BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 7 miesiąc temu #650601 przez Hania84
Rysa tylko czasem sama mebli nie przesuwaj !!!

A ja postanowiłam, że na razie nie będę ubierać pościeli. Malutka w rożku będzie spać...ewentualnie przykryję ją kocykiem. Mam co prawda wypraną pościel i kołderkę z podusią kupione...ale to na odrobinę później będzie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #650603 przez natali
wracajac do czkawki malenstwa
Agusia jezeli masz pewnosc ze to wlasnie czkawka to powinnas byc spokojna ze maluszek sie obrocil
ja ostatnio czulam cos dziwnego cos przypominajacego czkawke ktora zawsze czulam na dole brzucha a tym razem bylo to po lewej stronie dosc wysoko ale kopniaki czy rozpychanie sie to napewno nie bylo i bylo dosc silniejsze jak czkawka i bardzo wyrazne, zastanawia mnie co to bylo

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #650606 przez Beciara
Znalazlam na Ebayu takie cos. To macie na mysli? Taka dostawke, tak?

www.ebay.de/itm/United-Kids-Buggyboard-R...sd%3D111058388916%26

mysle, ze gdyby bylo dosyc duze, na sile by maly mogl usiasc sobie z pupka, gdyby nie chcialo mu sie siedziec. Ale ceny tez maja cudowne... :dry:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #650608 przez Agusia83
Rysa, nie masz sie czego bac...mnie zaczely wody odchodzic...akurat co jakies czas chlupaly....to nie bylo jedno chlup i po wodach...tylko sie saczyly...ale nie bylo w stanie ich pomylic z siusiami....nagle czujesz takie ciepelko lecace po nogach :silly: do tego mialam bialawe pierdolki...jakby sluz...a dopiero w szpitalu po kolejnym badaniu pojawila sie tez krew...duzo krwi i wiecej wod...

dziewczyny, naprawde nie przegapicie porodu...nasze ciala sa tak skonstruowane, ze sie tego nie da pomylic z czyms innym...

Beatko cos takiego...

Haniu, ja ta posciel kupilam dla Emi...dla synka bede miala 2 po siostrzyczce :silly: nie ma sensu ubierac narazie poscieli...po pierwsze by sie kurzylo..a po drugie maluskzi na pewno beda spaly w rozkach lub na rozkach :silly:

11 lata 7 miesiąc temu #650615 przez natali
Haniu te cwiczenia wam chyba pomogly.

A porod wiekszosc czasu bylam pod znieczuleniem ktore toz przed calym przyjsciem na swiat dziecka mnie puscilo i parlam w sumie pol godziny czulam bardziej pieczenie i rozrywanie, troche jak przy zatwardzeniu ale rodzilam tez na sucho bo wody przebili mi dosc wczesnie a ponoc to tez ma znaczenie.

11 lata 7 miesiąc temu #650617 przez rysa
Agusia super ta posciel i jaka fajna cena.Nawet jeden wzor jest taki sam jak ochraniacz na szczebelki ktory dostalam.Zastanowie sie czy nie kupic chociaz mam dwie zmiany poscieli i wydaje mi sie ze narazie syarczy bo podobnie do Hani narazie nie zamierzam uzywac koldry.Wydaje mi sie ze na lato starczy kocyk lub rozek.

A z przemeblowaniem poczekam :)

11 lata 7 miesiąc temu #650622 przez natali
beciara ta cena tej podstawki jest dobra ja tu u siebie musze dac 50euro ale sa tez w roznych rozmiarach ksztaltach na dwoch lub trzech kolkach

11 lata 7 miesiąc temu #650627 przez Hania84
Natali chyba tak...myślę, ze te ćwiczenia jednak coś dały :)
Marta miała genialne położne chyba. Ale na 100% przekonam się 21-ego jak mała leży. Ale wydaje mi się, ze jest z powrotem na dole :) ufff

11 lata 7 miesiąc temu #650630 przez natali
przed porodem na kilka dni choc nie zawsze odchodzi czop ktory zwiastuje porod u mnie wlasnie taki odszedl a wody mi przebili w szpitalu przed porodem

11 lata 7 miesiąc temu #650632 przez Marta1985
No to nie ma co rodzimy naturalnie :)

11 lata 7 miesiąc temu #650633 przez Agusia83
Natali, ja rodzilam bez znieczulenia...teraz sobie obiecalam, ze przyjezdzam do szpitala i od razu prosze o nie :silly: ja parlam 2h...bo EMi zle sie glowka ulozyla i schodzila szersza czescia....
a czulas gdy glowka wychodzila? Bo ja kompletnie...i wcale sie wowczas nie darlam...po prostu parlam :silly: i te bole parte byly o 100 razy lagodniejsze od tyc, co sprawialy, ze szyjka sie skracala i rozwarcie robilo....

11 lata 7 miesiąc temu #650634 przez natali
nie wiem co sie dzieje ale mam wrazenie jakby mi dlonie pochly zrobily sie tak dretwe

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #650636 przez Hania84
Właśnie ja się tak cały czas zastanawiam czy poród nie mógłby być taki jak robienie grubszej sprawy w kibelku? ;) nawet jak miałoby to być zatwardzenie...to dało by się wytrzymać i nie było by tak źle...a tak to znieczulenia trzeba, gazy rozweselające itp.

Natali też mam tak z palcami...ale to przeważnie rano po nocy, takie zdrętwiałe i napuchnięte. Ale w końcowej ciąży to normalne już.

Agusia właśnie jak ogladałam porody to kobiety przy partych już tak nie krzyczały (nawet wcale, były po prostu cicho tylko głośno oddychały i parły) jak przy skracaniu się szyjki co było dla mnie to dziwne i zastanawiające...ale teraz Ty też piszesz że tak miałaś...więc coś chyba w tym jest że końcówka może już nie jest taka straszna.

11 lata 7 miesiąc temu #650637 przez natali
nie dokonca czulam glowke dopiero przy samym wyjsci a poznie ramionka i po krzyku resta sama wyszla

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #650641 przez Agusia83
Haniu, mysle, ze kazdy by chcial...ale z drugiej zas strony by kupa miala taka srednice jak glowka dziecka? Nieeeeeeeeeeee

a ja nic tam nie czulam...jedynie jak mnie przeciela taka jedna :angry: a pozniej to juz tylko chlup i wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelka ulga :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka