BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 9 miesiąc temu #581707 przez natali
Moze i by sie przydalo tylko kiedy? A pozatym dleczegoby ograniczac ruchy dziecka przeciez to sie wiaze z jego rozwijaniem i jezeli taki maluszek ma juz na tyle silny kregoslup zeby zaczac figlowac po calym luzeczku to nie powinnysmy chamowac jego zachowan tylko obnizyc poziom materacyka zeby je uchronic przed wypadkiem ale kazdy podejmie decyzje indywidualnie. Moge jeszcze dodac ze moze sie to przydac ewentualnie do ukladania dziecka na boczku podczas snu np. kiedy po karmieniu malenstwu sie nie odbilo napewno bedzie wtedy bezpieczniej bo jak mu sie uleje to sie nie zachlysnie

Witaj Ewelina.

jesli chodzi o wage ja mam 6 kg na plusie no moze 7
Uplawy mi szczegolnie nie dokuczaja ale trzeba kontrolowac ich konsystencje i kolor zeby nie doprowadzic do grzybicy.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #581719 przez natali
Mam dzis zly humor to przez ta pogode bylam dzis w sklepie ogladac wozki i bylam nastawiona ze wroce do domu z jakims ale zaden mi sie nie podobal.

Tak wogole co sie dzieje z Agusia cos ostatnio tu nie zaglada.

11 lata 9 miesiąc temu #581851 przez Agusia83
Halo,halo dziewczynki. Jestem. Jak D.wrócił z pracy pojechalismy do galerii wymienić koszule. Do tego szwagierka dała nam fotelik dla Emi i kolejne kilka stowek w kieszeni. :laugh:
Emisia byla bardzo grzeczna,panie w sklepie ja chwalily...pod koniec zakupow zasnela.. domu zjadła mleczko na spiocha...oby spala do rana.

Zgadzam sie z Natalii w 100% odnośnie mężczyzn. Robiłam dokladnie to samo...jak myślicie,czemu trafiłam do szpitala? Za dużo obowiazkow,dzwigania przede wszystkim. Teraz wiele rzeczy robi D.chociaż i tak nadal sprzatam,gotuje,piore...

Ewelina,witamy. Napisz wszystko o dzieciaczkach.

Ka przytylam 3kg.

Jeśli chodzi o infekcje,to mię uwierzycie,ale gdy tylko zaszłam w ciaze z Emi wszystkie dolegliwości zniknęły. Innymi slowy od 2,5 lat nie mialam z tym problemów. A wcześniej co 3 miesiące mialam grzybice i zakażenia bakteryjne

11 lata 9 miesiąc temu #581918 przez violcia00
Czesc Ewelina. Ja przytylam juz 9 kilo :angry:

Kregoslup mnie dzisiaj boli i to dosc powaznie....brzuch mi juz ciazy,na szczescie jeszcze tylko 3 miesiace to dam rade,choc pewnie te ostatnie miesiace beda coraz ciezsze :dry:

Ja w przyszlym tygodniu zamierzam kupic wozek,a moze najpierw obejrzec bo nie moge sie zdecydowac,ale moze uda mi sie cos kupic :blink:

Dzis moj maly bardzo energiczny byl,coraz mocniejsze kopniaki czuje,nawet pozno w nocy :lol:
Mam nadzieje ze jakos uda mi sie zasnac...dawno juz sie porzadnie nie wyspalam.

Dobranoc dziewczynki :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #582050 przez WisniaJ
Agusia to zazdroszczę, może mi też minie... Ja od 10 at mam jakąś przewlekłą drożdzycę tzn wraca mi minimum dwa razy do roku i to jest strasznie denerwujące, co prawda Cotrimazol mi pomaga od razu i już nawet czasami nie idę do gina tylko od razu załatwiam sobie globulki, no ale jednak życie bez tego byłoby z pewnością lepsze :)

Zważyłam się dziś i jednak no niestety 9kg na plusie, nie 8 ;) Ale mała też swoje przybrała :)

Dziewczyny w końcu idziemy do urzędu! Już myślałam, że się nie wybierzemy nigdy :) Jak tylko załatwimy dam znać, kiedy będę mężatką ;) Wklejam sukienkę, którą kupiłam w Bo Prix, oby była dobra, bo jak nie to mnie czeka kurs po sklepach, a mi się nie chce w taką piękną pogodę po galeriach latać!

www.bonprix.pl/produkt/dluga-sukienka-na...catalogNumber=928673

11 lata 9 miesiąc temu #582095 przez violcia00
Sliczna ta sukienka Wisnia :laugh:

Ja tez bede brac cywilny ale nie kupuje bialej...zamierzamy wziac tez koscielny ale to dopiero po narodzinach Oskara,to wtedy zaszaleje z sukienka :woohoo:

U mnie padalo w nocy i pewnie dzisiaj tez nie zobacze sloneczka :( a juz sie tak cieszylam ze bedziew cieplo..trzeba jeszcze poczekac na wiosne.

O dziwo dzisiaj nie najgorzej spalam....nie mam pomyslu na dzisiejszy dzien-w domu nie mam nic do roboty bo wczoraj wszystko zrobilam a wychodzic tez mi sie nie chce bo jest ponuro na zewnatrz....chyba bede dzisiaj leniuchowac :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #582150 przez Agusia83
Wisnia sliczna sukienka. Będziesz pięknie w niej wyglądać. Podkreśli brzuszek.
My tez braliśmy ślub cywilny,ale nie strikte w urzędzie tylko w pięknej willi. Na szczęście termin na nas czekał,tyle,ze my rezerwowalismy date pół roku przed ślubem.

Gotuje żurek. :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #582156 przez Hania84
Dzień Doberek :)

Wiśnia sukienka bomba :) A nie myślałaś o tej różowej ? :silly:

Ja całą noc przespałam super. Na sisusiu dopiero o 7 rano. Ale dokucza mi drętwienie prawej nogi. I to dość mocno :angry:

U mnie dziś znów piękne słońce :lol:

Pożeram właśnie śniadanie :silly: Ale zauważyłam, że jem już kromkę więcej niż zawsze :blush: Ostatnio przerzuciłam się na wszystko co jest w galarecie i tak na zmianę wsuwam szynkę w galarecie lub warzywa. Uwielbiam :)

Któraś z dziewczyn pisała że nadaje imię Małgosia swojej malutkiej...mogę prosić o przypomnienie która to była z Pań ? :blush:
Muszę uzupełnić tabelkę i dopisać kolejną mamusię :) Tylko proszę jeszcze by nowa mamusia podała więcej danych o swoim dziecku :) czyli imię (jeśli wybrane) i płeć :) będę wdzięczna.

Agusia mojego przepisu ? :lol: :silly:
Ostatnio żurkowo nam się zrobiło :silly:

Ja dziś mam na obiad klopsy z ziemniakami :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #582190 przez Ewelina 1985
Dziewczyny a więc tak!!Mam już 5-letnią córkę OLe_dokładnie skończy za 2 miesiące!
Teraz też będzie dziewczynka!!Wybieraliśmy między Weronika a Patrycja!!
Ja z Olą byłam za Patrycją i tak zostało!!Nawet bardziej Ola!!Cały czas mówi Pati,dla Pati to dla Pati tamto a więć zostaje Patrycja! :)

Co to tej wagi to ja miałam ostatnio 7+!!Jutro ide do lekarza!Więc napewno będzie z 2 kolejne!To tak już będzie 9 Tylko u niego się warze więc jutro się dowiem!!

Moja Ola teraz w przedszkolu!!Nocowała u mojej siostry więc ja mogłam sobie poleżeć i nie musiałam jej zawozić do przedszkola!!Aż dziwnie się czułam ,że taka cisza w domu!!
Muszę korzystać póki moge bo pózniej z dwójką nie będzie takiej ciszy :) :)

11 lata 9 miesiąc temu #582211 przez kakaszka
Witam dziewczyny :)

U mnie w mieście już jest 100% wiosna, dzień w dzień słoneczko i cieplutko :)w końcu się doczekałam. razem z wiosną znalazłam mieszkanie do wynajęcia. Wczoraj właściciel dzwonił i już na pewno jest dla nas :)jestem taka szczęśliwa, że się w końcu pozbędę teściowej na co dzień. ale póki nie wprowadzę się ze wszystkimi gratami (18 podpisujemy umowę) nie uwierzę w swoje szczęście.

już za tydzień jedziemy na Białoruś do mojej rodziny. trochę zaczynam się stresować. akurat będziemy na jubileuszu mojej mamy, no będzie trochę dalszej rodziny, więc będziemy z moim facetem małpkami w zoo. ale trzeba to przeżyć :)

Miłego dnia życzę i słoneczka w każdym oknie :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #582212 przez Ewelina 1985

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #582223 przez Hania84
kakaszka Gratuluję mieszkania !!! To cudowna wiadomość :) Sama radość :) Zaraz lepiej się czujesz co nie? Słońce, nowe mieszkanie...nic tylko się cieszyć. A co swoje to swoje 4 kąty :) Ty 18-ego podpisujesz umowę a ja 18-ego idę do ginki :)
A ilu pokojowe będzie to mieszkanie? I za jaką kwotę miesięcznie udało Ci się je wychaczyć?

Ewelina nawet nie wiesz jak się ciesze z kolejnych chamburgerków :kiss: :lol: :silly: W końcu lekko różowo zaczęło się robić na naszej liście, bo ostatnio nic tylko same fifonki się pojawiają :silly:
Widzę po twoim suwaczku , że jesteś tylko dzień za mną :) Ja mam co prawda na liście wpisany termin na 13 czerwca ale dwa miesiące temu na wizycie przesunęło mi się to na 8 czerwca czyli zgadza się wszystko z naszymi suwaczkami :)
Tu na forum zapytaj położną jest temat jak zakładać suwaczki. Wejdź na niego i poczytaj. Fajnie jakbyś miała wciąż suwaczek pod tekstem jak będziesz pisać. Będzie się on wtedy automatycznie sam pojawiał :)

Tabelka maluszków zmodyfikowana :)

11 lata 9 miesiąc temu #582230 przez Marta1985
Halo :)

Mieszkanko własne to super sprawa :) my od poniedziałku zaczynamy remont naszego apartamentu :P

Teraz muszę dzielić dzień na dwa etapy - jeden to zakupy dla maluszka a drugi to projektowanie :)

To nasza wymarzona sypialnia:

www.brw.com.pl/pl/kolekcja/10-Sypialnia/215-Raflo

dodatki w kolorze amarantowym i fioletowy :)

11 lata 9 miesiąc temu #582251 przez violcia00
Zazdroszcze Wam dziewczyny sloneczka...u mnie ptaszki spiewaja ale zimno jest :(

Ja tez nie dawno sie przeprowadzalam i troche bylo przy tym roboty,zwlaszcza w moim stanie.ciezko troche-ale juz od miesiaca mamy wieksze mieszkanie i w dodatku ladniutkie ;) no i pokoik dla synka-to tez bylo dla mnie wazne zeby dziecko mialo swoj pokoik.
Tak ze dobrze Cie rozumiem kakaszka i gratuluje mieszkania :)
Ja to sobie nie wyobrazam mieszkania z tesciami...ufff jak sobie pomysle :P

My czekamy na odpowiedz w sprawie urlopu mojego B.,jak sie uda to w piatek wieczorem jedziemy do PL-bardzo bym chciala,ale zobaczymy co bedzie

Biore sie za obiad-na dzisiaj wymyslilam nalesniki z pieczarkami i zoltym serem :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #582254 przez nsnatala
Hej Dziewczyny,
To u mnie będzie Małgosia, sorki, że dopiero teraz piszę, ale wczoraj nie dałam rady.
Najpierw zajęcia w szkole rodzenia, później miałam gości, a wieczorem tak źle się czułam, że nie miałam siły na nic.
Co do facetów, to wyniosłam z domu rodzinnego, że wszystko robi kobieta. cholernie mi się to nie podobało. Z moim mężem jest tak, że nie mamy podziału, każde z nas sprząta, pierze, gotuje, robi zakupy itd.
Facet jak zostanie sam musi sobie poradzić, a nie od razu lecieć do mamusi, bo nie potrafi włączyć pralki, albo zrobić obiadu.
Witam nową mamusię.
Ja mam na plusie 1,8 kg.
Pozdrawiam i miłego dnia :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57167 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51247 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51248 [/url]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka