BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 9 miesiąc temu #577354 przez Ikunia1910
Kejti :ohmy: :angry: eh
Ja trochę pospałam i poraz pierwszy od dawna nie mam planu co na kolacje...
a słyszę juz że Zosi w brzuchu echo sie odbija :blink:

a w ogole to jestem załamana bo jeszcze nie mam pieniazkow za zwolnienie:/
Powinny przyjsc wczoraj, moj pracodawca leci w gumy a ja sie martwie że nie zdążę skompletować wyprawki do porodu:(
Chce mi sie wyć.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #577358 przez Ikunia1910
Hania a co to za zurek z ogórków?
Bo to jakas nowość dla mnie!

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #577361 przez Hania84
To jeszcze mojej babci przepis :) Moja mama tak robi i ja też :) Dajesz litr wody i kostkę rosołową...zagotowujesz to, dodajesz sok z kiszonych ogórków, vegetę lub kucharek do smaku i 2 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę) i gotowe :)Aha i na koniec zaklepka z połowy słodkiej śmietany i dwóch łyżek mąki. Można podawać z ugotowanym jajkiem (ugotowane osobno oczywiście) lub z wcześniej podsmażoną kiełbaską :) Bon apettit :kiss:

Ja w swoim życiu tylko taki żurek jadłam. Nie mam pojęcia jak smakują inne.

11 lata 9 miesiąc temu #577445 przez Marta1985
Wzięłam sobie długa relaksujaca kąpiel i odrazu lepiej :-) teraz sobie z Bartusiem lezymy :-) i mieliśmy nawet troszkę śmiechu - polorzylam talerzyk z owocami na moment na brzuszku a tu mały kopniak i wszystko podskoczyło :-)

11 lata 9 miesiąc temu #577501 przez violcia00
No ciekawy przepis Haniu,musze kiedys go wyprobowac
No to faktycznie duzo placisz za ubranka,ja troche ,ale wiadomo ze w PL zawsze taniej,a ten bujaczek ktory mi sie podobal tutaj stoi prawie 200euro-co za zdzierstwo :angry:

Termin mamy zarezerwowany na 12 marca,ale nie wiem czy i tym razem nie bedziemy musieli przelozyc :( mam nadzieje ze moj luby dostanie w koncu urlop :dry:

Fajnie macie dziewczyny ze spicie w dzien,ja mam problemy ze snem w nocy a co dopiero w dzien-zawsze tak mialam,musialabym byc bardzo zmeczona zeby zasnac.

Ikunia nie martw sie-do rozwiazania jeszcze troche czasu,napewno zdazysz wszystko kupic...a jak pieniazki nie przyjda to trzeba rozmowic sie z pracodawca :blink:

Tak patrze teraz na moj brzuch jak siedze i jest mega duzy,a tu jeszcze 3 miesiace to napewno urosnie,a ja razem z nim :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #577532 przez Agusia83
Haniu, takiego zurku jeszcze nie jadlam :silly: ale musze sprobowac...ja robie taki jak chyba wiekszosc, czyli na zaczynie, zakwasie z maki zytniej, chleba, przypraw i czosnku...tyle, ze przewaznie kupuje go w buteleczce w sklepie :silly:
Teraz zjadlam duuuzooo tostow, a tak naprawde mam ochote na paczki...ale zem sama w domu :( i nie ma kto pojsc po nie...

Oj to strasznie drogie tam ubranka. W tesco z firmy f&f, mozna znalezc na promocji 5 bodziakow za 20kilka zlotych...A jesli chodzi o kafaniki, mam ich troche po Emi, ale szczerze, nie lubilam ich...nie ma jak bodziak i spioch, badz polspioch...jak dla mnie najlepszy zestaw.

Lozeczka tez mi sie podobaja :laugh: ja od poczatku chcialam drewniane ze szczebelkami po wszystkich 4 stronach, by tak dzidzie widziec i tak mam :laugh: Emi narazie przeniesiemy do turystycznego...a za jakis czas, jak przybedzie wiecej pieniazkow kupimy jej ladne lozko :laugh:

Ja tez jestem po slubie cywilnym...i nigdy tego dnia nie zapomne, choc pewnie nie wszystko pamietam :silly: stres zżera bardzo :blink: ale wesele bylo udane...gdyby ktos mnie zapytal, czy zdecydowalabym sie ponownie na wesele, odpowiedzialabym tak :lol:

Violcia, ja tez mam duzy brzuch...a niech rosnie, przynajmniej wiemy, ze dzidki sie rozwijaja...mam takie przeczucie, ze synek wyjdzie wczesniej...ale wagowo bedzie bardzo podobny do Emi, badz ciut wiekszy :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #577572 przez WisniaJ
Haniu widzę, że też się zdecydowaliście na łóżeczko - tapczanik :) (jak będę miała chwilkę to zajmę się tą tabelką, chyba po weekendzie)

Właśnie wróciłam z Lidla, imprezka dla 10 osób za niecałe 100zł a w tym już 0,7l dla Przemka, jestem mistrzynią ekonomii chyba ;D A planuję podać sałatkę z kurczaka wędzonego, pieczywo czosnkowe, parówki w cieście francuskim z serem, nachosy z sosem serowym, chyba nie brzmi marnie co dziewczyny? Do tego limonki do napojów i heja ;)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #577574 przez Hania84
Agusia, podałam przykład. Też takich drogich ciuszków nie kupuję :) no i wiem jak wcześniej mówiłyście że najlepsze bodziaki i tez tak robię. Zakupiłam 3 komplety bodziaków po 3 w opakowaniu po 9 euro (36zł)

imoty.pl/imot-dziecko-to-najpiekniejszy-,2334.html

www.zwiecha.pl/demot/4ea849d7a351f.jpg

11 lata 9 miesiąc temu #577591 przez Agusia83
Na pewno sa piekne...ale masz racje...w PL sie obkupisz...oczywiscie i u nas sa bardzo drogie sklepy jak chociazby smyk...wczoraj wstapilam do mothercare i wiecie, ze 2 bodziaki kosztowaly 40zl? I to te poczatkowe....nie wiem, za co oni tyle kasy chca...

Wisnia, manu super...sama bym cos wtrabila :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #577592 przez nsnatala
Cześć dziewczyny,
Witam nowe mamusie.
My dzisiaj byłyśmy u lekarza. Na szczęście wszystkie wyniki są dobre.
Termin USG mamy wyznaczony na 28.03, a kolejną wizytę dzień później.
Dziewczyny jest szansa, że w końcu wybierzemy imię dla naszej małej, ponieważ mój mąż powiedział, że nie będzie składał życzeń z okazji Dnia Kobiet bezimiennej istotce. :laugh:
Jejku, jak mnie dzisiaj boli kręgosłup, ledwo siedzę.

WiśniaJ udanej imprezki

Miłego wieczorku

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57167 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51247 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51248 [/url]

11 lata 9 miesiąc temu #577894 przez Hania84
Witajcie brzuchatki )

Ja już mam porządki porobione. Niedługo będę zabierała się za obiad. Mam dziś szagole i kapustę kiszoną do tego :) mmmm pycha.

nsnatala no to czekam na wieści z imieniem dla malutkiej :) Super, że z bobasem jest wszystko okej :)

Wczoraj pisałyśmy o ściskającym bólu w łopatkach i mnie to wieczorem dopadło holender jasny :S Ale mój mi przyniósł do łóżka ciepłe mleko i przeszło.

Życzę miłej i udanej soboty.

A tak w ogóle to pusto tu dziś...gdzie jesteście brzuchatki? Hallllo !!!! Hop, Hop... :P

11 lata 9 miesiąc temu #577909 przez violcia00
Haniu wszystkie jeszcze spia :laugh: Jest sobota wiec pewnie wszystkie zajete porzadkami...
Ja w koncu dzisiaj sie wyspalam,przespalam cala noc,tak ze lepiej sie czuje...teraz dopiero jem sniadanko,a zaraz biore sie za obiad i porzadki.

Milego dnia dziewuszki :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #577958 przez Agusia83
Ja nie śpię od 6,bo Emi zrobiła nam pobudke...teraz na szczęście zasnela. Oby jak wstanie miala lepszy humor.

11 lata 9 miesiąc temu #577968 przez aleksiaa88
Wymyśliłaś sobie, że zrobię dzisiaj babkę ucieraną dwu kolorową. A na obiad żurek z jajkami.
Obiad taki szybki bo nie chce mi się go robić, co do babki to mam więcej chęci. U mnie wieje, aż w kominie huczy

11 lata 9 miesiąc temu #578023 przez kakaszka
Witam mamuski :)

U mnie w koncu piekny sloneczny dzionek. pachnie wiosną, ptaszki spiewaja, az sie zyc chce :)

ja dzis w planach mam spacery, najpierw po mieszkaniach, a pozniej do kolezanki na ploteczki :)

Wlasnie sie dowiedzialam, ze kolejna moja kolezanka jest w ciazy. caly czas podpijala z moich szklanek, bo chciala sie zarazic ciaza i wyszlo. zawsza mowilam ciaza to jest choroba zakazna , bo ja sie tez razazilam :)

Zycze sloneczka i dobrych humorow :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka