BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 7 miesiąc temu #654036 przez renata329
ja wczoraj byłam na wizycie i moja ginekolog stwierdziła ze skraca mi sie szyjka macicy kazała mi jeszcze poczekac z dwa tygodnie bo jestem dopiero 35tyg ciazy a dzieci powyzej 37tyg sa zaliczone do donoszonych

[url=http://www.zapytajpolozna.pl] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17870 [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #654041 przez Hania84
renata to zaciskaj nogi :) 2 tygodnie to juz niewiele :) Ja tez mam skróconą ...tyle tylko, że jestem już w 37 tygodniu :) Ale Agusia jest tak jak Ty i ma juz rozwarcie na opuszek palca...na szczęście nie powiększające się...ale też uważa na to :) Będzie wszystko dobrze :) Oj posypią nam się te dzieciaczki w tym czerwcu szybko coś czuję :D

11 lata 7 miesiąc temu #654044 przez Beciara
No z baby one ta pidzamka :) . Ale oni tam ciuszki drogo jak cholera maja. Kupilam, bo byla przeceniona z
12 euro na 7. Jeszcze ten gruby kocyk dwustronny w kropki tez z baby one. Byl przeceniony i nie moglam sie powstrzymac, tak mi sie podobal.
Reszte ciuszkow to kupuje w takko albo kik. W kik maja super tanio i te co maja taki zielono-pomaranczowy znaczek naklejony, to sa tez dobrej jakosci. Ten znaczek oznacza,, ze jest przetestowany i jest z czystej bawelny i bez zadnych szkodliwych chemikaliow wyprodukowane.

Za to w baby one sa inne pierdoly dosyc tanie. Kolyske z calym wyposazeniem, lacznie z poscielka kupilismy za 100 euro. Nigdzie taniej takiej nie widzialam.

Taka mamy:

www.roba-kinderwelt.de/index.php?parent=...52&no-cache=1&id=298

11 lata 7 miesiąc temu #654052 przez Beciara
Ja tez mam strasznie skrocona, wrecz zgnieciona, ale to dlatego, ze ciaza bardzo nisko lezy i zmiazdza mi szyjke. Ponoc ze 3 tygodnie jeszcze wytrzyma.

renata329 napisał:

ja wczoraj byłam na wizycie i moja ginekolog stwierdziła ze skraca mi sie szyjka macicy kazała mi jeszcze poczekac z dwa tygodnie bo jestem dopiero 35tyg ciazy a dzieci powyzej 37tyg sa zaliczone do donoszonych

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #654055 przez Hania84
Beata fajna ta kołyska :) No właśnie zauważyłam, ze ciuchy to tam drogie maja...jak tam jestem to tez poluję na przeceny :P Kik mam koło siebie i parę ciuszków tez z tamtąd mam :)
My kupiliśmy łóżeczko w Baby One z wyciąganymi szczebelkami i można je później przerobić na łóżko jeszcze, daliśmy też 100 euro...ale dla porównania za sam materac także w Baby One też 100 euro B) ...czekamy tylko za komodą...ale gościara nam powiedziała że czas realizacji 6 tygodni B) trochę długo ale blisko nas i juz nie chciałam gdzieś indziej szukać. Już 4 tygodnie minęły B)

11 lata 7 miesiąc temu #654056 przez Agusia83
Renata, ja tez mam skrocona szyjke...byla 5cm...a teraz ma jakies 2cm....i jest miekka...ale jakos dam rade...za 2 dni koncze 36tc, wiec jeszcze tydzien i bedzie 37 :laugh:

Beatko, sliczna kolyska :laugh: bardzo mi sie takie rzeczy podobaja...w ogole masz sliczne ciuszki, Hania rowniez :laugh: W ogole wszystkie mamy cudne ubranka :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #654085 przez Beciara
Ja czesem zamawiam tez na Ebayu. Takie lozeczko duze ze szczebelkami, co w pokoju czeka mamy z Ebaya i jest z polskiej firmy. Nasz wozek tez jest z polskiej firmy na Ebayu kupowany.

To wieksze lozeczko tez z calym wypoazeniem, z materacem, poscielka i baldachimem dalismy 150 euro. To tez niedrogo jak na Niemcy.

Generalnie, to ciuszki dla niemowlakow sa wszystkie przecudne w naszych czasach. Jak z bajki, albo dla laleczek :)

My mamy tez sporo po Denisku. Jako ze wtedy dosyc dlugo nie znalismy plci dziecka, to kupowalismy wszystko w neutralnych kolorach i wzorach: biale, zolte, zielone... wiec mamy tez dosyc duzo teraz. Tylko takie wierzchnie dokupuje dziewczece teraz.
#
Nawet pokoik dla Nili jest seledynowy, bo po Denisku. Denis za to przeprowadza sie wlasnie do innego pokoju. Dostal tez juz nowe, wieksze lozeczko, a mala bedzie spala pozniej w przybytku po bracie. Tylko tak pierwsze kilka miesiecy z nami w sypialni, bo wole jednak miec na poczatku przy sobie noworodka. Dlatego w ogole te kolyske dokupilismy. Zeby nie rozbudowywac mebli w gotowym pokoiku, no i zeby moc swobodnie po mieszkaniu jezdzic z mala. Pamietam, ze Denisa jak marudzil, a ja mialam cos do roboty, to wozilam czasem w wozku po mieszkaniu, do kuchni, to do duzego pokoju, nawet do lazienki, zeby sie wykapac... Tylko, ze tego wozka nie da sie nawet fajnie pobujac. Wiec juz sypnelismy sie na te kolyske.
Recznikow, poscielek i takich tam, to wcale nie kupuje nowych, bo po co.

11 lata 7 miesiąc temu #654092 przez natali
Witajcie
Beatko sliczne rzeczy dla malutkiej a kolyska jest boska
Dzialeczki tez fajne, u mnie niestety tez narazie krucho z tymi planami
Rozmawialam z przyjaciolka ktora niedawno rodzila i uspokoila mnie troche powiedziala ze jak bede rodzic i nawet jak to bedzie srodek nocy to mamy przywiezc Eryka do nich i ze mam sie nie martwic. Widzicie czasem obcy jest ci blizszy niz rodzina i bardziej mozesz na niego liczyc.

11 lata 7 miesiąc temu #654097 przez Hania84
No to faktycznie Beata nie drogo ta kołyska wyszła.

To łóżeczko kupione w Baby One też jest Polskie :) a wózek taszczyliśmy z PL teraz w marcu :) nie podobają mi się tu wózki...są za bardzo sztywne i w większości czarne bleee. A za taki na prawdę fajny trzeba tu położyć 500-600 euro to ja dziękuję B)

11 lata 7 miesiąc temu #654111 przez Hania84
Natali tak widzisz czasem bywa.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 7 miesiąc temu #654112 przez Beciara
O taki jest pokoik dla malej. Musze tylko pozrywac te naklejki z autami po synu i nakleic jakies laleczki czy hello kitki i juz. Dywanik rozowy, firanki i gotowe.

natali, wiesz, my tez bedziemy musieli do znajomych dac synka jak pojdziemy do szpitala. Moja mama mieszka w Polsce, a tesciowa sobie akurat przed porodem wyjezdza do Polski. Wiec jesli nasz najstarszy syn bedzie na wakacjach juz (a tez planuje wyjazd do Polski) to dzieki Bogu mamy obietnice od znajomych, ze mozemy nawet w ciagu nocy zadzwonic jakby co.
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #654127 przez rysa
Cześc dziewczyny ja dopiero od rana siadłam na tyłku ;)
Rano musiałam biec do jakiegos sklepu po baterie do piecyka bo woda lodowata.Potem do labolatorium po wyniki, które są bez zmian-morfologia, kwas moczowy i kreatynina w normie a mocz jak zwykle ze zmianami czyli bakterie jakieś erytrocyty tylko białko mi sie zmniejszyło z 0,44 na 0,23 :) poterm pochodziłam po sklepach, zrobiłam zakupy.

Wymu\yłam reszte okien, powiesiłam firanki, zrobiłam obiad, powiesiłam pranie i padam z nóg :S

Abrakadabra podobno jak poród u pierworódek sie zaczyna to nie ma sie co spieszyc do szpitala więc będzie czas na prysznic :)

Beciara kochane ciuszki i akcesoria :) no i synek kochany :)

Ciekawe jak tam moja szyjka, dowiem się w sobote bo ide do położnej

A wczoraj Filip dostał od mojej koleżanki kochane buciki
A co do działki to mis się marzy mieszkanie, nie mówiąc już o działce :dry:
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #654192 przez aleksiaa88
Ja po wizycie i doktorek mnie zaskoczył umówił się ze mną na oddział na jutro, cukier w moczu sobie jest i nawet potrafił dziad wzrosnąć więc wystawił mi karteczkę na badania w szpitalu- moja pierwsza wizyta w szpitalu :dry: mam nadzieję, że zrobią to w jeden dzień lub przynajmniej w 2 mam nadzieję, że do piątku wrócę.
Czeka mnie przedsmak szpitalnego klimatu heh.
Im bliżej końca to się zaczynam chyba sypać

Będąc na wizycie wskoczyłam na fotel i oczywiście jestem jeszcze dobrze zamknięta

11 lata 7 miesiąc temu #654223 przez Hania84
aleksiaa no to musisz uważać jak masz cukier w moczu. Przejdź na dietę która zawiera bardzo niskie stężenie cukrów. Nie słodź herbat, nie jedz słodyczy, odstaw biały chleb i białe makarony...zero sosów. Jedz dużo warzyw...na owoce tez uważaj...szczególnie na banany i winogrona.

Uwielbiam rzodkiewkę...poczytałam trochę o niej...ma sporo potrzebnych witamin i minerałów.
I wiecie na co się natknęłam? Na to , że wyrzucane przez nas liście rzodkiewki też są jadalne :cheer: tak, tak J A D A L N E :laugh:
Znalazłam przepis na zupę z liści rzodkiewki...mogłoby być nawet dobre :)
www.tipy.pl/artykul_13293,jak-zrobic-zup...isci-rzodkiewki.html

11 lata 7 miesiąc temu #654234 przez WisniaJ
Abrakadabra no to super, że ci stópka nie urosła, a że się zmniejszyła :ohmy: to może po prostu rozmiarówka? :) Moja stopa też na szczęście stoi w miejscu :lol: A jak tam z D no i w końcu rodzisz z macochą, czy sama, cyz może jednak z nim? :) Ja też bym chciała żeby zaczęło się rano... Ale znając życie to zacznie się w środku nocy, albo jak będę sama gdzieś na mieście... :P

Beciara fajne butle, ja mam takie zwykłe Tomme Tippe, mam nadzieję, że się sprawdzą :)

Rysa piękne buciki :lol: tylko uważaj, fryzjerka powiedziała mi dziś, ze jej koleżanka zaczęła rodzic przy myciu okien... Wiec i ja od jutra się za to zabieram chociaż mi mama krzyczy, że mam nic nie cudować... :lol:

No a ja sobie właśnie odpoczywam, bo po fryzjerze pojechałam do szpitala zrobić to GBS. Oczywiście bankomat przy wejściu do szpitala nieczynny, więc musiałam zapieprzać w ten upał do innego, na szczęście niedaleko. Babka pobrała dwa wymazy - wyniki w piątek. Badanie kosztowało 37 zł. Oczywiście wszyscy robią wielkie oczy na mój brzuch, nawet babka w laboratorium się zdziwiła, że ja z takim brzuszkiem przyszłam robić GBS :lol: No ale po fryzjerku czuję się rewelacyjnie i jutro idę popstrykać zdjęcia jak będzie ładna pogoda, żeby uwiecznić brzuszek :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka