BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

12 lata 1 miesiąc temu #583124 przez Marta1985
Joasia - a bardzo im się skrocila szyjka - pytam bo mi też się skrocila ale pan doktor założył nam pessar i mogę normalnie funkcjonować tzn nie muszę leżeć :$

Wogóle dzis w nocy pierwszy raz w życiu złapał mnie skurcz :-( - straszne to było oby nigdy więcej :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #583151 przez Agusia83
Marta,wydaje mi sie,ze gdy szyjke ma 2; 1,5cm to raczej trzeba leżeć. Ja obecnie mam 5cm i aż sie boje,ile będę musiala wycierpiecprzy porodzie by sie zgladzila.

12 lata 1 miesiąc temu #583258 przez WisniaJ
Agusia nie strasz. Wczoraj oglądałam "Porodówkę" na TLC i stwierdziłam, ze chyba nie dam rady. Na szczęście z moją szyjką wszystko ok było na ostatniej wizycie, i oby było tak do czerwca...!

12 lata 1 miesiąc temu #583287 przez kakaszka
Wisnia "porodówka" na TLC to masakra. też to oglądam często, ale przeżywam szok za każdym odcinkiem. tak czy siak wolę wiedzieć jak to mniej więcej się odbywa :)

A ja stwierdziłam, że zmieniam lekarza prowadzącego ciążę. Bo moja gin ma wizytę 5 minut i tak naprawdę nic mi sama z siebie nie mówi. tak że stwierdziłam, że zrezygnuje z prywatnych wizyt i zapisze się na NFZ ( koleżanka dała namiary na dobrą gin), a to zawsze pieniążki się przydadzą.

12 lata 1 miesiąc temu #583309 przez Agusia83
Dziewczyny spokojnie,każdy poród jest inny. Czasem pierworodki rodzą szybciej.niz wielorodki.
Ja tez oglądałam "porodowke" i.sie przerazalam. Poród boli ito cholernie,ale czego sie nie robi dla istotki w naszym brzuszku.

12 lata 1 miesiąc temu #583386 przez Marta1985
Ja tez już nie mogę patrzeć na Porodówkę, nawet na żadne programy gdzie poród pokazują :)

Wczoraj odbyliśmy z Bartusiem poważna rozmowę - z oboje się skupiamy, żeby było szybko i bez komplikacji i wracamy szybko do domu :)

Co do wyprawki to tez nie umiem się zmobilizować żeby ja dokończyć - chociaż dziś w aptece zakupiłam rzeczy dla siebie: majtki jednorazowe, pieluchy i podkłady. OO i właśnie listonosz przyniósł szlafrok i koszule nocna :) allegro.pl/piekny-komplet-szlafrok-koszu...n-l-i3064277510.html

12 lata 1 miesiąc temu #583413 przez rysa
Dziewczyny jak tam Wasze nastroje dzisiaj?Mi sie nic nie chce, może to przez ta pogode-znowu szaro-buro :angry:

Kakaszka ja też jestem średnio zadowolona ze swojego ginekologa, ale jest podobno jednym z najlepszych w moim mieście i ma bardzo dobre opinie i do tego jest lekarzem w szpitalu , w którym zamierzam rodzić więc doszłam do wniosku że pewnie ja mam jakieś paranoje :huh:

Tez chętnie bym chodziła na NFZ ale terminy wszędzie są takie że może bym sie załapała na lipiec :laugh:

Marta super komplecik, w szczególnoćci koszula, nie musisz nic odpinać tylko wyciągasz cyca i już :) No i bardzo elegancka :) Ja zamierzam kupić 2 szt takich z guzikami bo taniej wychodzi :silly:

12 lata 1 miesiąc temu #583434 przez Ikunia1910
Cześć,
U mnie też wiosna schowana za chmurami... a na tvn straszyli że w przyszłym tygodniu -17st. ma być... :ohmy:

Co do porodówki ja oglądam ten program i po prostu ryczę jak bóbr, ale absolutnie nie przeraża mnie to co sie tam dzieje, wręcz przeciwnie czasami wkurzam sie że tak jęczą :P
Najgorzej jak rodzi sie maluszek z jakąś wadą...ale to juz chyba był inny program... :(

Jeśli chodzi o gina to ja tez chodziłam na początku prywatnie niby najlepszy lekarz w Łodzi, co sie później okazało najlepszy tylko prywatnie, bo przyjmował tez na nfz i dziewczyny na forach strasznie go zgnoiły... więc uciekłam. A treafiłam fajnie bo wybrałam sobie klinikę prywatną która podpisała umowę z nfz i tam od razu mam lekarza prowadzącego i wszystkie badania i wszystko wszystko łącznie z porodem.

Ja koszule nocne tez juz mam i tez na guziczki za całe 18 zł :P
(i tak pewnie bedę w nich chodzic tylko w szpitalu, no i moze dopóki sie nie zagoję, bo nie nawidze spać w koszuli, wole na sportowo :) )

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

12 lata 1 miesiąc temu #583443 przez violcia00
Ja to sie dzisiaj zdenerwowalam :angry:
Bylam na zakupach-kupilam w koncu cos dla siebie-2 bluzki,jedna w rozmiarze 44 a normalnie przed ciaza miescilam sie w 38 :P ...No ale do rzeczy-zaplacilam ladnie za wszystko,chce juz wychodzic,a tu przy wejsciu zaczynam piszczec-sprzedawczyni wezwala ochroniarza,jakbym cos ukradla :huh: troche to krepujace dla mnie...okazalo sie ze maiam na sobie spodnie ktore nie dawno kupilam i to przez nie,cos tam jeszcze bylo :P

Ja to mam takiego gina ze wizyty trwaja po 5 minut,chyba ze cosby bylo nie tak-ale tez pracuje w szpitalu i bedzie odbieral moj porod,poza tym jest bardzo sympatyczny :lol:

Fajny zestaw Marta...ja tez wczoraj zamowilam na Allegro juz chyba wszystko co potrzebuje do szpitala.jednak o szlafroku zapomnialam :blush:

A co do nastroju-u mnie tez nie za dobry...pogoda taka sobie,nie jest zimno,ale i slonka nie ma :(

My jedziemy jutro do Polski-w koncu sie udalo :blink:

12 lata 1 miesiąc temu #583459 przez kakaszka
Widzę, że pogoda u wszystkich się zepsuła. U mnie też szaro, po całym tygodniu słoneczka aż się odzwyczaiłam. no i humor od razu na minusie, więc dziś dzień leniuchowania w łóżeczko ( tym bardziej, że biodro mi pobolewa), a jutro muszę się zebrać i pójść zrobić glukozę, a tak mi się nie chcę wcześnie wstawać, że szok.

12 lata 1 miesiąc temu #583466 przez rysa
Ikunia ja tak samo nie lubie jak mi sie coś placze po nogach i śpie w koszulce i majtkach :) Koszule chyba zamierzam kupić ta co Ty bo też jakoś 18 zl kosztowała, ale kupie ją dopiero w maju. Zrobiłam sobie taką liste i w każdym miesiącu coś dokupuje do wyprawki, koszula chyba jest na maj :laugh:

Nie wiem czy pamiętacie ale kiedyś chyba z 10 lat temu na TVP 1 leciał taki program "Pierwszy krzyk" o porodach u nas w Polsce. Był super bo na TLC to zdecydowanie nie polskie realia.Szukałam tego pierwszego krzyku na internecie ale nigdzie nie znalazłam :(

A z tymi ochroniarzami w sklepie to masakra :ohmy: Do niektórych przestałam chodzić bo kazdego klienta traktują jak złodzieja :ohmy:

12 lata 1 miesiąc temu #583516 przez joasia10015
rysa pamietam ten program-też długo go szukałam ale bez rezultatu.On był jakies 13 lat temu (pamietam bo moja siostra byla wtedy w ciąży i nie mogła oglądac bo była przerażona ;) :cheer: )Faktrycznie tamto było bardziej realne i prawdziwe bo jak sie napatrze na PORODÓWKĘ to aż serce sciska (pojedyncze sale,znieczulenie na żądanie itp.)A swoją drogą-bardzo mało jest programów o porodach,o kobietach w ciąży i o samych dzieciach :( Kiedy byłam w ciąży pierwszy raz to akurat było na topie ,,MAMO TO JA ,,na tvn style .A teraz praktycznie ZERO !!! :( :( :( :( :( :( :( :(

12 lata 1 miesiąc temu #583562 przez natali
Witajcie kochane
Ja dzis na pogode nie narzekam jest piekna slonko zaglada przez okna a i temperatura jest chyba dosc wysoka bo wyszlam na taras w krotkim rekawku i nie zmarzlam :laugh:
Co do programow jeszcze nie dawno ogladalam ,Ciaza z zaskoczenia, bardzo fajny ale nie pamietam na ktorym programie i czy wogole jeszcze jest.

12 lata 1 miesiąc temu #583574 przez aleksiaa88
Z racji pogody wstałam dziś po 11. Następnie miałam 4 podejścia, żeby nagrać małego jak się rozpycha wszystkie próby nie udane dotąd sprytny jest wie kiedy musi przestać :laugh: żeby nie zostać nagrany.
Wizyta odbyta mąż dostał foto ze specjalną dedykacją od doktorka, a ja leżałam i się śmiałam. Lekarz pytał czy ostatnio byłam na fotelu oczywiście nakłamałam, że nie :lol:
a co niech sprawdza póki co otwór zamknięty :woohoo: i niech tak zostanie :ohmy:
Malutki ładnie pokazał twarzyczkę póki co mały główką siedzi pod żebrami po prawej stronie, a nóżkami skacze po pęcherzu.
Zahaczyłam o biedronkę i mam pidżame.

12 lata 1 miesiąc temu #583597 przez Gochens
Ikunia1910 napisał:

Cześć,
U mnie też wiosna schowana za chmurami... a na tvn straszyli że w przyszłym tygodniu -17st. ma być... :ohmy:

Co do porodówki ja oglądam ten program i po prostu ryczę jak bóbr, ale absolutnie nie przeraża mnie to co sie tam dzieje, wręcz przeciwnie czasami wkurzam sie że tak jęczą :P
Najgorzej jak rodzi sie maluszek z jakąś wadą...ale to juz chyba był inny program... :(

Jeśli chodzi o gina to ja tez chodziłam na początku prywatnie niby najlepszy lekarz w Łodzi, co sie później okazało najlepszy tylko prywatnie, bo przyjmował tez na nfz i dziewczyny na forach strasznie go zgnoiły... więc uciekłam. A treafiłam fajnie bo wybrałam sobie klinikę prywatną która podpisała umowę z nfz i tam od razu mam lekarza prowadzącego i wszystkie badania i wszystko wszystko łącznie z porodem.

Ja koszule nocne tez juz mam i tez na guziczki za całe 18 zł :P
(i tak pewnie bedę w nich chodzic tylko w szpitalu, no i moze dopóki sie nie zagoję, bo nie nawidze spać w koszuli, wole na sportowo :) )

Ikunia gdzie chodzisz do przychodni?? Medeor??

Ja właśnie tam chodzę i dziś mam wizytę u dr. Banaszewskiego. Daj znać czy Medeor czy jakaś inna klinika ;))

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka