BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 7 miesiąc temu #650642 przez Marta1985
Wlasnie na ktoryms portalu znalazlam artykul

nt.interia.pl/raport-medycyna-przyszlosc...ic-dzieci,nId,965234

Wole sie jednak pomeczyc :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #650643 przez natali
Haniu to nie jest tak do konca, wyobraz sobie ze ta grubsza sprawa ma rozmiary sporej pomaranczy, znieczulenie sporo ulatwia mamusia nie jest taka wykonczona a i dziecko tak samo

11 lata 7 miesiąc temu #650646 przez Beciara
Ja pamietam, ze pod koniec przy partych bylam juz prawie nieprzytomna. Ponoc miedzy partymi mdlalam i ocucalam sie do kazdego partego. Nie czulam kiedy glowka wyszla, dopiero kiedy caly wyszedl Dawid, to poczulam totalna ulge. Nagle wszystko sie skonczylo. Zero bolu. Jak reka odjac- nic.
Podczas kiedy mdlalam, to mnie nawet rozcieli w kroczu. Nic z tego nie pamietam. Bylam nieprzytomna. Ale rodzilam tez na sucho. Wody plumsnely mi 14 godzin wczesniej jednym wielkim bums.

11 lata 7 miesiąc temu #650647 przez Hania84
Agusia, Natali...ale mogłoby być odwrotnie...że główka dziecka taka jak kupka :P
Ja już w szpitalu położnej mówiłam, ze chcę ZZO. I dała mi druk do anestezjologa. Więc mam nadzieję, że mi to podadzą.

Agusia na poprzedniej stronie do postu jeszcze coś dopisałam...;)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #650649 przez Agusia83
Tak sobie spokojnie piszemy a juz za niedlugo bedziemy zdawaly relacje z tegorocznych porodow :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: kurcze, to juz tuz tuz :lol:

Tak Haniu, koncowka nie jest juz taka straszna...tyle, ze kobieta jest bardzo zmeczona....ja juz nawet nie czekalam na skurcza, tylko parlam...chcialam by Emi juz wyszla...bo bylam wyczerpana...okazalo sie, ze tracilam bardzo duzo krwi, to tez swoje robilo...jak mialam przejsc na sale poporodowa, po wstaniu z lozka nagle zrobilo mi sie goraco w uszach...pierwszy raz mialam takie uczucie...i do tego krecenie sie w glowie...dyby nie polozna, zemdlalabym....to jest niesamowite wycienczenie organizmu...oczywiscie sa koebity, ktore bez problemu po tych 2 godzinach ida same z sale poporpdowa i jeszcze trzymaja sobie torbe :silly:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #650654 przez natali

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Beciara ja po calym parciu jak juz rzucili mi malego na brzuch czulam wyraznie jak mnie szyli urodzilam o 19:38 a nastepnego dnia dostalam opiernicz od lekarza ze siedze po turecku na lozku, a wiecie co zrobilam pierwsze jak juz mnie przewiezli do pokoju polozylam sie wkoncu na brzuchu :silly:

11 lata 7 miesiąc temu #650656 przez Beciara
No moja siostra ma 3 dzieci. Pierwszy porod trwal w calosci 2 godziny, drugi godzine, a trzeci 33 minuty :D
Ona tak sobie praktycznie wypluwa te dzieciaczki. Nigdy nie potrzebowala znieczulenia ani rozcinania, ani jakiejkolwiek pomocy.
Jak dojechala do szpitala przy trzecim porodzie i chcieli ja posadzic na wozek, zeby zawiezc na porodowke, to krzyczala "spier... z tym gownem! dawaj lozko, ja rodze, mi dziecko juz wychodzi!!!" i wyszlo :laugh:

Takze jest nadzieja, ze obedzie sie bez dramatow tez u was ;)

11 lata 7 miesiąc temu #650659 przez Marta1985
Ikunia widze ze juz jestes - jak po imprezce :unsure:

Ciekawe co z Kasia :(

11 lata 7 miesiąc temu #650660 przez natali
Agusia ja juz sie nie moge doczekac moze nie zdania relacji ale tego zeby juz bylo po wszystkim

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #650662 przez Hania84
hmmm natali to cos szybko jeśli organizm już sie przygotowuje do porodu i oczyszcza. No ale jeszcze tydzień dwa i możesz rodzic :)

Agusia, ja jeszcze tego wyczerpania nie mogę sobie wyobrazić i uzmysłowić..ale niedługo się dowiem ;) ... ale mam nadzieję ze w miarę szybko dostanę to znieczulenie i nie będzie tak źle.
Oby teraz te nasze czerwcowe porody były udane i szybkie :) tego nam życzę dziewczyny.

A tym czasem zmykam spać...bo Lena mnie uciska...chyba chce się już wygodnie ułożyć.
Dobranoc

Właśnie...ciekawe co z Kasia...miałam tez to napisać ale wylatywało mi z głowy...chyba ja zatrzymali w szpitalu jednak bo od wczoraj się nie odzywa.

Beciara...no to super te porody twojej siostry...też tak chcę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

11 lata 7 miesiąc temu #650664 przez natali
Beciara twoja siostra to maszyna do rodzenia dzieci nie jedna by tak chciala.

11 lata 7 miesiąc temu #650665 przez Beciara
Ja przez 6 tygodni siedzialam tylko na jednym posladku. Mieli pozaszywac to co rozcieli, ale jednak bylam tak rozerwana, ze musieli glebiej cos majstrowac.

natali napisał:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Beciara ja po calym parciu jak juz rzucili mi malego na brzuch czulam wyraznie jak mnie szyli urodzilam o 19:38 a nastepnego dnia dostalam opiernicz od lekarza ze siedze po turecku na lozku, a wiecie co zrobilam pierwsze jak juz mnie przewiezli do pokoju polozylam sie wkoncu na brzuchu :silly:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #650667 przez Beciara
To fakt. W ogole przy pierwszym porodzie to na sile ja ciagnelismy do szpitala, bo ona chciala do konca obejrzec herkulesa i dopic kawke... Szok. W ogole jakby tak pomiedzy jedna kawka a druga te dzieciaczki jej wychodza.
Ona nie wie czemu. Nikt nie wie.

Acha, i jak mnie szyli, to tez czulam, ale to juz nie bolalo. Mialam dziecko na reku i reszta mnie nie obchodzila. Troche ciagnelo, troche szczypalo, ale bez wrazen to zaszywanie. Dopiero pozniej, na drugi dzien sie zaczelo.

natali napisał:

Beciara twoja siostra to maszyna do rodzenia dzieci nie jedna by tak chciala.

11 lata 7 miesiąc temu #650668 przez natali
zewnetrznych szwow mialam 4 a wewnetrznych nie wiem bo jakos wtedy mnie to nie interesowalo, o tych z zewnatrz dowiedzialam sie na kontroli jakis tydzien po porodzie

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #650669 przez natali
uciekam spac juz troche pozno a po dwoch nieprzespanych nocach powrocil mi przyjemny sen,

violciu mi na sen wystarczyly witaminki dla ciezarnych bierzesz jakies moze tobie tez czegos brakuje w organizmie.

dobrznoc kochane milych snow

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka