BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #652025 przez Hania84
witaj abra ;)

Gratuluje powrotu :) Obserwuj teraz delikwenta i wyciągaj wnioski ;) Może faktycznie przemyślał to i owo i będzie już okej. Życzę Wam tego :) Ale nigdy nie trać czujności :)

A te 140/80 nie jest złe :) bez przesady. Moja lekarka mówiła że niebezpiecznie zaczyna się robić gdy to drugie sięga 95 i więcej.

Właśnie a jak o ciśnieniu mowa to ciekawe co u Kasi...kurka martwię się o nią. Chyba w szpitalu leżakuje...ale jak się czuje i w ogóle...nic nie wiemy... B) :S

Właśnie z ciekawości zmierzyłam sobie ciśnienie...mam teraz 143/80 i puls 112 :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #652034 przez natali
Malutka nie wiem u kogo na komuni bylas ale wlasnie rozpoznalam cie na zdjeciu u mojej dawnej znajomej na facebooku. Ale ten swiat malutki, nie pogniewaj sie ale zajrzalam do twojej galeri masz przepiekne zdjecia ze slubu a ta znajoma byla twoja :l swiadkowa. :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #652048 przez Hania84
poziomka- tak jak Agusia napisała nie przejmuj się wielkością brzucha. U nas tez niektóre dziewczyny maja małe. Pisałyśmy od czego to zależy. A te twardnienie spowodowane jest skurczami braxtona-hicksa i są normalne :) Na tym etapie ciąży jedna może odczuwać bolesne twardnienie brzucha a inna bezbolesne. Z czasem te przepowiadające braxtona będa przechodzić w te porodowe...ale jak to juz tu kilka mam pisało...bóli porodowych nie pomylimy z żadnymi innymi. Także poziomka...połóż się...leż i odpoczywaj...a 20-ego jak masz wizytę pogadaj z lekarzem co Cię martwi i spytaj jak on to widzi i już :) My tu jedynie możemy gdybać i delikatnie podpowiadać...ale nie jesteśmy wyrocznią...lekarz chyba wie najlepiej :)

11 lata 7 miesiąc temu #652077 przez poziomka-1801
Dziękuje Wam za wsparcie,poprostu juz jestem umęczona tym stanem,,błogosławionym,, :silly: a ze to pierwsza ciąza i jeszcze taka niespodziewana to juz w ogole fisiuje :blush:

11 lata 7 miesiąc temu #652078 przez Marta1985
Malutka milka pochwal sie zdjeciami slubnymi :) Kazda to przechodzila :)

11 lata 7 miesiąc temu #652123 przez malutkamilka
natali napisał:

Malutka nie wiem u kogo na komuni bylas ale wlasnie rozpoznalam cie na zdjeciu u mojej dawnej znajomej na facebooku. Ale ten swiat malutki, nie pogniewaj sie ale zajrzalam do twojej galeri masz przepiekne zdjecia ze slubu a ta znajoma byla twoja :l swiadkowa. :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 7 miesiąc temu #652134 przez malutkamilka
Marta1985 napisał:

Malutka milka pochwal sie zdjeciami slubnymi :) Kazda to przechodzila :)

Sprobuje jutro bo dzis juz mnie brzuszek pobolewa i sie krzywie przy komputerze.

11 lata 7 miesiąc temu #652152 przez natali
Tak kiedys jak bylam mala i moi rodzice byli jeszcze razem mieszkalismy w tej samej miejscowosci, Ani mama uczyla mnie w podstawowce. Ale to bylo bardzo dawno.

11 lata 7 miesiąc temu #652167 przez Agusia83
Emi nie chciala zasnac...tata przy niej siedzial...w koncu cicho i spokojnie...dopakuje torbe i ide pod prysznic...

11 lata 7 miesiąc temu #652169 przez natali
Moj babel wlasnie zasnol ide i ja odpoczac przy kompie, dzis strasznie ciagnie mnie brzuch dolem caly dzien, chodzenie sprawia mi taki bol ze nie moge wytrzymac.
Co do rozstepow u mnie ani jednego nie widac, wprawdzie zostaly te po pierwszej ciazy ale sa blade mam nadzieje ze tak zostanie

11 lata 7 miesiąc temu #652173 przez Ikunia1910
Hej dziewczynki.

Ja już oficjalnie na legalu dostałam pozwolenie na rodzenie w klinice :lol:
Cieszę się strasznie i przyznam, że jak już mam świadomość, że mnie tak przyjmą to poród mi juz nie straszny. Jeszcze wczoraj zamówiłam pościel becik i gacie z siatki i czekam do czwartku a w piątek biorę się za okna :) Doktorek mnie zbadał i powiedział ze malutka jest już niziutko i że niebawem się zobaczymy, więc może rzeczywiście to ja się pierwsza rozpakuję :silly: rozstępów ani śladu. Waga 56 kg.

Wiśnia piękne prezenty.
Dziewczynki cudne brzuchacze, Aleksia Twoja pisaneczka też piękna :)

Agusia to Ty chyba refleksję strzeliłas apropos naszego forum że takie fajne że dziewczyny sobie pomagają i wogóle... Ja się przyznam że nigdy wcześniej nie byłam za czymś takim jak fora internetowe opisywanie i dzielenie sie swoim życiem gdzieś komuś kogo wogóle nie znam... ale dzięki temu że się tu znalazłam poznałam bratnią duszę i szczerze mówiąc gdyby nie ona było by mi o wiele wiele trudniej i wiem że ja dla niej również jestem oparciem :kiss:

No a co do mojej sprawy z Zusem to właśnie dowiedziałam się że moja sprawa została skierowana na drogę sądową... :angry: ale nic więcej nie wiem muszę czekac na list :(

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 7 miesiąc temu #652210 przez Hania84
Ikunia no to fajnie, że klinika Cię przyjmuje. Juz pewnie spokojniejsza jesteś. :) No i niedługo będziesz tulić Zosieńkę :blush: ojejuśśśśś już niedługo będziemy się rozpakowywać i my...o jacieeeee :blush:

A z tym Zusem nie zazdroszczę. Ale to oni wystąpili na drogę sądową czy jak? Czy w Twoim imieniu oni wystąpili jako, że są po twojej stronie? Dasz radę...trzymam mocno kciuki :blink:

Kurka tak Was czytam i macie twardnienie brzucha (czujecie je) , krzyże Was bolą, dół brzucha ciągnie...a ja może coś tam czuję że ciągnie w dole i pachwiny...ale tak jakoś nie wiem czy mocno czy nie...nie zwracam nawet na to za bardzo uwagi...może też przez to że teraz zalatana jestem z tymi moimi wszystkimi sprawami bo chcę to uporządkować przed porodem.

Dziś kuzynka dzwoniła do mnie i pytała jak się czuję i powiedziałam jej ze tak na prawdę to nie wiem :huh: :S nie mam czasu nad tym się zastanawiać i że chyba urodzę w jakimś urzędzie bo tyle ich ostatnio odwiedzam hihi...pośmiałyśmy się trochę. Termin mam na 8 czerwca , a z ostatniego USG to już nawet na 5-ego...ale nic specjalnego się u mnie nie dzieje...chyba :S może mnie dopadnie niespodziewanie i od razu :S ... ciekawe jaką niespodziankę szykuje dla mnie los i Lenka :S :silly:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #652220 przez natali
Z racji tego ze dzis 13 i do terminu pozostal rowniutki miesiac to i ja sie pochwale brzuszkiem
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ikunia to chociaz o to mozesz byc spokojna, a skoro lekarz powiedzial ze juz niedlugo to zycze szczesliwego rozwiazania, zreszta wszystkim tego zycze
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #652228 przez Marta1985
Tylko Ikunia wszystko z rozwagą :-) i uważaj na siebie :-)

Mnie ten mój maz coś drażni - powrócił jakgdyby nic i tak się mijamy albo on coś robi albo ja :-(

Ubralam się troszke ładniej niż normalnie na codzień i tak widzę ze zerka i się uśmiecha ale niech wie ze źle zrobił :-) a jak mu żal było jak oglądał filmik z akrobacjami Bartusia :cheer:

11 lata 7 miesiąc temu #652239 przez natali
Haniu jezeli nie dokuczaja ci zadne dolegliwosci tego typu co wymienilas to tylko powinnas sie cieszyc bo nie naleza do przyjemnych, a jezeli nie masz czasu o tym myslec to i nawet lepiej nie obejrzysz sie a przyjdzie termin porodu i malutka bedzie przy tobie a wtedy zadasz sobie pytanie kiedy to zlecialo

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka