BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

12 lata 1 miesiąc temu #580500 przez Marta1985
Halo :-) śliczne macie brzuszki :-)
Co do szkóły rodzenia to my się wybieramy w kwietniu - u nas to 6 spotkań podobno z różnych dziedzin i jest to organizowane przy naszym szpitalu i przez położne tam pracujące. Pójdziemy i zobaczymy :-)

Wogóle to przed chwilą wypilam szklaneczke coca coli i mam wyrzuty sumienia :$ ale widzę ze Bartusiowi się podoba :-)

Oglądałam dziś powtórkę programu O matko! I szczerze to troszkę mnie on rozczarował :-S no treści może ok chociaż moment w którym się dowiedzieliśmy o ciąży już mamy dawno za sobą :-) ale taki mam wrażenie ze robiony na siłę no i do tego bardzo krótki :-(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #580612 przez rysa
Natali ja mam podobny problem finansowy :/ale bardzo dużo rzeczy np kocyki,ręczniki z kapturkiem i ciuszki kupowałam na promocjach i wyprzedazach w bardzo atrakcyjnych cenach.Butelki, laktatoey i podgrzewavze są najtańsze na allegro i tam zamierzam kupić...Tak naprawde największy wydatek to wózek i łóżeczko :(Także głowa do góry :) Jak bym wysłała swojego R na zakupy to stwierdził, że kupił by wszystko pierwsze lepsze...

Fajnie macie z tymi szkołami rodzenia, u mnie w mieście nie ma takich przyszpitalnych.A za te inne pewnie się płaci:/

Czy któraś z was słyszała o wózkkach Kaps neo x3?Dzisiaj w sklepie mi taki polecali a w internecie zero opinii o nim...

12 lata 1 miesiąc temu #580622 przez kakaszka
jakbym miała darmową szkołę rodzenia, to z chęcią bym do niej uczęszczała. ale niestety u mnie w mieście też nie ma takich luksusów i jest tylko płatna (jedno zajęcie kolo 100 zł). stwierdziłam, że mnie nie stać na takie frykasy, więc będę się uczyć na bieżąco :)

12 lata 1 miesiąc temu #580682 przez Agusia83
Szkoła rodzenia,to na pewno fajna sprawa. W moim szpitalu tez jest za darmo,ale szpital mam na drugim koncu miasta. Z Emi nie chodziłam,a jednak urodziłam i jakoś poradzilam sobie w pielęgnacji noworodka,jego ubieraniu,karmieniu itd. Pamiętajcie,ze podczas pologu przychodzi polozna,która jest naprawdę pomocna.
Dziewczyny,głowy do góry :laugh: ,damy rade. Nie my pierwsze i nie ostatnie.

12 lata 1 miesiąc temu #580696 przez joasia10015
Dziekuje dziewczynki za komplementy :kiss: Miło słyszec że wyglądam ok.biorąc pod uwagę że jak wstaje rano z łóżka to wyglądam jak NIEWYGLĄD :ohmy: :silly:
CO do szkoły rodzenia to jesli któras ma ochote-polecam i mam nadzieje że cos sie przyda z tej wiedzy :) Ja chodziłam w pierwszej ciąży ale wszystkie te oddechy do porodu to wcale mi sie nie przydały :( A pielęgancja malenstw to fakt sporo ale tak jak dziewczyny pisały wczesniej-większosc zweryfikuje życie.Teraz nie chodze bo mam staszego synka i musiałabym go komus podrzucac na czas szkoły,ale w sumie gdybym miala możliwośc to bym sie zapisała-chociażby po to żeby pogadac z innymi ciężarnymi ;)
Marta nie miej wyrzutów odnosnie COLI-skoro miałas na nia taka ochote to dzidzius sie upominał :blink: Mi też sie czasem zdarzyło,tymbardziej jak miałam mdłości ,wiadomo że nie pijesz jej co dzien przez 9 msc.(moja koleżanka tak miała -przez 9 msc.miała okropne mdłości i wymioty i tylko cola na nocnym stoliku ja rano ratowła-i normalnie co dzien puszke wypijała B) A synus zdrowy i śliczny-wiec nie martw sie ;) CO do programu ,,O Matko,,to bardzo mi sie podobał ale fakt był krótki :( A tematy-no cóż -na początku ciąży interesują nas testy ,badania itp.-Jest w sumie 9 odcinków (czyli 9 tygodni-w sam raz dla nas -o porodzie bedzie przed naszym porodem ;) )-każdy bedzie o innym okresie więc napewno fajnie obejrzec i może czegos sie dowiedziec :blink: :blush:
Laseczki co do wyprawki,torby do szpitala to ja rodze z was najwczesniej (chyba :blink: )i nie mam praktycznie NIC.Prócz ciuszkó po starszym synku-ale tez nie ma ich aż tak dużo :blink: Ojjj trzeba sie wziąc... :huh: :blush: :S

12 lata 1 miesiąc temu #580826 przez Małgośka
Cześć Dziewczyny!
My wczoraj byliśmy na USG, wszystko super! Nineczka rośnie, chyba będzie takim średniaczkiem wg USG waży 609 g, chociaż brzusio nie jest aż tak duży jak wasze. :)
Wyprawka praktycznie skończona, ale pokoiku na razie nie będzie miała swojego. W przyszłym roku planujemy remont domu i na poddaszu zrobimy trzy pokoje dla dzieci :) a do tego czasu będzie spała z nami w naszej sypialni ( dobrze, że jest duża :)).
U nas w Olsztynie, piękna wiosenna pogoda, chociaż chłodno.
Zazdroszczę Wam apetytu, ja nie mam ochoty na nic szczególnego :( chociaż jestem już 4 kg na plusie ;)
Pozdrawiam Was i miłego dnia

12 lata 1 miesiąc temu #580922 przez WisniaJ
Ja chciałam chodzić co szkoły rodzenia, ale u nas najtańsza kosztuje prawie 500zł, więc sobie odpuściłam - wolę te pieniążki wydać na naszą rodzinkę. A wszystkiego dowiem się z internetu, z resztą natura nas tak przygotowała, że nie będziemy miały problemów z porodem i pielęgnacją maleństwa :)

Też chcę umyć okna, ale trochę się boję. Jednak chyba poproszę o to siostrę i koleżankę, postawię im za to winko czy coś :)

Rysa ja też się o dziwo świetnie czuję, dziś sąsiad rano mi powiedział "pięknie się Pai zaokrągla" :D Aż mi się miło zrobiło no i brzucho nadal malutki, nie ciąży jeszcze :)

Natali my bardzo mało wydaliśmy kasy na wyprawkę, pewnie dlatego, że wózek używany.

Marta ja oglądałam to O Matko wczoraj i też nie jestem zachwycona, zbyt mało informacji jwedług mnie, a juz jesteśmy "doświadczone" pierwszymi miesiacami :) Ja bym dużo dodała od siebie. Ale zobaczymy, moze się rozkręci.

Przemek wczoraj dużo mia pracy, może dziś się uda do tego nieszczęsnego USC się wybrać. Chciałabym jak najszybciej, bo nie chcę urodzic podczas ślubu :P

12 lata 1 miesiąc temu #581057 przez Marta1985
My wróciliśmy ze spacerku i teraz odpoczywamy :)

Popołudniu jedziemy do banku - mam nadzieje ze wkoncu wszystko już załatwimy i zaczniemy remont naszego M bo jakby termin porodu coraz bliżej a tu generalka nas czeka :angry:

Dziewczyny a jak tam kopniaki Waszych maluszków? Ja zaczynam odczuwać je coraz boleśniej - w sumie mogą być i bolesne - najważniejsze żeby były :)

12 lata 1 miesiąc temu #581133 przez WisniaJ
No mój brzucho też coraz ciężej je znosi, zwłaszcza wieczorem są bardzo mocne i czasami trafiają w dość bolące miejsca :) Ale jeszcze tylko trzy miesiące ;)

12 lata 1 miesiąc temu #581167 przez aleksiaa88
Witam ale tu dzisiaj cisza pewnie wszystkie mamuśki lub większość wygrzewa się do słońca- sama niedawno z niego wróciłam B) . Co do okien nawet się za nie nie zabieram za dużo ich mam poza tym boję się, żebym następnego dnia nie kichała i smarkała. Wiadomo okna trzeba myć w cieniu a tam to zimno co innego posiedzieć do słonka ale okien nie umyje w nim.
W niedziele poczułam jak mi mały po brzuchu przejechał aż wrzasnęłam zabolało na razie spokój raz tylko tak porządnie mi przejechał.
Jutro wizyta, a ja jeszcze nie ogarnięta :huh:

12 lata 1 miesiąc temu #581173 przez Hania84
Hej laseczki :)

Już myślałam, że do was nie zajrzę. Coś mi się internet pieprzy :angry: Nigdy nie chciał instalować czegoś...a teraz miałam coś takiego zrobić. Szaleje bo słońce za oknem chyba.

Mój A. też ostatnio ma sporo pracy. Pracuje na myjni. Czyści auta w środku. Teraz to jakaś masakra bo słońce świeci to i pracy więcej. Jest tu taka profesjonalna myjnia i niemcuchy wiadomo wygodni są, kasę mają to jadą na myjnię. Teraz mój wychodzi do pracy o 8 rano i wraca o 20. Wczoraj mu tylko powiedziałam, że nie jestem już w stanie tyle zrobić ile przed ciążą, czy na jej początku, że musi mi pomagać teraz. Zakupy dla mnie to już wielki trud. Wracam z nich zdyszana.
Jest tak padnięty że szok. Jest to praca akordowa, liniowa. Czyli auto wjeżdża na linię i masz konkretny czas by swoją czynność zrobić i później następne auto i tak w kółko. Do zarąbania. Też przed zaciążeniem tam pracowałam dwa lata. Praca ciężka...zwłaszcza dla kobiet. Wczoraj to prawie z linii nie schodził. A jak przyszedł do domu to zjadł obiado-kolację umył się i poszedł spać i tyle go widziałam. Nawet nie miał siły gadać.

Malutka moja też już ma coraz mocniejsze kopniaki. Ale nadal jest spokojna i mało sie rusza. Najbardziej po posiłku, rankiem i wieczorem. Także te 10 ruchów na 12h może to być nie lada wyczyn. Dziś włożyła mi nóżkę w żebra...uciskało jak diabli...ale pogłaskałam to miejsce, poruszałam lekko i poprosiłam, by wzięła nóżkę bo mnie boli :silly: i chyba posłuchała, bo zaraz było lepiej :silly:

12 lata 1 miesiąc temu #581186 przez Ikunia1910
Cześć Kochane!
To cudnie że już praktycznie wszędzie każda z Nas ma słonko :)
Ja do tych okien tez się przymierzam ale tak jak aleksia mówi boję się przeziębić a dopiero goi mi się opryszczka :/
Licze na to, że może jakieś kilka dni przed świętami będzie już cieplejsze powietrze...

Mnie dziś boli w dole brzucha, strasznie mnie ciągnie i uciska... wydaje mi się, że to mała naciska na pęcherz...co jakiś czas czuję w tamtym miejscu ostrego gooooola...
Chyba chciałabym żeby już się pomału odwracała...

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

12 lata 1 miesiąc temu #581193 przez aleksiaa88
Okna nie zając nie uciekną, maluszek najważniejszy :ohmy: Tak naprawdę to byłam tej zimy raz w przychodni a tam sami chorzy nawet się od nich odsuwałam, tak żeby się oczywiście nie skapnęli, że ja zdrowa a między chorymi jestem. W domu też wszyscy przeszli przeziębienie kichali smarkali, uciekałam od nich, nie siedziałam w jednym pomieszczeniu z nimi, do pokoju miałam drzwi zamknięte- wiem paranoja ale tak robiłam i pierwszy raz odkąd chodzę po ziemi nie byłam chora w zimie nawet kataru nic kompletnie uchowałam się więc teraz by było głupio zachorować przez mycie okien w zimnie. Odpukam w niemalowane póki co

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #581199 przez Hania84
Ikunia, aleksiaa to zakładacie czapkę i bluzę i jechane z tym koksem ;) Ja czyściłam okna w swetrze. I jak na razie odpukać też całą zimę byłam zdrowa. Ale przed nami jeszcze wiosna i wydaję mi się, że to przejście z zimy na wiosnę jest najgorsze dla organizmu. Oby wszystkie mamy były zdrowe. :)

12 lata 1 miesiąc temu #581209 przez Małgośka
Dziewczyny, czy któraś z was usuwała zęba (8) w czasie ciąży? Tak mnie boli, że nie wiem co mam zrobić :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka