BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #652919 przez Hania84
Ewelina ...mama kupiła mi w biedronie , ale z tego co tato zdążył się wyklepać to biały w grochy (chyba kolorowe) :silly: mama już go ochrzaniła że musiał córci wyklepać hihi :silly:

No właśnie Kasi nie było...też się obawiam że jest w szpitalu...ciekawe co u niej :S

Beata - super że wszystko okej :) jednak obawy miałaś bez podstaw...ale wiadomo, każdy się martwi, tym bardziej, ze chyba na ostatniej wizycie doktor mówił ci o tym starzejącym się łożysku. Ale najważniejsze że jest w porządku :)

Kupiłam dziś szparagi dwa pęczki :blush: mniami uwielbiam :blush: dziś na obiad szparagi, ziemniaki i kotlet z kurczaka...a jutro na tej wodzie z końcówkami odciętymi będzie zupa szparagowa :side: ...i pomyśleć że kiedyś nie lubiłam ich :S

...oooo pierwszy raz przed chwila ukuło mnie w małej od środka :S hmmm....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #652936 przez abrakadabra
Wypogodziło sie nareszcie!!
Ślicznie świeci nam słonko :) :)
Na obiad zero pomysłów. Chyba sie napcham owocami :P
Wieczorkiem sie umówiłam z kuzynką na mały wypad do galerii, musze sie odstresowac wizytą D. :P

Wczoraj dostałam od swojej ginekolog jakieś globulki, na tą infekcje. Za chiny sie dczytac nie moge, co to za ustrojstwo.
Kubuś waży już 2,5kg prawie :laugh: :laugh:

Znalazłam świetną stronke, na ktorej są wnioski typu macierzyński, wychowawczy i ten dodatkowy , ktore wypełnia sie online, a potem po wypełnieniu mamy do pobrania gotowy dokument w formacie .pdf zamierzam z tego skorzystac :blink:

* tu macie wniosek o urlop macierzyński (20 tygodni) formularz.ewnioski.pl/wniosek-o-urlop-ma...nderer.slotId=gzwznt

* tutaj wniosek o urlop wychowawczy (co najmniej 6 miesiecy) formularz.ewnioski.pl/wniosek-o-urlop-wy...nderer.slotId=1tgdlf

* a tutaj wniosek o urlop dodatkowy (4 tygodnie) formularz.ewnioski.pl/wniosek-o-dodatkow...nderer.slotId=amzqjs

:woohoo:

11 lata 7 miesiąc temu #652937 przez aleksiaa88
Wróciwszy z miasta padnięta jestem, jutro przyśpieszona wizyta cukier podskoczył :dry:
Tak sobie myślę przecież to już koniec ciąży to może ten cukier nie będzie miał takiego już wpływu hmmm ale pokazać się trzeba, żeby opierdziela nie dostać
Przez południe było ciepło słońce grzało teraz znowu chmury, czekam na obiadek mamuśka gotuje lazania (oczywiście pewnie źle napisałam) będzie mmmmmmmmmmmm

11 lata 7 miesiąc temu #652956 przez rysa
Wysprzatalam łazienke,wymyłam okno w jednym pokoju reszty nie mam siły wiec zostawiam na jutro.Obiad mam z wczoraj wiec teraz czekam na kolezanke,ma przyjsc na plotki :)

Beciara fajnie ze wszystko jest dobrze,wszystkie trzymałysmy kciuki więc musiało być :)Pochwal sie ciuszkami :)

Haniu ja takie kłucia czuje dość często.Gin stwierdził że to przez to że narządy są teraz bardzo przekrwione i równocześnie wrażliwe i dlatego te kłucia

11 lata 7 miesiąc temu #652984 przez Agusia83
Hej dziewczynki.
Emi zasnela o 13:30, uparciuch maly i spi dalej. Ja o 15:15 sie obudzilam i zrobiłam paluszki drozdzowe na obiad. Ładnie rosna,zaraz kilka usmaze.
Mój maly chyba nigdy nie zwolni tempa,jestem pod wrazeniem,ze jest w stanie wyprawiac takie harce. Brzuch roznosi,momentami jednocześnie czuje ból pod zebrami i w dolnych partiach.

Bratkowskiego,cieszę sie,ze z corcia wszystko w porzadku,ze lozysko sie opamietalo i przystopowalo,ciśnienie zresztą tez.

Malutkamilka,zdjęcia czadowr,slicznie wygladaliscie

Haniu,ja klucia tez mam często,jeszcze w odbycie dodatkowo.

Aleksia,kontroluj cukier. Cały czas jest wazny.

Dzieciak duże sie na korytarzu to Emi obudzi:-(

11 lata 7 miesiąc temu #653010 przez aleksiaa88
Żebym wiedziała jak go kontrolować póki co odstawiłam wszystko co słodkie.

11 lata 7 miesiąc temu #653029 przez violcia00
My bylismy na plazy dzisiaj,załozyłam stroj(jednoczesciowy oczywiscie) i sie troche poopalalismy,nadal jest goraco,ale co za duzo to nie zdrowo.

Ja takie kłucia czuje bardzo czasto,ale nie sa chyba grozne :silly:

Tez zamierzam wymyc okna-Rysa wyobrazam sobie ze klekko nie bylo...ja w kazdym pokoju mam po 2 normalne i balkonowe,to sie troche namacham,no ale trzeba,tym bardziej ze nie długo tesciowa przyjezdza to musi byc czysto :silly:

Jutro jade na zakupy,a pozniej robie szarlotke bo taka mam ochote na nia juz od kilku dni :lol:

Tez sie zastanawiam co u Kasi??-pewnie jednak zatrzymali ja w szpitalu,szkoda ze nie mamy do niej zadnego kontaktu :dry:

11 lata 7 miesiąc temu #653038 przez natali
hej mamuski

Beatko ciesze sie bardzo ze wszystko wporzadku.
Aleksia cukier w ostatnich tygodniach jest bardzo wazny. nie zalezy on tylko od slodyczy jest duzo produktow, owocow zawierajacych cukier ktory w tym przypadku moze zaszkodzic.

Dziewczyny znalazlam fajny artykul jak naturalnie przyspieszyc porod, okazuje sie ze duze znaczenie ma sperma dla zainteresowanych
parenting.pl/portal/jak-przyspieszyc-porod .

11 lata 7 miesiąc temu #653041 przez natali
mnie dzis czeka rozmowa z tesciowa postanowilam postawic kawe na lawe niech ostatecznie mi powie czy chce przyjechac, bo jak nie to bede musiala znalezc nianie dla synka dostepna 24 na dobe zeby byla z nim w trakcie porodu.

11 lata 7 miesiąc temu #653053 przez Gochens
Hej dziewczęta ;)

Ja już po wizytacji u lekarza też dostałam zielone światło na poród u nich ;) Także jestem już spokojna ;)

Haniu przepraszam, wprowadziłam Cie w błąd okazuję się, że termin porodu mam na 12 go czerwca a nie na 10... Nie wiem czemu wciąż mi chodził po głowie ten 10 :S także jak możesz to zmień w tabeli ;)

A wiecie, że ja nigdy nie jadłam szparagów?? :ohmy: Kilka razy na pizzy ale to chyba nie to samo ;) Chyba muszę w końcu spróbować ...

Natali zaraz biorę się za czytanie ja chętnie urodziłabym w terminie albo nawet tego 10 no już niech będzie.

11 lata 7 miesiąc temu #653054 przez Gochens
Dziewczyny a co myślicie o tym masażu krocza? Będziecie go wykonywać czy nie>? Ja właśnie się zastanawiam nad tym

11 lata 7 miesiąc temu #653055 przez malutkamilka
Ja zaczynam dzis masaz krocza, ponoc zalecany c drugi dzien od 34 tygodnia by nie popekac przy porodzie. Jezeli maz nie bedzie mocno zmeczony to pierwszy cykl on zrobi ;)

11 lata 7 miesiąc temu #653059 przez natali
Dziewczyny jak sie wykonuje ten masaz krocza, nie macie chyba na mysli penetracji podzczas stosunku bo to wyczytalam w tamtym artykule ze tez pomaga

11 lata 7 miesiąc temu #653062 przez natali
Malutka twoj maz powinien byc wniebowziety, moj jak bym mu sie pozwolila dotknac ze szczescia chyba by skakal, ale mnie jakos ostatnio nie pasuje nawet jak chce na mnie poparzec, czuje sie nie atrakcyjna.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka