BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 9 miesiąc temu #577227 przez WisniaJ
Marta witamy z Jagódką po stronie III trymestru ;)

Kakaszka ja nie mam wyjścia bo mnie czeka ślub i wesele i coś muszę wykombinować, ale już powoli mam koncepcję jak siebie i Jagodzię upchnąć w jedną kieckę i wyglądać zjawiskowo :D

Dziewczynki w poniedziałek lecimy zarezerwować termin w USC :)

Gochens nie marudź na bóle tylko się do roboty bierz rozciągaj się oczywiście na tyle, na ile może kobieta w ciąży, bo lżej ci nie będzie :D Ja jak mnie coś boli to trochę ćwiczę i jak ręką odjął, ale mam spokój odkąd miałam bóle krzyża w 3 miesiącu. Teraz ćwiczenia, dużo spacerów i nic nie boli poza biodrem od spania na nim pół nocy :) Więc polecam ruch :) Synek ci się w moje urodziny będzie rodził ;)

Kejti a cóż to za przeprowadzka, na swoje?

Hania ty robisz zdjęcie tabelki aparatem?? Na klawiaturze jest taki klawisz Print Screen ub Prt Sc. Otwierasz Painta i klikasz wklej, tam ci się wkleja zrzut ekranu. Ładniej będzie wyglądać no i mniej roboty.

Też pamiętam, jak weszłam na forum, to brzuch nawet nie wyglądał na wzdęcie, a co dopiero na ciążę :D Ale ten czas leci. Ciekawe, kto pierwszy wrzuci zdjęcie dzieciaczka po tej stronie macicy...?? Jak myślicie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #577235 przez Ikunia1910
Czesc dziewczynki.
Witam kolejną mamusie w szeregach czerwcowek.

Od rana sprzatalam, pozniej rybka na obiadek pojechałam pokserowac troche paragonow i dokumentów do sprawy.
Wchodzę tu i patrzę tyle stron do czytania.

Co do pieluch to mi sie osobiście wydaje ze dady sa za sztywne na poczatek i przynajmniej przez miesiac bedziemy lecieć na pampersach. Pozatym jedynki pampersa sa bardziej opłacalne niz dady. Jest ich przedewszystkim więcej.

A jesli chodzi o próbki to przyślą je dopiero jak sie dziecko urodzi. Ja na bobovita jestem zarejestrowana od października;)

Dziękujmy z Zoska za ten lukier z waszej strony;)
Agusia super wygladasz i to w drugiej ciąży, pięknie :woohoo:

Haniu a ze chłopaków więcej to dobrze nasze królewny beda miały w czym wybierać :silly:

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 9 miesiąc temu #577236 przez kejti22
WisniaJ no wracam do swojego rodzinnego domku ^^ Kiedyś trzeba :) Musimy z Kubusiem się już tam do końca urządzić ^^

11 lata 9 miesiąc temu #577247 przez Hania84
Wiśnia mi to nie działa. Robię po swojemu. Chyba że chcesz przejąć pałeczkę ? :)
No Wiśnia ja stawiam na Ciebie jako na pierwszy poród, i to już w maju :) Twoja mała jest tak ruchliwa, że na pewno będzie chciała szybko wyjść :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #577248 przez WisniaJ
Kejti to ja byłam pewna, że wy z małym już od dawna tam :) No to dobrze, że teraz, bo później już możesz nie mieć werwy na urządzanie kąciku dla Kuby :) Ja się cieszę, że Przema do pokoiku pogoniłam wcześniej niż planowałam, bo jakby zaczął tak, jak on chciał, to byśmy mieli gotowy akurat na Boże Narodzenie... ;)

Hania wyślij mi tą tabelkę, spróbuję:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ja stawiam, że Jaga wychyli głowę pod koniec maja... Ale może zrobi mi psikusa i wyjdzie później? :S

11 lata 9 miesiąc temu #577260 przez WisniaJ
Haniu doszło bez załącznika :blush:

11 lata 9 miesiąc temu #577266 przez kejti22
Akurat w pokoiku to juz tylko kosmetyczne zabiegi zostały do zrobienia.. :)
Dzisiaj też żona taty rozliczyła mi pit.. aż 66zł mi oddadzą :P Normalnie kupię paczkę pampersów haha :D Zaszaleję.. :D
Na obiadek sałatka z kurczakiem, ziarnami słonecznika, fasolą i sosem vinegret mmmmm :D Tak wiem Ikunia narobiłam ci smaka.. :D Popita jak zwykle litrami earl greya :P
Walczę z chorobą, jakieś paskudztwo mnie złapało.. ale biorę leki z linii prenatal na grypę i stany przeziębienia ^^

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #577272 przez Hania84
teraz pewnie doszło ze załącznikiem :lol: wtedy nie wkleiłam go :lol: bo jak to mówią w ciąży się mózg obkurcza :lol:

kejti zawsze jakiś zwrot :) lepiej zwrot jak dopłata :silly:

Nie tylko Ikuni zrobiłaś smak na tę sałatkę ... mnie też :blink: zjadłabym taką bo uwielbiam sos vinegret :)

11 lata 9 miesiąc temu #577281 przez Gochens
Oj tam oj tam ja wcalę nie marudzę heh fakt ostatnio coś mało się ruszam ale obiecuję poprawę ;P

Powiedzcie mi moje drogie jak wam idzie przygotowanie pokoiku dla malca? już urządzony czy jeszcze czekacie? My właśnie skończyliśmy malowanie i będziemy kłaść fototapetkę i panele... już się nie moge doczekać, aż będzie skończony ;) gdzie łóżeczka kupowałyście? Ja widziałam fajne na allegro... allegro.pl/baby-raj-10el-posciel-haft-lo...cem-i3042727424.html

co myślicie?/

11 lata 9 miesiąc temu #577289 przez Hania84
Łóżeczko fajne to co pokazałaś Gochens :) My pokoiku nie urządzamy bo mamy w DE mieszkanko dwupokojowe i malutka będzie spała z nami w sypialni...a jak z czasem wrócimy do PL to na pewno urządzimy jej piękny pokoik :)
Ja malutkiej kupuję takie łóżeczko:
www.babyone.de/shop/moebel/betten/amal-i...t-max--5907751413132

11 lata 9 miesiąc temu #577293 przez Marta1985
To zazdroszczę tak dalekich postępów .. my dostajemy dopiero w przyszłym tygodniu klucz do naszego mieszkania i zaczynamy remont generalny .... ale wizje pokoiku mam :)

11 lata 9 miesiąc temu #577300 przez Gochens
Hania84 napisał:

Łóżeczko fajne to co pokazałaś Gochens :) My pokoiku nie urządzamy bo mamy w DE mieszkanko dwupokojowe i malutka będzie spała z nami w sypialni...a jak z czasem wrócimy do PL to na pewno urządzimy jej piękny pokoik :)
Ja malutkiej kupuję takie łóżeczko:
www.babyone.de/shop/moebel/betten/amal-i...t-max--5907751413132

Super ;) Mnie najbardziej zależało, żeby łóżeczko już miało wszystko w zestawie, no i też fajnie wszystko wygląda razem ;) a pewnie jak bym miała wszystko sama komponować to trochę czasu by mi to zajęło...

11 lata 9 miesiąc temu #577302 przez Gochens
Marta1985 napisał:

To zazdroszczę tak dalekich postępów .. my dostajemy dopiero w przyszłym tygodniu klucz do naszego mieszkania i zaczynamy remont generalny .... ale wizje pokoiku mam :)

heh moje wizje z reguły znacznie odbiegały od rzeczywistości ;)) Niestety brakuje mi takiej umiejętności że wchodząc do sklepu wiem gdzie co i jak, z czym i jak to ugryźć... Jak już mam to na miejscu to ok wtedy powiem, czy pasuje czy nie, czy fajnie wygląda czy do d** ale jak leży na półce za chorobę nie mam wizji...

Zatem życzę miłego działania w nowym m ;))

11 lata 9 miesiąc temu #577308 przez violcia00
Dziewczynki rozpisalyscie sie dzisiaj ;)

Ja wszystko zalatwilam,kupilam troche ubranek dla Oskarka,z reszta sie wstrzymam bo kosmiczne ceny tutaj sa :huh:

Hania narobilas mi ochoty na zurek i po powrocie wzielam sie za gotowanie-pyszny wyszedl :lol:
Ja tez wyobrazalam sobie Agusie jako blondynke,a tu masz-kolejna czarnulka :silly:

Witaj Gochens :)
Mnie tez dzisiaj kregoslup boli,ale przyzwyczailam sie juz do tych boli.

Wisnia ja tez nie dlugo biore slub cywilny,termin mamy juz zarezerwowany od grudnia ale poczatkowo ja mialam problem ze zwolnieniem,a teraz jak ja mam to moj narzeczony nie moze dostac urlopu :( ,ale teraz moze uda nam sie pojechac do Pl bo tutaj jak sie dowiadywalismy to drogo wychodzi :angry:
Milego wieczorku :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #577351 przez Hania84
Ach ten żurek hihi :D Mi też wyszedł pyszny, na zakwasie z ogórków i z czosnkiem :)
violcia a kiedy macie termin? Bo wiesz musimy (chcemy) Wam pogratulować w odpowiednim terminie ;)
Ja też już więcej w DE nie kupuję ubranek...muszę się obkupić w PL. Bo tutaj dla przykładu pajacyk i kaftanik (komplet) kosztuje 30 euro czyli na polskie to 120zł !!! Szok !!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka