- Otrzymane podziękowania: 15
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Wogóle dzis w nocy pierwszy raz w życiu złapał mnie skurcz

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
- WisniaJ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia

A ja stwierdziłam, że zmieniam lekarza prowadzącego ciążę. Bo moja gin ma wizytę 5 minut i tak naprawdę nic mi sama z siebie nie mówi. tak że stwierdziłam, że zrezygnuje z prywatnych wizyt i zapisze się na NFZ ( koleżanka dała namiary na dobrą gin), a to zawsze pieniążki się przydadzą.
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Ja tez oglądałam "porodowke" i.sie przerazalam. Poród boli ito cholernie,ale czego sie nie robi dla istotki w naszym brzuszku.
- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 15

Wczoraj odbyliśmy z Bartusiem poważna rozmowę - z oboje się skupiamy, żeby było szybko i bez komplikacji i wracamy szybko do domu

Co do wyprawki to tez nie umiem się zmobilizować żeby ja dokończyć - chociaż dziś w aptece zakupiłam rzeczy dla siebie: majtki jednorazowe, pieluchy i podkłady. OO i właśnie listonosz przyniósł szlafrok i koszule nocna

- rysa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Kakaszka ja też jestem średnio zadowolona ze swojego ginekologa, ale jest podobno jednym z najlepszych w moim mieście i ma bardzo dobre opinie i do tego jest lekarzem w szpitalu , w którym zamierzam rodzić więc doszłam do wniosku że pewnie ja mam jakieś paranoje

Tez chętnie bym chodziła na NFZ ale terminy wszędzie są takie że może bym sie załapała na lipiec

Marta super komplecik, w szczególnoćci koszula, nie musisz nic odpinać tylko wyciągasz cyca i już

- Ikunia1910
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
U mnie też wiosna schowana za chmurami... a na tvn straszyli że w przyszłym tygodniu -17st. ma być...

Co do porodówki ja oglądam ten program i po prostu ryczę jak bóbr, ale absolutnie nie przeraża mnie to co sie tam dzieje, wręcz przeciwnie czasami wkurzam sie że tak jęczą

Najgorzej jak rodzi sie maluszek z jakąś wadą...ale to juz chyba był inny program...

Jeśli chodzi o gina to ja tez chodziłam na początku prywatnie niby najlepszy lekarz w Łodzi, co sie później okazało najlepszy tylko prywatnie, bo przyjmował tez na nfz i dziewczyny na forach strasznie go zgnoiły... więc uciekłam. A treafiłam fajnie bo wybrałam sobie klinikę prywatną która podpisała umowę z nfz i tam od razu mam lekarza prowadzącego i wszystkie badania i wszystko wszystko łącznie z porodem.
Ja koszule nocne tez juz mam i tez na guziczki za całe 18 zł

(i tak pewnie bedę w nich chodzic tylko w szpitalu, no i moze dopóki sie nie zagoję, bo nie nawidze spać w koszuli, wole na sportowo

- violcia00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Bylam na zakupach-kupilam w koncu cos dla siebie-2 bluzki,jedna w rozmiarze 44 a normalnie przed ciaza miescilam sie w 38

Ja to mam takiego gina ze wizyty trwaja po 5 minut,chyba ze cosby bylo nie tak-ale tez pracuje w szpitalu i bedzie odbieral moj porod,poza tym jest bardzo sympatyczny

Fajny zestaw Marta...ja tez wczoraj zamowilam na Allegro juz chyba wszystko co potrzebuje do szpitala.jednak o szlafroku zapomnialam

A co do nastroju-u mnie tez nie za dobry...pogoda taka sobie,nie jest zimno,ale i slonka nie ma

My jedziemy jutro do Polski-w koncu sie udalo

- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia
- rysa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Nie wiem czy pamiętacie ale kiedyś chyba z 10 lat temu na TVP 1 leciał taki program "Pierwszy krzyk" o porodach u nas w Polsce. Był super bo na TLC to zdecydowanie nie polskie realia.Szukałam tego pierwszego krzyku na internecie ale nigdzie nie znalazłam

A z tymi ochroniarzami w sklepie to masakra

- joasia10015
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- natali
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ja dzis na pogode nie narzekam jest piekna slonko zaglada przez okna a i temperatura jest chyba dosc wysoka bo wyszlam na taras w krotkim rekawku i nie zmarzlam

Co do programow jeszcze nie dawno ogladalam ,Ciaza z zaskoczenia, bardzo fajny ale nie pamietam na ktorym programie i czy wogole jeszcze jest.
- aleksiaa88
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Wizyta odbyta mąż dostał foto ze specjalną dedykacją od doktorka, a ja leżałam i się śmiałam. Lekarz pytał czy ostatnio byłam na fotelu oczywiście nakłamałam, że nie

a co niech sprawdza póki co otwór zamknięty

Malutki ładnie pokazał twarzyczkę póki co mały główką siedzi pod żebrami po prawej stronie, a nóżkami skacze po pęcherzu.
Zahaczyłam o biedronkę i mam pidżame.
- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
Cześć,
U mnie też wiosna schowana za chmurami... a na tvn straszyli że w przyszłym tygodniu -17st. ma być...
Co do porodówki ja oglądam ten program i po prostu ryczę jak bóbr, ale absolutnie nie przeraża mnie to co sie tam dzieje, wręcz przeciwnie czasami wkurzam sie że tak jęczą
Najgorzej jak rodzi sie maluszek z jakąś wadą...ale to juz chyba był inny program...
Jeśli chodzi o gina to ja tez chodziłam na początku prywatnie niby najlepszy lekarz w Łodzi, co sie później okazało najlepszy tylko prywatnie, bo przyjmował tez na nfz i dziewczyny na forach strasznie go zgnoiły... więc uciekłam. A treafiłam fajnie bo wybrałam sobie klinikę prywatną która podpisała umowę z nfz i tam od razu mam lekarza prowadzącego i wszystkie badania i wszystko wszystko łącznie z porodem.
Ja koszule nocne tez juz mam i tez na guziczki za całe 18 zł
(i tak pewnie bedę w nich chodzic tylko w szpitalu, no i moze dopóki sie nie zagoję, bo nie nawidze spać w koszuli, wole na sportowo)
Ikunia gdzie chodzisz do przychodni?? Medeor??
Ja właśnie tam chodzę i dziś mam wizytę u dr. Banaszewskiego. Daj znać czy Medeor czy jakaś inna klinika