- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Z kindergeld jest lepiej bo zanosisz do familienkasse oni sprawdzają i wysyłasz do głównej siedziby jak jest dobrze. A z tym dziadostwem to do kogo niby mam pójść? Na wyczucie trzeba to zrobić.
Agusia ja sobie też współczuję tej roboty ...już mi wyszło 6 nowych siwych włosów !!! Miałam tylko 2 do połowy ciąży. Jak tak dalej będzie z tymi urzędami to szybciej osiwieje niż urodzę ... żarty, żartami...ale faktycznie co się nerwów najem to moje.
Już chatkę ogarnęłam, obiad zrobiłam (ziemniaki, sos musztardowy i jajo) ...aaa co szybko i finito więc mam trochę luzu teraz.
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
N a 10 wizyta u gina, potem pojechałam do pracy podpisać umowe ale oczywiście jeszcze nie dotarła Tam się trochę zasiedziałam a później pojechałam do meblowego bo dostaliśmy od mojego taty kase dla wnuka, a że wszystko najpotrzebniejsze już mamy to stwierdziliśmy że można pomyśleć o jakimś łożu dla nas
U lekarza wszystko ok, nawet mnie nie badał ginekologicznie(a ja się tyle namęczyłam z goleniem ),Filip waży 2950g, widziłam jego jajeczka hehe(ale wielkie ) i ogólnie wszystko z nim dobrze.Kazał zrobić morfologie i dodatkowo kwas moczowy i kreatynine to w związku z ciągle rosnącym białkiem w moczu.Także w środe mam tylko przyjść skonsultować wyniki a wizyta za dwa tygodnie.A no i przytyłam 14 kg
Wyników GBS nie odebrałam bo już nie miałam siły jechać do labolatorium ale nawet gdyby wyszło pozytywne to leczenie itak odbywa się dopiero przez podanie antybiotyku podczas porodu przez kroplówke.
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
U nas kolejny piękny, słoneczny dzień więc wybrałam się na małą sesyjkę upamiętniającą mój malusi brzuszek
Dużo spaceruje od kiedy zrobiło się ładnie, nie chce mi się zupełnie w domu siedzieć... a torba nadal nie spakowana...
Haniu Beatko, współczuję Wam tej papierologii ale przynajmniej wiadomo o co się staracie.
Ciekawe jak rozwinie się moja sprawa z Zusem, narazie wciąż czekam na odpowiedź odnośnie niewypłacanego wynagrodzenia za zwolnienie od lutego. Macierzyńskiego chyba jednak nie dostanę, bo przecież nie mogłam podpisać kolejnej umowy będąc na zwolnieniu a umowy zlecenie są zawierane co miesiąc na miesiąc... więc nie wiem co będzie:/
Próbuję na razie o tym wogole nie myśleć, ale uwierzcie...ciężko.
Kasiu cieszę się że już lepiej z ciśneiniem.
Ja nie zamierzam kupować karuzelki, chyba będę ostrą mamuśką bo wydaje mi się ze lóżko to jest miejsce do spania a nie do buszowania i zabawy. A jeśli chodzi o kołysanki to mamusia będzie dzidzi śpiewać ładnie:)
Sex? hmmmm ostatni satysfakcjonujący mnie w 100% odbyl się gdzieś na początku sierpnia zeszłego roku. Powiedzmy, że wrześniowe "ulepienie" Zosi było jedynie zapłodnieniem.
Nie jest lekko, bo czasami tez dopadała mnie straszna chcica ale nie wyobrażam sobie jak na razie żeby kochac się z kimś innym i tylko dla sportu
Rysa mnie na ostatniej wizycie doktorek też nie zagladał a też się napociłam przy goleniu
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Fajnie,ze kupicie łóżko dla siebie.
Ikunia super,ze spaceruje...ja nie mam siły.
Masz foki brzuszka?
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agusia jak ja lubię jak Ty z telefonu piszesz ...fajne rzeczy ci wtedy wychodzą
Ja też nie mam siły na spacerowanie...ciężko mi się przekręcić z boku na bok a co dopiero spacer. Staram się od czasu do czasu wyjść...ale żeby tak spacerować więcej i codziennie to nie.
A ja mam na plusie już 10kg a któraś tu jakiś czas temu mówiła że mało tyjemy no właśnie widzę to moje "małe" tycie
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agusia kilka zdjęć w plenerze, tak żeby było do czego wrócić kiedyś jak już w brzuszku nikt nie będzie pomieszkiwał.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A ja mam 7kg na plusie.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
hihihi Agusia leżę i kwiczę z Twojej Emi to faktycznie ma wyobraźnię.
Jeśli moja Lena będzie miała wyobraźnię po tatusiu to ja też nie będę ogarniać tego tematu
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Słonko zachodzi właśnie za wierzowce więc biorę sie pomalutku za sprzątanko, bo w taki skwar to nie chciałam ryzykowac, bo by mi chyba ciśnienie przy sprzątaniu skoczyło tak jak Kasi.
Później jeszcze galaretki zrobię i jutro od rana bedzie pieczenie ciast i ciasteczek
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
Co do wagi to ja juz nie wiem ile mnie przybylo nawet juz sie nie waze w domu, czuje sie jak slon wiec waga pewnie i tak nic tu nie zmieni mialam nadzieje ze przytyje tak do 10 kg a juz dawno przekroczylam takze wszystko mi jedno.
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Nie miałam USG ale w sumie z Gabi wszystko na bank ok a ta maszyna mojego gina i tak przekłamuje co do wagi :/ Pewnie wagę Gabryśki poznamy dopiero rodząc. CHCĘ JUŻ RODZIĆ CHYBA! W czwartek byłoby optymalnie
Ikunia spokojnie, zaraz rodzimy, wyleczymy się i na pewno cię dopadnie gdzieś jakaś letnia miłość, zobaczysz To sobie nadrobisz z nawiązką
Rysa ja też dokładnie 14kg, idziemy łeb w łeb Gabi też pewnie waży koło 3 kg już, widać to po rozmiarach jej szanownej wypychanej dupki
Haniu ale my na prawdę mało tyjemy, większość moich znajomych - jak nie wszystkie Tyły MINIMUM 25kg My przy tym to pikuś
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do placówki, to jeśli rzeczywiście macie dobre warunki blisko to po co się męczyć w skurczach jadąc 30 kilometrów? Ja bym chyba nie ryzykowała...
Co do "utytłania" to moja kuzynka przytyła w ciąży 32kg a koleżanka 28... i za chiny nie mogły schudnąć, choć karmiły piersią ruszały sie były na dietach...i nic
Moja kuzynka to wyglądała dosłownie jak Fiona.