczący, cudo
U mnie z tym Amolem to wygląda tak, że jak mnie głowa boli i się nim posmaruje to boli mnie jeszcze więcej...ten zapach na mnie nie działa kojąco...zbyt mocna mięta. Ale gdy mnie nie boli głowa, to tak jak najbardziej pomaga na inne dolegliwości...przynajmniej w moim wypadku. I można go w ciąży stosować zewnętrznie Smarowałam sobie nim policzek jak mnie ząb bolał.
Z tą kapustą też może być fajna sprawa. Warto spróbować, bo słyszałam że ma dobre właściwości. Szczególnie na obolałe piersi. tylko przed rozbiciem liści należy je schłodzić w zamrażarce (jeśli chodzi o cycuchy )
Zaraz z Lenką jedziemy na zakupy, bo w lodówce pusto ( wyjedliśmy wszystko przed wyjazdem, a że z wyjazdu nici to po zakupy marsz ) Jeszcze te 3 tygodnie trzeba wytrzymać Ale moja mama się ucieszyła, że będziemy w święta, bo odkąd tu jesteśmy to jeszcze w żadne święta nie byliśmy. No i przy okazji zaliczymy moje urodziny w domku rodzinnym Jakiś pyszny torcik by się przydał
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sliczny brzusio Agusia,juz taki duzy
Moj wyglada podobnie
U mnie tez zapowiada sie dzisiaj ladna pogoda,z utesknieniem czekam na wiosne
Mam troche spraw do zalatwienia i jakies zakupy dla mojego synka pewnie zrobie,chce mu kupic taki lezaczek-
allegro.pl/bright-starts-lezaczek-lew-ko...nia-i3034782829.html
,tylko w sklepie...musze sie zorientowac jakie sa tutaj ceny.
Dzisiaj na obiad robie pierogi z truskawkami-juz tak za mna chodza od kilku dni no i cos jeszcze do tego,ale na razie nie mam pomyslu
Zaraz jade podrzucic zwolnienie do pracy i uderzam na sklepy
Milego dnia brzuchatki
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Marta ja już zakupiłam chusteczki Pampers sensitive , bo były w promocji. Myślę że będą odpowiednie. A co do pieluch to sama nie wiem jakie.
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
allegro.pl/bright-starts-lezaczek-babele...ier-i3054540584.html
ale to dopiero po narodzinach
Orientowałam się w cenach i powiem Ci ze nawet z dostawa wychodzi taniej na allegro o min. 50 zl a czasem nawet o 70 zl
Ten nasz jest do 18 kg wiec dłużej będzie służył - a mamy u znajomych takiego maluszka w wieku 2,5 lat i on uwielbia ten leżaczek
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wogole fajna sprawa z tym lezaczkiem...napewno zakupie jakis
Faktycznie na allegro taniej wychodzi..ja wszystko kupuje na allegro,masz zrobione zakupy bez wychodzenia z domu..tylko teraz nie ma mnie w Polsce i za sama przesylke bym duzo zaplacila,ale moze nie dlugo bede w PL to cos kupie bo tutaj nie ma takiego wyboru
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Ja juz wczesniej pisałam,ze kupię 1 paczkę pampersów a druga dad. Bo jestem z nich bardzo.zadowolona.
Haniu u nas dwójki są w większej paczce. Koło 80,94 sztuk i kosztują od 50-60zl.
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
U mnie pogodo taka jak u Marty(zresztą ja mieszka m jakieś 50km od Katowic ).
Ja planuje na początek pampersy(jeszcze nie wiem jakie), teraz są dość dobre ceny a może jeszcze trafie na jakieś promocje potem się chyba przeżuce na Dada z Biedronki bo słyszałam bardzo dużo dobrych opinii. A chusteczki to myślałam o Bambino, zresztą inne kosmetyki chyba tez tej firmy.
Haniu szkoda, że z wyjazdem się nie udało, ale może nawet lepiej jak to będzie na świeta i jeszcze pierwszy raz je spędzicie z rodziną, do tego urodziny no i napewno będzie sprzyjająca pogoda. a w sklepach ludzie będą biegać za art spożywczymi więc może będzie luźniej w dziecięcych
Agusia ja też inaczej sobie Ciebie wyobrażałam( byłam pewna ,że jesteś blondynką, nie wiem czemu ), pięknie wyglądacie z brzusiem
Ikunia Ty taka chudzinka i ten brzuszek jak piłeczka Super
- klaudia69
- Wylogowany
- pierwsze słowa
a wogole jak wam mamusie dzien mija? spokojnie?