BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 9 miesiąc temu #579176 przez natali
Hej brzuchatki
tak was wczoraj czytalam do 3 w nocy chcialam nadrobic wszystko,,,,,, ogolnie chyba popadam w jakas depresje zero natchnienia na cokolwiek. Mam nadzieje ze wiosna troche lepiej wplynie na nasze samopoczucia.

Dziewczyny pisalyscie o bolach pod mostkiem i na plecach. Ja tez takie mialam z tego co mi powiedziala lekarka to ucisk dziecka na zoladek. Z tym ze ja te bole mialam juz przed ciaza pozniej doczytalam sie w internecie ze to moze byc nerwica zoladka, a dziecko moze pod wplywem ucisku przyczynic sie do takich boli.

Sliczne brzuszki macie ja tez postaram sie wstawic jakas fotke ale juz nie dzis.

Haniu co do spacerkow to juz dawno odpadaja u mnie owszem wyjde przed dom z pieskiem i to wszystko bo po dluzszym spacerku jestem nie do zycia i choruje dwa dni na bole brzucha i nie moge sie ruszac. Cale szczescie ze jest auto bo bym byla uwieziona w domu.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #579223 przez Hania84
Tak sobie szperam po internecie i natrafiłam na coś niezrozumiałego dla mnie. A mianowicie od kiedy zaczyna się III trymestr ciąży. Jedni podają, że od 27 tygodnia, inni że od 29 lub 30 a znalazłam nawet informację że od 26 !!! Już całkiem zgłupiałam. Jak można podawać takie rozbieżności ?!?

www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy/drugi-trymestr/tydzien-27.aspx

www.ikobiety.pl/ciaza/trzeci-trymestr-ciazy.html

dzieci.civ.pl/tygodnie-miesiace-ciazy

11 lata 9 miesiąc temu #579236 przez joasia10015
Haniu ja miałam podobny problem bo czytałam o 27,28,albo 29 tyg.i jak większośc majóweczek postawiłam na 28 tydzien .;-) Wtedy zaczyna sie 7 miesiąc i 3 trymestr ;-) Ty jestes w 27 tyg.wiec za kilka dni wejdziesz w 3 trymestr i 7 miesiąc ;-)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #579412 przez Agusia83
Ja tez przyjelam, ze 3 trymestr rozpoczyna sie w 28tc..ale skonczonym, czyli na suwaczku musi sie pojawic 28...
chociaz z drugiej strony mozna przyjac, ze jak bedzie 27...bo przeciez wowczas do konca ciazy zostanie 13t...a nie kazdy miesiac ma 28dni :silly:

pepek mi juz wyszedl na wierzch :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #579436 przez natali
Tak samo wszyscy twierdza ze w ciazy chodzimy 9 miesiecy a niektore zro
dla podaja10 mysle ze to dlatego sa

takie rozbierznosci w datach

11 lata 9 miesiąc temu #579440 przez Agusia83
Natali, bo 40 tygodni, to 280 dni ciazy...czyli dzielac przez 28 dni...wychodzi 10 tygodni :laugh: ale wiadomo, ze tylko jeden miesiac w roku posiada tyle dni..

11 lata 9 miesiąc temu #579451 przez Hania84
czyli ja też zakładam, ze III trymestr zaczyna się o 28 t.c. :) No i dobrze myślałam, że jestem w 27t.c. (26+1dzien liczony jako rozpoczęty 27 t.c.) I też tak mi wychodzi z obliczeń z ostatniej miesiączki, że jestem w 27 t.c. :)

O mamo jakie to pokomplikowane :D

Agusia ja mam jeszcze wklęsły pępek :)

11 lata 9 miesiąc temu #579494 przez joasia10015
Ja liczę tygodnie tak że jak jest 27 tyg. i np. 1 dzien to weszliśmy w 28 tydz.-co za tym idzie od 28 tyg.zaczyna sie 7 msc.-no więc ja już do niego zawitałam ;-)
Apropo pępka-to moja dzisiejsza fota i jak kto dobrze spojrzy to pępek rzuca sie niezle w oczy ;) Już dawno wyskoczył :blink: Ale w pierwszej ciąży też taki śmieszny,wypukły miałam ;) A dopiero dzis zauważyłam że mam ta ciemna linię na brzuszku ,,linea negra,,-w sumie nie jest aż tak ciemna ale w dobrym świetle zauważyłam ;)
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #579497 przez Agusia83
Joasiu,ślicznie wygladsasz,brzzusio cudny. Mnie tez tak śmiesznie wystaje pepek. Gratuluje 3.trymestru. juz za niedlugo będziemy pisać,ze jedziemuy rodzic. Nie mogę sie doczekać,czy synek bedzie do mnie podobny i jaki kolor włosów ma.

11 lata 9 miesiąc temu #579502 przez joasia10015
Dzieki Agusia,haha jak tylko przeczytałam twoją wiadomośc to sie zaśmiałam bo ty sie zastanawiasz jaki kolor włosków bedzie miał twój synek...a ja sie zastanawiam czy wogóle będzie miał ;-D Mój starszy synek miał bardzo ciemne i gęste włoski,teraz mu zjaśniały i ma taki ciemny blond (jak ja ;-) )a taraz czekam z niecierpliwoscia żeby zobaczyc czuprynke Mikołajka ,a może łysinke ;-DDDDDDDD Hmmmm a czy będzie do mnie podobny??? Ja w poprzedniej jak i w tej ciązy chciałam żeby synusie byli do taty podobni ;-) No i Miłoszek to kopia tatusia (ufff)-a ludzik w brzusiu...to sie okaże-ale po zdjeciach USG wnioskuje że ma usta ,,mięsiste,,jak tata więc jest po mojej myśli ;-D Ale tak naprawde najbardziej trzymam kciuki żeby oba moje skarby były zdrowe-nic bardziej sie nie liczy ,pewnie jak dla każdej z nas ;-P

11 lata 9 miesiąc temu #579551 przez Agusia83
Dzień dobry
Dziś czuje sie o wiele lepiej. Jesteśmy juz po sniadanku. Musze wyskoczyć do sklepu po resztę składników do ciacha.

Joasiu,ja bylam zaskoczona,ze Emi urodziła sie x dwoma włosami na krzyż. Bylam pewna,ze bedzie miala czarną czupryne...a tu prawie łysa byla. A wlosy ma po tacie. Blond,b.cienkie,ale jest ich mnostwo i są b.delikatne.

11 lata 9 miesiąc temu #579641 przez violcia00
Slicznie joasiu wygladasz :) i taki piekny duzy brzusio...

Ja tez sie zastanawiam jaki koloe wlosow bedzie mial moj synek-wolalabym zeby mial po mnie czarne :laugh: ,ale najwazniejsze zeby urodzil sie zdrowy...ja to nie moge sie doczekac jak sie urodzi bo to moje pierwsze dziecko,wiadomo ze sie boje czy sprawdze sie w roli matki itd.ale chcialabym juz przytulic moje malenstwo,poczatki pewnie beda ciezkie :dry

A dzisiaj mi sie snilo ze juz rodze,ale nie pamietam co bylo dalej :blush:

Tez zaraz jedziemy na zakupy bo w lodowce pustki :silly:

Milego,slonecznego dnia zycze :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #579667 przez Hania84
Witam poniedziałkowo :)

Ja tez już po śniadanku ( kakao i chleb z dżemem ).

Umyłam już okna od zachodniej strony, póki słońce nie świeci...i czekam aż przejdzie na drugą stronę bloku i umyję ze wschodniej strony :)

Też muszę iść do sklepu bo masło i cukier się skończył. A nie chce mi się jak diabli, mimo że jest piękny i słoneczny dzień.

Joasiu super wyglądasz z tym brzusiem :) "laska nebeska" jak to Czesi mówią :silly:

Ja też bym chciała, żeby moja córcia miała po mnie czarne bujne włosy :) Ja jak się urodziłam to mama mówiła, że miałam pełno czarnych włosów.
A mój A. się zastanawia czy będzie białe, czy czarne czy może Chińczyk hihi :lol: Wariat jeden :silly:
Ostatnio mi mówił, ze śniło mu się że nic nie miało po nim, że wszystko po mnie...i uznał to za koszmar :lol: :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #579670 przez WisniaJ
Asia śliczny brzucholek :)

Dziewczynki ja tam liczę, że 27 tydzień to już III trymestr, bo taką informację najczęściej widziałam. A jak tam nastroje po weekendzie? My we trójeczkę sp.ędziliśmy calutką niedzielę w łóżku i wzięliśmy sobie wspólną kąpiel w wannie, bo może już nas ten przywiej nie spotkać prędko przez najbliższe kilka lat ;D

A ja czekam na mojego kochanego aż wróci z pracy, a powinien zaraz, i lecimy do USC... :woohoo:

11 lata 9 miesiąc temu #579825 przez nsnatala
Witam poniedziałkowo

Dziewczyny wybraliśmy imię dla naszej córeczki. Po wielu bataliach zostało imię MAŁGOSIA.

Małgosiu przepraszam, ale ie było łatwo dojść do kompromisu. :laugh:

U mnie w szpitalu jutro zaczyna się nowy kurs w szkole rodzenia. Chcemy chodzić na te zajęcia, bo może wtedy trochę się uspokoję i nabiorę pewności siebie. Cały czas boję się, że sobie nie poradzę po porodzie, nie będę wiedziała jak kąpać, przewijać itd.
Co sądzicie o szkole rodzenia?

Miłego dnia :woohoo:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57167 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51247 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51248 [/url]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka