BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #652245 przez Gochens
Dobry wiecier ;-)

Na wstępie napiszę, że brzuchatki pierwsza klasa ;-)

U mnie narazie rozstępów brak i szczerze chcialabym aby tak już zostało, ale pewno na samej końcówce pękne... :S

Marta a cóż by było gdybyś wskoczyła w jakiś sexi fatałaszek pewno na głowie by stanął hihi ;)

My dziś w końcu zakupiliśmy pampersy a jutro czeka mnie to co Ikunie czyli kwalifikacja do porodu mam nadzieje, że i ja dostanę zielone światło :side:

A Oto mój domek
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #652251 przez Agusia83
Gochens jeszcze zdjatko sie nie zaladowalo

Natalii, sliczny domek maluszka :laugh: ale my jestesmy fajne, okraglutkie :laugh:

Dziewczyny, ja od kilku dni mam dziwne uczucie...powiedzmy, ze schylam sie cos zrobic, posprzatac w pokoju, wytrzec odloge, przebrac Emi...a pozniej wstaje, czuje cieplo w uszach...takie nieprzyjemne...macie moze cos takiego?

ojej Gochens, ale z Ciebie sliczna kobieta :laugh: masz ladny usmiech :laugh: a brzucholek pierwsza klasa

11 lata 7 miesiąc temu #652265 przez Gochens
Dziękuje Aguś :*

I mam też takie uczucie!! Myślałam, że to dlatego, że za szybko się podnoszę.. Takie ciepło mnie w głowie ogarnia

11 lata 7 miesiąc temu #652281 przez natali
Ja tego nie czuje, ale wydaje mi sie ze to tak jak pisze gochens od szybkiego wsztawania a u mnie z tym nie najlepiej bo jak juz wstane po woli oczywiscie to jeszcze musze sie wyprostowac a to juz wogole masakra jakas

11 lata 7 miesiąc temu #652290 przez Ikunia1910
Gochens pięknie wyglądacie :) a ta klatka w tle to na mężusia? :silly:
Za zielone światełko trzymam kciuki :*

Jestem zła jak nie wiem znów na ten Zus. Haniu nie wiem narazie nic poza tym ze ma być skierowana sprawa na drogę sądową. Muszę czekac na list z Zusu.
A jestem zła jak nie wiem na tą całą znajomą, miała mi pomóc a w rezultacie ani macierzyńskiego nie bede miec a nawet za zwolnienei nie chca mi zapłacić...kurcze czy to moja wina ze ta firma agencyjna jest jakas lewa? Czy moje dziecko musi na tym tracić...? Mało jeszcze przykrości i złego doświadczyłyśmy. Mam straszne nerwy :(

Dobrej nocki dziewczyny :*

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #652292 przez WisniaJ
Gochens no jak ta lala :lol: Ślicznie.

Dziewczyny a ja dziś po całym dni latania padam, wypiłam cały dzban ciepłej herbaty z cytryną, bolą mnie plecy, a Gabryśka spokojna jak nigdy... :ohmy: Zaraz się zacznie u nas chyba rozpakowywanko... ;) Jeszcze tylko jutro te paciorkowce, w środę fryzjer i ja też zabieram się za okna... :P Ah przyszły mi wszystkie zakupki z allegro więc torba do szpitala już dopięta na ostatni guzik :lol: Teraz już tylko czekać :)

A dziewczyny... te podkłądy Belli są olbrzymie... :ohmy: Serio takie będą potrzebne? :lol:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #652301 przez Beciara
Ech, jutro na 9 rano mam termin u gina. Boje sie jak diabli, bo mija 5 tygodni od chwili, kiedy gin powiedzial, ze mala bedzie trzeba za 5-6 tygodni wyciagac. Pisalam Wam na poczatku, ze przedwczesnie starzeje mi sie lozysko i cala ciaza za nisko opadla.
Niby 2 tyg. temu bylo znosnie i wowczas powiedzial, ze zdecydujemy co dalej na nastepnej wizycie.
Chyba dzis nie zasne. Rece az mi sie trzesa troche.
Zeby tak jeszcze ze 2 tygodnie pociagnac, to bylby 36 tydzien...

Haniu, jutro podzwonie do tego urzedu. Dzis juz nikt nie odbieral i nie wyczytalam tez nic konkretnego w sieci.

Co do rozstepow, to po pierwszej ciazy nie mialam wcale teraz po Denisku mam juz kilka bialych kresek, ale w obecnej ciazy to narazie nie zauwazylam, zeby przybylo nowych. Ale brzuszek juz nie jest taki ksztaltny jak za poprzednimi razy. Coz... starosc nie radosc.

Chcialam wam jeszcze opowiedziec ze ogladam program dzis pod wieczor, w ktorym testowali produkty rozne. No i trzeci raz z rzedu niemiecki instytut matki i dziecka testowal pieluchy i trzeci raz pieluchy Pampers zajely tylko 3 miejsce. Jakosciowo najlepsze sa te Rossmana. Na drugim miejscu nie pamietam, ale ze Pampers na trzecim miejscu dopiero to sie nie spodziewalam. Mowili, ze pampers juz zostal pare razy zlapany na tym, ze podnosi cene uzasadniajac to poprawa jakosci pieluch, ale w rrzeczywistosci wcale sie nie zmienialy.

No i ciekawe co z Kasia. Zniknela. Pewnie biedna w szpitalu juz.

11 lata 7 miesiąc temu #652303 przez Gochens
klatka dla męża jak mnie zdenerwuje to go tam zamykam i wskakuje w sexi łaszki i chodzę koło niego hahahah :P a tak naprawdę to trzymam tam swoją suke co by mi podczas nieobecności nie zjadła tego co pozostało do zjedzenia :)

Ikunia nie denerwuj się wiem, że łatwo się mówi ale niestety czasem mamy pod górkę i kiedy wydaję się, że wychodzimy na prostą...jebudu znów coś się dzieje...ale pamiętam po burzy zawsze wychodzi słońce :)

Wiśnia no to już za 4 dni i 38 wooww nieźle :) Też do fryzjera muszę iść co by synuś się nie wystraszył mych odrostów i tego "dziwnego"koloru na mej głowie ;)

11 lata 7 miesiąc temu #652310 przez WisniaJ
Gochens no właśnie mój czarny dawno przestał być czarny :lol: dlatego idę żeby się Gabryśka nie wystraszyła matki heheh :D Lecę spać bo padam a mąż mi już chrapie na kanapie, idę go zaciągnąć do wyrka. Jutro ma znowu wolne więc śpimy do oporu, zasunę rolety w końcu to może się wyśpię, bo już nie pamiętam, kiedy się ostatnio wyspałam... :/ Niby nie latam siku w nocy ani nic, ale zasypiam o 22 a później się budzę i całą noc się wiercę, ciągle mi gorąco, niewygodnie, i o 7 już wychodzę z łóżka bo mnie męczy leżenie :/

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #652320 przez Hania84
Gochens...lasencja :blink:

Wiśnia...a ja się zastanawiam, czy wystarczą i nie będą przeciekać :silly:

Beato...dzięki :kiss:

Tez słyszałam, ze pampersy nie stoją zbyt wysoko...a w PL ponoć dobrze stoją Dada z biedry :)

Moja mamusia kupiła dziś kocyk dla wnusi :blush: ponoć biały w groszki :) chyba był taki o ile dobrze kojarzę w kolorowe groszki w biedronce. Kupiła mi też podkłady na łóżko (ale to do domu będę mieć bo do szpitala ponoć nie trzeba) i kupiła mi majtasy siatkowe :) jeszcze planuje mi kupić garnek do mleka :silly: bo mój garnuszek przypala mi jak chcę sobie kakao zrobić...a tutaj szukałam takiego co by się nadał i nie widziałam :dry:

Beata trzymam kciuki za wizytę...ojej...może Ty będziesz pierwsza z dzidzią :blush: ale fajnie. I nic się nie martw...nawet gdyby musieli wyciągać malutka to nic jej już nie będzie. W DE jest dobra opieka...zresztą w PL już też :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #652336 przez Agusia83
Haniu, ja mam taki garnek do mleka, ma chyba z 30 lat :laugh: jest w nim jakby podwojne dno...bo wlewa sie do niego wode, by mleko nie wykipialo a zboku gwizdek jak w czajniku :laugh:

juz sie nie moge doczekac naszych pierwszych maluchow...kurcze, ale beda przezycia :laugh:

Wisnia, spokojnie, takie wklady sa potrzebne...oczywiscie czasem kobieta krwawi krotko, wiec dlugo nie musi chodzic w tych pampersach :silly: ...

Beatko, nie denerwuj sie...trzymamy kciuki, zeby maluszek jeszcz etroche posiedzial.

Ale mnie brzuch okresoowo boli :( :( :(

11 lata 7 miesiąc temu #652360 przez natali
Beatko czyli jutro dzien decydujacy, ja rowniez trzymam kciuki.
Ja tez nie moge sie doczekac pierwszych pociech na naszym forum.

11 lata 7 miesiąc temu #652414 przez Agusia83
Witam sie pierwsza. Niedawno wstalismy,ciekawe jaką.pogoda nas czeka? Synek wierci sie i wierci:-)

Jak sie czujecie?

11 lata 7 miesiąc temu #652416 przez Marta1985
Witamy się i my z Bartusiem :-)

U nas słonko świeci :-)

Bartus już zaliczyl czkawke z rańca :-)

Samopoczucie - niby ok ale coś czuje ze wielki dzień jest bliżej niż dalej :-)

11 lata 7 miesiąc temu #652422 przez aleksiaa88
Pochmurno, zimno lecę sprawdzić cukier jaki wyszedł, a potem miasto mnie wchłonie, nie wiem co chce kupić ale coś kupię, ażeby się pocieszyć trochę

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka