BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 9 miesiąc temu #577114 przez kejti22
Rysa, poważnie aż tyle można czekać?? Noo ładnie...a ja za miesiąc się wyprowadzam heh

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #577119 przez Gochens

11 lata 9 miesiąc temu #577124 przez Agusia83
Gochens,witaj i sie rozgosc.
Ja tez uważam,se w ciazy wszystko juz może boleć. A nie myslalas,ze to zgaga może hyc? Mnie podvzas zgaga tez lopatka boli....w ogóle czuje jakby mi kręgosłup ktoś wyrywał.

Emi jest blondynkom po tacie. Co prawda tata jest ciemnym blondynem a Emi ma jasne włoski. A ja to uroldzona brunetka.

11 lata 9 miesiąc temu #577128 przez Gochens
Super dziękuje ;) Kawka (zbożowa ) w łapkę i się goszczę heh. Agusia zgaga to swoją drogą przychodzi do mnie raz na jakiś czas ale na nią stosuje RENI i się ucisza. No cóż dzieciak się wierci to może i w plecy kopie heheh. Wysyp chłopaków mam wrażenie, że od niedawna bo gdzie z kimś nie rozmawiałam tam dziewczynka więc trzeba nadgonić :P

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #577129 przez Hania84
Witamy Gochens na forum czerwcowym :) Dopiszę Cię do listy na pewno..mam tylko taki problem że jeśli dziewczyna jest przed chłopcem czyli róż a później mam dopisać kolor niebieski to tło jest okej ale napisy mi idą na różowo i ni chu chu wiem jak to zmienić :dry: ... więc jeśli się nie obrazicie ( nowe mamusie) to Was czasem mogę wpisać niechronologicznie :silly: Nie wiedziałam, ze tyle problemu może być z tabelką, ale tak to jest jak się jest laikiem w tych sprawach :silly: :silly:
No nie i znowu mamy fifonka :silly: :lol: ... a gdzie hamburgerki :unsure: :silly:

Ja mam wrażenie, ze jest właśnie odwrotnie ... wysyp chłopaków :S ... i Gochens...nic nie trzeba nadrabiać ... :S :blink: ... chłopakom na razie mówimy stop :silly: prosimy o hamburgerki :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #577143 przez Gochens
o hamburgerkę postaram się za jakieś 3 latka heh ;) oj gdyby to było takie proste....

11 lata 9 miesiąc temu #577144 przez Marta1985
Witamy Gochens :)

Co do boli to mnie dziś kręgosłup strasznie boli i ogólnie zauważyłam ze ciężko mi się oddycha :(

Dzis w ogóle mam jakiś zły dzień i do tego się schizuje czy wszystko z maluszkiem oki :(

11 lata 9 miesiąc temu #577145 przez Gochens
Uciekam pichcić jakiego obiada ;) Buziaki i do napisania :*

11 lata 9 miesiąc temu #577149 przez Gochens
a czemu miało by nie być wszystko oki Marta??

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #577157 przez Hania84
Lista uaktualniona :) Mamy 12 chłopaków :ohmy: , 6 (tylko) dziewczynek :S i jedną niewiadomą :blink:

Gochens ja czasami mam podobne objawy do twoich. ściska mnie w mostku i z tyłu pod łopatkami...ale teraz odpukać już dłuższy czas mam z tym spokój. Pojawiło to się u mnie ze dwa razy i trwało ze dwa dni ( pojawiało się głównie wieczorem i w nocy). Nie mam pojęcia skąd to. Ale jak samo przyszło to i samo poszło.

11 lata 9 miesiąc temu #577158 przez Agusia83
Ja tez mam dzis nerwa. Emi ma zły dzień. Cały obiad chciała sama zjeść. Możecie tylko sobie wyobrazić ile znalazło sie w jej ustach a ile na podlodze i w fotelik. Oczywiście musiałam ja całą przebrać. Spindrac chce sie po mnie,wychodzić na stol,wlewać herbatke. Dzis cały dzień same,chyba zwariuje. Synek non stop kopie bym sie chyba uspokoila.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #577165 przez Hania84
No to Agusia masz co robić :lol: wiem coś na ten temat, bo jak mieszkałam w PL to jak chodziłam w odwiedziny do przyjaciółki to Michał jej syn robił bardzo podobnie. Wchodził na krzesło, wylewał sok lub herbatę i po stole rozcierał rękami, później przyszła pora na obiad to rękami kładł do buzi, pół było na stole, 1/4 na ubraniu i 1/4 w buzi...o matko sobie wtedy myślałam...to trzeba mieć anielską cierpliwość. Miał chyba wtedy 2,5 roku czy trzy latka.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #577184 przez Marta1985
Na mnie dziś większej uwagi nie zwracajcie bo mam zły i płaczliwy dzień i sama na siebie zła przez to jestem bo w sumie bez powodu jak tak się głębiej zastanowię :P

W ogóle sama się nakręcam ... chyba bym potrzebowała jakoś odreagować i chyba będzie to mój mąż bo tez działa mi na nerwy ostatnio :(

Najlepiej to spać bym poszła ale boje się ze w nocy potem nie będę spala :(

I coś czuje, ze teraz mam wszystkie dolegliwości które ominęły mnie w I trymestrze :blush:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #577209 przez aleksiaa88
Gochens napisał:

a w ogóle to powiedzcie mi drogie mamusie jak u was z dolegliwościami??

Ja do 25 tygodnia zero dolegliwości-nawet mnie nie mdliło, wręcz idealnie ale od tygodnia mam takie bóle pleców :( pod prawą łopatką w części "mięśniowej" byłam dziś u lekarza i mówię, że ja rozumiem wszystko ale moje bóle są takie dziwne, inne, zatykające wręcz jak czasem w żołądku...zatyka i puszcza i tak co chwilę... Żadna zmiana pozycji mi nie pomaga... no ale co doktorka zrobiła mi EKG, wszystko supcio więc diagnoza- CIĄŻA ehh sama nie wiem czy taki zatykający ból może być spowodowany maluchem...

co myslicie? miałyscie a może macie takie bóle?

Witam co do bólów jeszcze jakiś czas temu też mnie bolało pod łopatką, niby pod żebrami ale tak z tyłu trzymało mnie ponad tydzień u lekarza wyszło, że nic nie wyszło :silly: 2 dni później przestało boleć. Czasem jeszcze mnie zaboli ale widzę, że chyba jest to wynikiem, że przez jakiś czas jestem w jednej pozycji więc zaczyna boleć jak chodzę to jeszcze mnie ten ból nie złapał.

P.S. Mamy 100 strona, pamiętam przy zakładaniu, że rozkręcić się wątek nie mógł, a teraz mamusiek przybyło i czasem jest problem z nadążeniem czytania

11 lata 9 miesiąc temu #577219 przez Hania84
Dokładnie to samo pomyślałam aleksiaa jak zobaczyłam że zaczęłaś 100 stronę :)

Już napisałyśmy dziewczyny cienką książkę :D brawo !!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka