- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Wkurzylam sie na meza,jest mi smutno,przykro,płakałam sie.i.powiedzialam mu,ze niezaleznie gdzie bedzie a zacznie. sie porod,to nie dam mu znac..sama pojadę do szpitala i sobie urodze....
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Oj a co sie stalo z mezem My to z nimi mamy
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
- Otrzymane podziękowania: 0
1. Nacinanie krocza, (co on radzi, co szybciej się goi, pęknięcie skóry naturalnie czy nacięcie przez położną),
2. Znieczulenie Zewnątrzoponowe, (Do którego cm rozwarcia robią i czy jest bezpłatne, ew. dlaczego jest płatne skoro ustawa nfz obejmuje calą opiekę porodową łącznie z zzo),
3. Ile czasu w szpitalu po porodzie (zakładając że wszystko będzie ok),
4. Jak wygląda sprawa powiadomienia przychodni (oni powiadamiają czy trzeba samemu),
5. W jakim etapie przyjechać na poród (czestotliwość skurczy i w druga stronę jeśli mini planowany termin co robić),
6. Jak wygląda poród z osobą towarzyszącą,
7. Co zabrać do szpitala, niby jest lista na ich stronie internetowej ale przeraża mnie to, że napisali o jakiś podkładach na łóżko 60x90cm w ilości kosmicznej bo aż 15 szt.
W moim przypadku jeszcze
8. mam zwolnienie do 23 maja, nie należy mi się macierzyńskie a przecież do pracy nie pójde odrazu. muszę zachować ciągłość zwolnienia żeby zus mi wypłacił kase, więc czy wystawią mi zwolnienie po porodzie.
Musze się wam przyznać dziewczyny że chyba zaczynam panikować nie mialam bolesnych skurczy, jedyne co to mi sie tylko macica stawiała ale bez bólu, teraz coraz bardziej ciągnie, od dwuch dni mam pod wieczór straszne wiatry a moja dieta sie nie zmieniła, nic wzdymającego nie jem, i strasznie bolą mnie jelita...chyba mala już się bardzo opuściła bo widze nawet po brzuchu mam go pod żebrami już...
Strasznie dużo napisałam tak na wieczór, ale dziś dostalam takiego wyrzutu adrenaliny że myślalam ze zejde. Modliłam sie tylko zeby malej nic sie nie stało. Ta koleżanka co mi miała pomóc niby z tym zusem, co w sumie mnie wpakowała w te wszystkie problemy bo jej zaufałam to ma do mnie jeszcze jakies wonty... ale już nie bede dziś wiecej pisac na ten temat bo znów zaczynam się trząsć
Agusia ja jestem za jeśli chodzi o taką listę kontaktów.
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas jeszcze ten remont trwa i ńie wiadomo gdzie będziemy po porodzie
- bea
- Wylogowany
- gaworzenie
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Choc przyznam szczerze ze nawet się ciesze że nie mam problemu pod tytułem chłop...
Wierzę głeboko ze wszytsko się kazdej z nas ułoży. I że ze wszystkim zdążymy.
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Maz pojechal juz na budowe dzialac. Coraz lepiej sie tam jezdzi jak widac ze cos sie dzieje.
Zaczelam dzisiaj przegladac zdjecia z wczorajszej komunii z ciekawosc jak wyglada moj brzuch, bo byly osoby z ktorymi juz dawno sie nie widzialam (tzn jakis miesiac dwa) i mowia ze brzuszek mi sie zaczyna opuszczac. ze niby jeszcze nie bardzo nisko ale juz. Popatrzcie wy, jak myslicie faktycznie cosik widac:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Marta usmiech główka do góry i trzeba przyjąć kolejny "piękny" dzień na barki.
Starajcie sie nie smutać
Malutka brzusio ładnie rośnie ale szczerze pod ta piekna sukienka to nie widze za bardzo czy masz go nisko wydaje mi sie ze jeszcze nie "wisi"
Haniu Ty dzisiaj coś załatwiasz, daj znac jak i co.
Wisnia czekam na streszczenie Twojej imprezki
Ja dzis na 11 mam ta rozmowe kwalifikacyjna do porodu obm przeszla pomyslnie ...
Gochens jak wroce a jeszcze cos sobie przypomnę o co buc moze nie zapytam bo gdzies umknelo to ci tu napisze, oki ?
Udanego dzionka wszystkim :*
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
Kurde a ja myslalam ze tylko moj facet tak ma ze jak mowi ze zaraz wroci to trwa to 2godz :-/No coz oni jednak wszyscy sa prostej konstrukcji-malo sie od siebie roznia.
Ja tez juz w zlosci swojego straszylam ze jak zaczne rodzic to nie dam mu znac tylko sama pojade do szpitala ale mam podobnie do Kakaszki ze nie umiem sie gniewac...
Ikunia ladny przewijak,fajny prezent taka karta ,zostaw sobie reszye bo w czerwcu zaczynaja sie wyprzedaze i moze upolujesz cos w fajnej cenie
A ja mialam dzisiaj isc zrobic do labolatorium keratynine i kwas moczowy ale sierota ze mnie i nie kupilam kubeczka na siuski :/
Malutkamilka bardzo ladny brzuszek,wydaje mi sie xe poprostu jesy wiekszy dlatego komus moze sie wydawac nizej.Super sukienka
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
u mnie dzis humor delikatnie lepszy, ale i tak jeszcze smutas ze mnie.
wczoraj wieczorem dostalam migreny, rzygac mi sie chcialo, konczyny dretwialy, tak moj facet az sie przestraszyl ( a ja przed porodem dosc czesto tak mialam, a w ciazy mi sie pierwszy raz zdarzylo, pewnie od placzu i emocji). fakt, ze byl podpity ( na meczu byl), ale skakal nade mna jak szalony, az milo
dzis mialam zamiar spac do poludnia, a tu dupa, juz o 8 oczy mi sie otworzyly i nie chcialy sie zamykac ponownie.
malutkamilka nie jest twoj brzuszek nisko, niech nie klamia
rysa organizm chce sie wyspac na zas bo pozniej to nie wiadomo jak z tym bedzie. troche mnie nieprzespane noce przerazaja, bo ja uwielbiam lozeczko, lezakowanie, spanie itd
milego dnia dziewczyny i fajnych humorkow
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
A ja wam powiem, że jak zawsze panikowałam, tak teraz w sumie jestem spokojna - torbę mam spakowaną, na przyjście Gabi jesteśmy gotowy mentalnie, mieszkanie też gotowe, w sumie wszystko na temat porodu i połogu już wiem, najbardziej mnie stresowało to, co ja mam zabrać do szpitala i czego oczekiwać. Wiec teraz jestem spokojna i już chcę rodzić
Malutkamilka śliczny brzuszek, to zdjęcie z komunii? Wyglądałaś super
Co do Baby Shower to się bardzo udała imprezka - komplet gości, byłyśmy w ósemkę. Wszystko zjedzone, ledwo kawałek torta dla męża uchowałam Pośmiałyśmy się poplotkowałyśmy, pokoik się bardzo podobał Przemek ostatecznie pojechał do garażu wysprzątać auto a później grał w kosza z kolegą pod domem, wiec grzeczny mężuś No a dziewczyny posiedziały prawie do 22 (od 17). Poniżej wrzucam prezenciki dla Gabi od dziewczyn
Oprócz tego mamy jeszcze 2 paki pieluch NewBorn - jedne Pampersa a drugie Huggies, więc mogliśmy ich nie kupować Teraz nie wiem, czy wszystkie zużyjemy, ale niby są do 5kg
Albumik na pierwszy roczek, bardzo fajny i dużo fajnych informacji Świnka wibruje jak się ją pociagnie za ogonek i ma foliowe uszy które szeleszczą
Kwórka buczy po naciśnięciu na brzuszek, w jednej nózce ma piszczałkę, a w drugiej grzechotkę, można ją zawiesić na wózek
Bodziak z Zuzią
Mała różowa panterka
Rajstopki z małą Smerfetka
Komplecik sukieneczka z myszką + bodziak
I na koniec yszny torcik
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Zaraz lecę do ratusza...dam później znać co i jak.
Ikunia Ty też daj znać co tam w szpitalu słychać. No Ikunia czyżbyś miała być pierwsza na porodówce? Hmmm objawy zaczynają być ciut podobne do szykowania się do porodu (podobne miały dziewczyny które już urodziły i opisywały)
Ja jestem za z tymi telefonami. Agusia to może zbieraj TY mój już masz
W szpitalu neta nie będę mieć...a z telefonem to tak po kryjomu bo jak wcześniej pisałam mamy zakaz. Chyba, że mojego nauczę obsługi naszego forum to Wam napisze
malutkamilka - mnie się wydaje że brzusio jest jeszcze na swoim miejscu Śliczna sukienka
Agusia - no to odpoczęłaś u mamy...super Fajnie, że ciocia Emi się nią zajęła
A na D. się nie złość...będzie dobrze. Powiedziałaś mu...na pewno zrozumiał i będzie teraz przy Tobie cały czas
Wiśnia - tort bomba. Książeczka wygląda na fajną (przynajmniej okładka ) ciuszki śliczne ... ale bym zjadła takiego torcika mmmm Widać , ze wieczór udany.
U nas dziś zimno, ponuro i przekropnie...brrrr
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
Wiśnia super prezenty !!!
Kurczę też dopada mnie już stresik i to nie mały... Tych skurczy jeszcze nie mam i właśnie dlatego boję się, że jak mnie złapie to już tak po konkrecie i wtedy się zesram z bólu chyba...
Ja ostatni tydzień w pracy czas odpocząć!
Miłego dnia dziewczęta ;*