- Otrzymane podziękowania: 15
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Co do szkóły rodzenia to my się wybieramy w kwietniu - u nas to 6 spotkań podobno z różnych dziedzin i jest to organizowane przy naszym szpitalu i przez położne tam pracujące. Pójdziemy i zobaczymy

Wogóle to przed chwilą wypilam szklaneczke coca coli i mam wyrzuty sumienia :$ ale widzę ze Bartusiowi się podoba

Oglądałam dziś powtórkę programu O matko! I szczerze to troszkę mnie on rozczarował :-S no treści może ok chociaż moment w którym się dowiedzieliśmy o ciąży już mamy dawno za sobą

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- rysa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Fajnie macie z tymi szkołami rodzenia, u mnie w mieście nie ma takich przyszpitalnych.A za te inne pewnie się płaci:/
Czy któraś z was słyszała o wózkkach Kaps neo x3?Dzisiaj w sklepie mi taki polecali a w internecie zero opinii o nim...
- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia

- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Dziewczyny,głowy do góry

- joasia10015
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

CO do szkoły rodzenia to jesli któras ma ochote-polecam i mam nadzieje że cos sie przyda z tej wiedzy

Marta nie miej wyrzutów odnosnie COLI-skoro miałas na nia taka ochote to dzidzius sie upominał

Laseczki co do wyprawki,torby do szpitala to ja rodze z was najwczesniej (chyba

- Małgośka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
My wczoraj byliśmy na USG, wszystko super! Nineczka rośnie, chyba będzie takim średniaczkiem wg USG waży 609 g, chociaż brzusio nie jest aż tak duży jak wasze.

Wyprawka praktycznie skończona, ale pokoiku na razie nie będzie miała swojego. W przyszłym roku planujemy remont domu i na poddaszu zrobimy trzy pokoje dla dzieci

U nas w Olsztynie, piękna wiosenna pogoda, chociaż chłodno.
Zazdroszczę Wam apetytu, ja nie mam ochoty na nic szczególnego

Pozdrawiam Was i miłego dnia
- WisniaJ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Też chcę umyć okna, ale trochę się boję. Jednak chyba poproszę o to siostrę i koleżankę, postawię im za to winko czy coś

Rysa ja też się o dziwo świetnie czuję, dziś sąsiad rano mi powiedział "pięknie się Pai zaokrągla"

Natali my bardzo mało wydaliśmy kasy na wyprawkę, pewnie dlatego, że wózek używany.
Marta ja oglądałam to O Matko wczoraj i też nie jestem zachwycona, zbyt mało informacji jwedług mnie, a juz jesteśmy "doświadczone" pierwszymi miesiacami

Przemek wczoraj dużo mia pracy, może dziś się uda do tego nieszczęsnego USC się wybrać. Chciałabym jak najszybciej, bo nie chcę urodzic podczas ślubu

- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 15

Popołudniu jedziemy do banku - mam nadzieje ze wkoncu wszystko już załatwimy i zaczniemy remont naszego M bo jakby termin porodu coraz bliżej a tu generalka nas czeka

Dziewczyny a jak tam kopniaki Waszych maluszków? Ja zaczynam odczuwać je coraz boleśniej - w sumie mogą być i bolesne - najważniejsze żeby były

- WisniaJ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- aleksiaa88
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 9

W niedziele poczułam jak mi mały po brzuchu przejechał aż wrzasnęłam zabolało na razie spokój raz tylko tak porządnie mi przejechał.
Jutro wizyta, a ja jeszcze nie ogarnięta

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

Już myślałam, że do was nie zajrzę. Coś mi się internet pieprzy

Mój A. też ostatnio ma sporo pracy. Pracuje na myjni. Czyści auta w środku. Teraz to jakaś masakra bo słońce świeci to i pracy więcej. Jest tu taka profesjonalna myjnia i niemcuchy wiadomo wygodni są, kasę mają to jadą na myjnię. Teraz mój wychodzi do pracy o 8 rano i wraca o 20. Wczoraj mu tylko powiedziałam, że nie jestem już w stanie tyle zrobić ile przed ciążą, czy na jej początku, że musi mi pomagać teraz. Zakupy dla mnie to już wielki trud. Wracam z nich zdyszana.
Jest tak padnięty że szok. Jest to praca akordowa, liniowa. Czyli auto wjeżdża na linię i masz konkretny czas by swoją czynność zrobić i później następne auto i tak w kółko. Do zarąbania. Też przed zaciążeniem tam pracowałam dwa lata. Praca ciężka...zwłaszcza dla kobiet. Wczoraj to prawie z linii nie schodził. A jak przyszedł do domu to zjadł obiado-kolację umył się i poszedł spać i tyle go widziałam. Nawet nie miał siły gadać.
Malutka moja też już ma coraz mocniejsze kopniaki. Ale nadal jest spokojna i mało sie rusza. Najbardziej po posiłku, rankiem i wieczorem. Także te 10 ruchów na 12h może to być nie lada wyczyn. Dziś włożyła mi nóżkę w żebra...uciskało jak diabli...ale pogłaskałam to miejsce, poruszałam lekko i poprosiłam, by wzięła nóżkę bo mnie boli

- Ikunia1910
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
To cudnie że już praktycznie wszędzie każda z Nas ma słonko

Ja do tych okien tez się przymierzam ale tak jak aleksia mówi boję się przeziębić a dopiero goi mi się opryszczka :/
Licze na to, że może jakieś kilka dni przed świętami będzie już cieplejsze powietrze...
Mnie dziś boli w dole brzucha, strasznie mnie ciągnie i uciska... wydaje mi się, że to mała naciska na pęcherz...co jakiś czas czuję w tamtym miejscu ostrego gooooola...
Chyba chciałabym żeby już się pomału odwracała...
- aleksiaa88
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 9

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

- Małgośka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-