- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Beata nie zeskanuje ci tego bo bym musiała wszystko bo nawet nie wiem w którym miejscu to się znajduje (a chyba ze 20 stron tego jest) ...ja to wysyłam do mamy i mama zaniesie to tłumaczce i ona wszystko mi przetłumaczy. A jeśli się okaże że nie ma tam podane co trzeba swojego dostarczyć to w ciemno wyślę im tylko moje comiesięczne dochody i kopię dowodu osobistego. Najwyżej mi przyślą, ze coś jeszcze muszę dosłać to to zrobię wtedy.
Mi tam wasze brzucholki się podobają...a Agusi to już w szczególności Mój to taki bez polotu jest...skierowany ku dołowi i taki jakiś bezkształtny. Coś a'la stercząca flaka bo nie wiem jak to opisać...no i rozstępy widać
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
wszystkie brzuszki ciazowe sa sliczne..kazda z nas ma inna budowe ciala...ale dzieciaczki to istne cuda
Zmienilam suwaczek bo tamten nie chcial mi sie przesuwac...
Marta, jak dla mnie to strasznie to skomlikowane ale ja zawsze w sprawach urzedowych bylam kiepska za Emi swiadczenia zalatwial maz....teraz pewnie tez tak bedzie...zastanawiam sie tylko czemu zarobki maja byc za 2011 a nie za 2012
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Agusia no rzeczywiście brzucho konkretny
Co do tego becikowego ot myślałam, że to dają jakoś z automatu jak się dziecko rejestruje albo coś...:/
My już po zakupkach, niestety nic nie kupiłam sobie, ale za to męża obkupiliśmy, kupił sobie w końcu jeansy - mam z nim straszny problem, bo ciągle wybrzydza, a dziś udało się znaleźć idealne - 2 pary długie i dwie pary do kolan za 370zł Do tego kupił sobie buty do gry w piłkę, spodenki dresowe i jeszcze gatki na plażę więc mamy go z głowy na kolejny rok albo półtora
Dziewczyny a wy macie już jakieś rozstępy?
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No ja niestety mam rozstępy...koloru coś a'la fioletowego (sinego) nie są grube i nie są głębokie ale są i widać.
malutkamilka...ale to nie znaczy że Twoje może być dziecko drobne nie , nie kochana po prostu może masz mniej wód płodowych a Agusia więcej. A czasem może się okazać że wagowo dzieciaczki mogą być podobne
W majówkach (bodajże ) jedna dziewczyna miała duży brzuch a urodziła dziecko z wagą 3200g , a znów na innym forum jedna z dziewczyn miała malusi brzuch ale dziecko miało 3800g ... więc ja myślę, ze to nie ma reguły.
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przy Emi mialam podobny, ale ona wazyla 4kg...teraz mysle, ze moze byc podobnie...oczywiscie obawiam sie wagi malucha...
ja wazylam 3250, a maz 4300...zobaczymy, do kogo wagi zblizy sie Arturek
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
U mnie na stronie urzędu o becikowym piszą tyle: www.mpips.gov.pl/wsparcie-dla-rodzin-z-d...u-urodzenia-dziecka/ chyba formalności dużo nie trzeba, bo podobno dowód, akt urodzenia i zaświadczenie od lekarza.
U mnie rozstępów też brak, może to dzięki temu balsamowi?
- poziomka-1801
- Wylogowany
- rozmowna
Juz od jakiegos czasu borykam się z rozwarciem wew 3cm,mój synek jest juz b.nisko w kanale rodnym,można wyczuc owal główki kucając,z racji tego chodze na cotygodniowe kontrole. 6maja Usg szyjki macicy wykazało jej gotowosc na 37tc,brzuch stanął wielkoscia na etapie 30tc, ktg pokazało małe skurcze bo od 5 do lekko przed 20 na wykresie. Termin wg Om mam na 18.06 zaś wg wskazan lekarza na 23.05 powodem tego jest większa dojrzałośc szyjki,cisnienie które często skacze 150/90 i obrzęki.
myslicie ze 2 tyg po tym terminie juz powinnam stawic sie na wywołanie porodu czy lekarze sugeruja sie terminem z OM??
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a odnosnie rozstepow, to wszystko zalezy od organizmu, od skory i jej tendencji do rozstepow...
Poziomko...lekarze bardziej sugeruja sie data OM..ale skoro szyjke masz zgladzona i rozw.na 3cm, to musisz bardzo na siebie uwazac...wstawiac sie na wywoalnie porodu nie masz co, jesli nie zaleci tego lekarz...to dopiero 35tc, wiec mysle, ze lekarz raczej bedzie czekal jak najdluzej by to organizm podpowiedzial Ci, ze maluszek chce wyjsc...zreszta dopoki nie sacza Ci sie wody to synek jest bezpieczny...ale chyba masz wskazane lezenie....
a chyba jest Ci ciezko bo widze, ze jedna pocieche juz masz...
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A przeź to ze teraz jest becikowe zależne od dochodu to więcej trzeba dokumentów
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
zastanawiam sie tylko czemu zarobki maja byc za 2011 a nie za 2012
Faktycznie Agusia jestes spostrzegawcza, anwet nie zwrocilam uwagi ze za 2011. Chyba przez ta ciaze moja glowa wolniej pracuje
ciekawe jak to jest bo w 2011 roku nie bylismy malzenstwem czy wtedy tez trzeba nas obojga? Napewno obojga. Ale narobili. jak mialam staz w mops-ie to bylo latwiej po co utrudiaja czy dzieci ktorych rodzice maja wieksze zarobki nie zasluguja na to drugie becikowe, dlaczego maja byc poszkodowane?
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja przy Emi dostalam jeszcze jedno becikowe...od urzedu miasta...ale w tym roku pewnie juz to niemozliwe....bo krakow bidny
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ostatnio było w jakiejś gazetce dla mam.... z tego co pamiętam to było tam napisane że od-
- wysokości mamy(im drobniejsza tym brzuszek większy)
-mięśni brzuszka(im bardziej napięte i rozbudowane tym lepiej brzuszek
trzymają i tym mniejszy ten brzuszek w rezultacie jest i ładniejszy)
-od ilości wód płodowych
-od ilości napływających kilkogramów
-od budowy miednicy...jednym mamą dzieciątka chowają się do środka a inne noszą swoje dzieci przed sobą